24 november 2010

Det handlar inte om säkerhet

De som ursäktade presidentkandidat Obamas vänskap och mångåriga samarbete med människor som uttryckte sitt förakt för Amerika... och de han som president utsåg, kända för sin motvilja mot amerikanska intressen och värderingar... kan äntligen få vad de förtjänar när de känner främmande människors händer mellan sina ben.

När det gäller "säkerhet" är detta en av de administrationer som minst av alla oroar sig för säkerhet.
När hundratals illegala invandrare från länder som stödjer terrorism, fångades vid gränsen till Mexiko och sedan släpptes på eget ansvar, säger det allt om denna administrations oro för säkerheten.

När tillfångatagna terrorister, som inte omfattas av Genèvekonventionen eller Konstitutionen i USA, ändå ställdes inför rätta i amerikanska civila domstolar av Obamas justitiedepartement, säger det också allt du behöver veta om hur bekymrade de är om nationell säkerhet.

Inget land har bättre flygplatssäkerhet än Israel och inget land behöver det mer, eftersom Israel är det mest hatade målet för extremistiska islamistiska terrorister. Men av någon anledning behöver israeliska flygets säkerhetskontrollanter inte strippa passagerarna elektroniskt eller klämma barn och vuxna på deras mest privata delar.

Finns det någon som på allvar tror att vi har bättre flygplats-säkerhetskontroll än Israel? Kan vi visa upp bättre resultat än de kan?

"Säkerhet" är den ursäkt som erbjuds för alla de förnedrande saker som amerikanska flygresenärer utsätts för, men den hårdhänta arrogans och föraktet för vanliga människor, som är utmärkande för denna administration på andra områden också, är alltför smärtsamt tydlig i dessa nya och påflugna förfaranden.
Hela historien här.

------------

Internet översvämmas av alla vansinnigheter som försiggår vid TSA-kontrollerna men den här tar priset.
Man kan inte hitta på någonting som detta:

Över 300 soldater från Afghanistan var på väg hem i ett chartrat plan. De gick igenom tullen i Baghram Ait Field, full röntgen, ingen kroppsvisitering, alla väskor genomsöktes och allt sniffades av bombhundar. Det är viktigt att nämna att alla soldater bar med sig sina vapen, M4 Carbine och M9 pistoler. Ingen ammunition.

Bränslestopp i Shannon, Irland, inga problem, men spektaklet börjar när de anländer till USA. för att släppa av 100 personer från National Guard.

Alla måste stiga av trots att man inte tankade och de tillbringade två timmar i en låst lokal. TSA-personalen övervägde att checka om allt deras bagage trots att det förvarats i låst utrymme ombord på planet hela tiden.
Alla soldater måste emellertid gå igenom full säkerhetskontroll igen trots att de suttit inlåsta sedan de lämnade planet.
En av soldaterna tömmer sina fickor och det visar sig att han har en nagelklippare.
Följande dialog utspelades (kom ihåg att soldaterna i fråga bär sina gevär)

TSA: Du får inte ta med dig den där på planet.
Soldat: Va då! Jag har haft den sedan jag lämnade landet.
TSA: Du får inte ha den.
Soldat: Varför?
TSA: Den kan användas som vapen.
Soldat (klappar på sitt gevär): Men det här är ett vapen och jag får ta det med mig.
TSA: Ja, men du kan inte använda för att ta över planet. Du har ingen ammunition.
Soldat: Och jag kan ta över ett plan med en nagelklippare?

Tystnad från TSA-killen.


1 Kommentarer:

Knute sa...

I USA blev en baby kroppsvisiterad på Kansas City International Airport.

Kan en 8 månader gammal baby utgöra en säkerhetsrisk? I Palestina eller Pakistan kanske, där är mänskliga bomber inte ovanliga. Vid ett av mordförsöken på Benazir Bhutto sträcktes en baby fram emot henne. Bomben på babyn exploderade emellertid för tidigt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.