01 november 2010

Även Norge offrar friheten för saudidollars?

Först sa Norges utrikesminister Jonas Gahr Støre nej till att Saudiarabien skulle få finansiera bygget av världens nordligaste moské i Tromsö. Då hänvisade han till principen om ömsesidighet: i Saudiarabien finns ingen religionsfrihet, där får inga kyrkor byggas.

Men sen verkar det som Störe har ändrat sig, med hänvisning till att Norge har religionsfrihet. Ganska snopet faktiskt, det hade kunnat bli ett bra prejudikat.

Lagen förbjuder att partier i Norge finansieras från utlandet. Dags att klassificera islam som den politiska ideologi den är, den arabiska imperialismens ideologi.

The odd man

När Europas utrikesministrar och diplomater förra året reste sig och gick under Ahmadinejads tal vid FN-konferensen mot rasism, satt Jonas Gahr Støre kvar.

Norska journalister och hjälporganisationer jublade, berusade av FN och självgodhet. Ingen frågade sig varför de andra européerna inte ville höra Ahmadinejads attacker på Israel och väst. En hycklare som styr över en av världens värsta diktaturer.

Förutom Iran åtnjuter även Hamas, Hizbollah med flera islamistorganisationer Norges socialistiska regerings välvilja. Inte underligt att Fremskrittspartiet växer så det knakar.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Nu räcker det med Norge!
En uppmaning: säg upp Telenor, tanka inte på Statoil, köp inte produkter från norska företag...! Norska politiker är ju både pinsamma och naiva.

Anonym sa...

Se exempel på antisemitism i dagens arabiska medier, för att rättfärdiga islamiska förbittring mot judar.
http://vimeo.com/16779150

Ursprungligen presenterades för FN: s människorättskommission, Genève den 28 september 2010.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.