12 november 2010

Det är en falsk myt att Jihad betyder "inre" kamp

President Barack Hussein Obama hyllar serien The 99 där superhjältarna för "heligt krig" inspirerade av islam och Allahs 99 egenskaper. Kanske rentav serien representerar det ursprungliga islam, den lära som Muhammed förkunnade med svärd i hand. (Bilden är inte hämtad därifrån, utan härifrån)

Al-Qaidas popularitet har knappast minskat bland världens muslimer, men själv älskar Obama att att blåsa faran över och ljuga fram en mer "andlig" variant av islam i stil med kristendomen.

Det är med islam som med kommunismen, trots att det gjorts försök att ge den ett mänskligt ansikte dyker det ständigt upp nyfrälsta generationer som förförs av Marx och Lenins enkla svar på tillvarons problem. Likheterna mellan ideologierna är stora, det handlar om att röva från de rika. Muhammedanerna plundrade karavaner, byar, städer, länder och var inte intresserade av jordbruk, hantverk och handel.

Så länge människor känner sig tvungna att kalla sig muslimer kommer terrorn att bestå. Terrorismen är inbyggd i islam, den kallas Jihad, heligt krig. Det är en myt att Jihad betyder "inre" kamp:

Islams västliga förespråkare hävdar ibland att eftersom det arabiska ordet Jihad bokstavligen betyder "kamp" eller "strid" hänvisar det till en "inre strid" mer än ett heligt krig.

Sanningen: Det är oerhört svårt att förena detta med Koranen, som exempelvis undantar handikappade och äldre från Jihad (4:95). Detta ger ingen mening om ordet bara används i andlig kamp. Det är också oklart varför Muhammed skulle använda målande beskrivningar, till exempel att hugga av fingrar, händer och nackar på otrogna, om det uteslutande var tal om karaktärsutveckling.

Med detta i åtanke medger muslimer vanligtvis själva att det finns två betydelser av ordet, men insisterar på att "inre kamp" är den "större Jihad", medan "heligt krig" är den "mindre Jihad".

Denna missuppfattning bygger uteslutande på en enda Hadith, som är extremt svag och opålitlig.

Som kontrast är den mest pålitliga av alla Hadith'er den av Bukhari. Ordet Jihad nämns över 200 gånger i referens till Muhammeds ord, och var och en har en tydlig betydelse av heligt krig. Däremot innehåller Bukhari inte en enda hänvisning till Jihad i samband med "personlig kamp".

Bilden: Om Muhammed var i livet i dag skulle han nästan säkert sitta i fängelse, skyldig till krigsförbrytelser. Han beordrade att hela den manliga befolkningen i en judisk stam i Medina, Banu Qurayzah, skulle halshuggas, enligt Isshaqs vittnesmål. 700 män halshöggs på en eftermiddag medan Muhammed tittade på. Deras hustrur och barn delades ut som slavar till honom själv och hans anhängare.

Muslimerna fick stor nytta av Qurayzahs tillgångar som de lagt beslag på. Marken och egendomen hjälpte dem att bli ekonomiskt oberoende. Deras militära styrka växte på grund av de vapen som erhållits, och de kvinnor och barn som tagits som slavar såldes för att få pengar till hästar och mer vapen och fler muslimska väpnade styrkor för vidare erövringar. Omvänt gäller att den judiska stammen Qurayzah upphörde att existera.


8 Kommentarer:

Anonym sa...

Bästa jag läst den här veckan. Jag är minst sagt smått orolig inför framtiden, hur islam kommer dominera och styra vår vardag.

Tack
J.L.

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Väldigt intressant!
Ha en härlig helg!

LP sa...

Islam innehåller så mycket hemskt och oroväckande som förklarar många skadliga beteenden inom den islamska kultursfären.
Tyvärr finns det alltför många nyttiga idioter här i väst som ivrigt propagerar för andra förklaringar och vill få oss att tro att islams roll är extremt liten eller tom obefintlig.

Självklart skall man inte måla upp muslimer som endimensionella monster, lika lite som man skall göra det då det gäller anhängare av andra totalitära och enkelspåriga ideologier. Människan har en inneboende förmåga till intellektuell och filosofisk komplexitet, men denna kan undertryckas mer eller mindre beroende bla på hur effektiv den hämmande faktorn är. Islam är en extremt effektiv hämnings-, eller kanske skall man säga dehumaniseringsfaktor. Islam verkar enligt sektens mekanismer (detta kan man bla se då man läser just runt 4:95 som refereras till i artikeln) och är extremt noga med att indela världen i vi och dom; de rättrogna (muslimerna) och de otrogna. Något slags universellt och allomfattande kärleksbudskap till hela skapelsen, i all dess härlighet och skröplighet, kan åtminstone inte jag finna. Islam är alltså en omogen och elitistisk filosofi, en simpel prestationsreligion.

Jag tror inte på någon av de gudar som människan hittills uppfunnit, men jag är knappast okänslig för de frågor som många religioner försöker hantera, tvärtom. Existensens komplexitet är till synes oändlig (även om jag gissar att den är ändlig och alltså begriplig, åtminstone teoretiskt) och den som inte kan förhålla sig ödmjukt inför detta söker sig ofta till enkla förklaringssystem av tex islams typ. Det andliga/filosofiska inom islam är dock extremt fattigt och outvecklat. Det världsliga, alltså politiken, är desto mera ingående föreskriven.


