30 oktober 2010

Terrorister skulle spränga Sveriges största köpcenter

I utlandet är detta en stor nyhet, men i Sverige passerar det som en liten notis i nyhetsflödet:

Idag lördag skulle en lastbil fullastad med bomber explodera i köpcentret Nordstan mitt i Göteborg. Bomberna skulle utlösas med mobiltelefon. Polisen lyckades fånga några av terroristerna innan blodbadet hann verkställas, men säger att hotet består.

Förmodligen har det samband med den pågående rättegången i Göteborg mot somaliska islamister. En av dessa är förövrigt nära vän med den moderate riksdagsmannen Waberi. Ger statsminister Reinfeldt sitt tysta medgivande till islamiska hämndaktioner mot Sverige?

Bild: somaliska terrororganisationen Al-Shababs flagga

11 Kommentarer:

Erik sa...

Man bara bävar när man läser de flesta bloggares respons, det verkar mest handla om något slags förnekande av verkligheten. Sopa bort under mattan och låtsas som att det s.k nya Sverige inte finns.
Hur länge kommer svenska folket fortsätta med sin förträngning av verkligheten? Vi går ju onekligen mot mer och mer våld, terror, kriminalitet och sexualvåld i Sverige. Hur länge till kommer folk i allmänhet stå ut med ett samhälle som är på ett sluttande plan ner åt helvetet? Jag varken förstår eller kan identifiera mig med den förljugna och fega inställning som verkar finnas hos svenska folket idag.

Anonym sa...

Sverige er fortapt i naivitetens navn. Dere har valgt å bygge et multi kulturelt samfunn hvor islam skulle få frie tøyler, og nå slår det tilbake på dere. Men det naive Norge er ikke langt etter, og vi kommer desverre om kort tid til å oppleve terror bomber som dreper folk.
Les koranen og dere vil forstå hva de som lever totalt etter koranen mener om dere.
.

Link til koran vers med Dansk oversettelse:http://www.islaminfo.dk/artikler.asp?PgID=1924

Michael sa...

Häng fram tillräckligt med hot framför fåren och när de är tillräckligt rädda, visa lösningen: "Storebror tar hand om detta! Låt mig bara göra vadsomhelst så ska jag skydda dig!"

Influensor, koldioxid, oljekatastrofer, bomber, finanskriser, arbetslöshet, nationer bankrutta, krig, svält, höjda matpriser, kriser, elände, pedofiler, mord mm etc osv.

Det är väl dags att få lösningen nu? En global lösning på alla områden? Typ "Ein raich, ein Führer"?

Ann-Marie sa...

Det nya Sverige, som vi alla måste lära oss att acceptera, för det säger Mååååna.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Idag är säkert Schweinfeldt oerhört besviken. Hade dådet genomförts så hade han kunnat genomföra nya draconiska lagar. Det hade blivit kameror i varje gatuhörn och den som släppt en fis på tvären hade blivit inplockad på obestämd tid misstänkt för att vara terrorist. Yttrandefriheten den lilla vi har kvar hade också strypts i ett enda slag.

Anonym sa...

Når, og hvis det sker, så er tiden inde til, at det svenske folk mobiliserer sig, som vi danske for alvor gjorde i august 1943.
Da gik vi for alvor til modstand.
Det kostede blod, men vi kom igennem det - som vindere.
Det koster indsats, det koster våben - og undertiden liv.
Men, sejren, når alt er overstået, den er det hele værd.
God kamp til Sveriges folk, vi er med jer!

falkeøje

Unknown sa...

Med Sveriges naive politikere så tror jeg ikke det blir noen kamp. En gang var Sverige verdens beste land å bo i. Desverre er det ikke det lenger.

Anonym sa...

Jag tror att Reinfeldt vet vad som pågår i landet, men han lotsas att inte bry sig. Dels för att hans kumpan islamist Waberi är last för partiet (men R. är skyldig W. att se mellan fingrar för att gottgöra sig muslimska röster)och dels för att prestige och dold agenda förhindrar honom att tala i klarspråk.

Först när elitens barn eller nära anhöriga drabbas, då vaknar de. Tills vidare kan svenska folket offrats. Jag har erfarenheter från öst, har levt där under kommunistdiktatur. Samma diktatur av makteliten här. Alla ideologier som slutar på -ism terroriserar samhället och begränsar demokrati och yttrandefrihet. I Sverige är det islamism som förhäxade Alliansen och Rödgröna.

Anonym sa...

Hva er feilen med politiet i Sverige? Hvorfor kan de ikke få tatt den gale snikskytteren som terroriserer Malmö? Nå viser det seg at bevisene ikke er sterke nok mot to av de fire de pågrep i Göteborg tidlig lørdag morgen og derfor har de blitt löslatt. Jeg er sikker på at de andre to blir löslatt senere. Det ser nesten ut som om noen ikke vil at dette blir oppklart.

Cello Jr sa...

Det är naivt att tro att FRA bara skulle spana på islamistiska terrorister. Lagen handlar om att granska personer med avvikande "sociogram". Alltså personer som de flesta läsare av Every Kinda People. Glömt inte att Sverigedemokraterna kallas "högerextremister" och anklagas för att ha inspirerat galningen Breivik. Dessutom kan effektiviteten med "signalspaning" (kartläggning av sociogram) ifrågasättas.

Inte ens amerikansk-brittiska Echelon förhindrade tre av vår tids värsta islamistiska terrordåd i väst. Det i USA 11 september, det den 11 mars 2004 i Madrid det i
London den 7 juli 2005.

FRA och Echelon öppnar uppför åsiktsregistrering av "högerextremister" och "islamofober". Så släng inte ut barnet med badvattnet.

Läs mer utförligt om min kritik på min blogg.

Storebror marknadsförs som "signalspaning"

gäster sa...

Blot et kunstnermord

Først troede svenskerne, der skulle sprænges bomber ved kunsthallen i Gøteborg, men så viste det sig heldigvis at der ikke var tale om terror, men højst at “slagte Lars Vilks som et lam” for en dusør på en million, og så ændredes anklagen til (et som sædvanligt mislykket) “forsøg på mord.”

En af de anklagede er ungdomsleder ved den lokale Bellevue Moské. Moskéen har haft andre prominente kunder, nemlig den terrordømte svensk-bosnier Mirsad Bektašević alias Maximus, og den er kendt som hvervningssted for Al-Shabab.

http://snaphanen.dk/2011/12/20/blot-et-kunstnermord/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.