Nu blev detta inlägg väldigt allvarligt och nästan lite deprimerande så här på en fredagskväll. Jag vill därför runda av med lite islamsk humor. Den är visserligen oavsiktlig, men ändå.
Citaten nedan kommer från Sahih al-Bukhari som Knute refererar till i artikeln ovan.
Bok 4 - Tvagning:


[1:4:138] Abu Hurairah återgav: Allahs Budbärare sade: ”Bönen hos en person som gör Hadath (kissar, släpper väder, eller avföring) accepteras inte förrän han tvagar sig (upprepar sin tvagning).” En person från Hadaramout frågade Abu Hurairah: ”Vad menas med Hadath?” Abu Hurairah svarade: ”Hadath betyder att luft passerar genom anus.”

1:4:146] Ibn 'Abbas återgav: En gång så gick Profeten in i en toalett och jag ställde fram vatten till hans tvagning. Han frågade: ”Vem ställde fram det?” Han informerades om vem det var och han sade: ”O Allah! Gör honom (Ibn 'Abbas) en lärd inom religionen (Islam).”

[1:4:150] 'Aisha återgav: Profeten sade till sina fruar: ”Ni har tillåtelse att gå ut för att uträtta era naturbehov.”

[1:4:152] 'Abdullah bin 'Umar återgav: En gång så gick jag upp på taket till något hus och såg Allahs Budbärare uträtta sina naturbehov medan han satt på två block och vänd mot Bait-ul-Maqdis. (Se hadeeth nummer 147)

Från:
http://www.sahihalbukhari.se/translations.aspx?volumeID=1&bookID=4&langID=1

Hjalbert sa...

Mein Jihad = Mein Kampf

Anonym sa...

INVECKLAT MED KORANTOLKNINGAR

Det är svårt för oss "otrogna" att tolka koranen så att imamer blir nöjda. Den är ju på arabiska och det språket har så glidande betydelser av sina ord. De hävdar att man kan förstå den bara om man läser den på arabiska.

För oss är det enklare att bara hänvisa till det sätt muslimer tolkar koranen på. Det finns alltid några som krigar mot allt och alla. I Algeriet blev något hundratusental mördade som kättare. Och i Pakistan härjar dagligen självmordsbombare utan främmande ockupationsmakt att skylla på.

I de engelska moskéerna predikas att islam måste ta över makten i landet. Det sker förmodligen också i Sverige.

Muhammed började ju som rövare. Av det lilla jag sett i koranen, så handlar all rikedom om att röva den från "otrogna". Vilket är till Allahs behag, eftersom otrogna inte förtjänar att leva. Det är alltså rätt naturligt att islam framstår som en rövarkultur.

I bibeln är en avgörande princip att man skall "förvalta sitt pund" och "arbeta i trädgården".

Turkiske ambassadören i Wien förklarar att muhammedaner inte jagar framgång som österrikare:

Das ist eine westliche Mentalität. Wir haben nicht diese merkantilistische Philosophie. Unsere Philosophie im Islam lautet anders: Was immer du hast, von Gott gegeben, ist genug für dich. Das Einzige, was du tun musst, ist Gutes für deine Leute in der Familie und in deiner Umgebung.

Ungefärligen:

"Det är en västlig mentalitet. Vi har inte denna krämarfilosofi. Vår filosofi inom islam lyder annorlunda: Vad du än har, är det givet av Gud, och det är gott nog åt dig. Det enda du måste göra är att vara god mot din familj och människorna i din omgivning."

Det är väl tydligt att islam är den viktigaste faktorn bakom arabvärldens efterblivenhet. Vad vi måste förklara för våra invandrare är att enda sättet att nå vår standard är att göra som vi: arbeta och umgås fredligt.

Vill dom hålla på sina gamla vanor blir de kvar i sin efterblivenhet, bara i ett annat land.


Fridsamme Fridolf

Ann-Marie sa...

FF; att vara nöjd med vad Gud ger är bara en ursäkt för att vara lat och snylta på andra. Och hur ska musslor hinna med att arbeta om dom måste ha ändan i vädret 500 ggr om da'n?

Nils Dacke sa...

Bill Warner och hans medarbetare har använt statistiska metoder för att analysera islam och dess skrifter. Här http://www.politicalislam.com/blog/the-study-of-political-islam/ kan man ta del av intressanta resultat. Beträffande innebörden av "jihad" finner man att i Bukharis hadither är 97% av referenserna till jihad i betydelsen av krig medan endast 3% handlar om "inre kamp". På denna sajt finns f.ö. en kortfattad men bra sammanfattning av sharia (se till vänster under "Bookstore").

Knute sa...

Barack Obama eksisterer kun som en håndholdt dukke for sine manipulatorer, for de mennesker der har manøvreret og fremstillende dette patetiske individs liv!

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/01/obama-drmmeverden-og-konsekvenserne.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.