22 november 2010

En ny Margaret Thatcher


Sarah Palins senaste bok, America By Heart: Reflections on Family, Faith and Flag, är inte ens i butikerna än men man talar redan om att den kommer att bli en "best seller" för Amazon and Barnes & Noble, liksom hennes första bok blev.

I Reflections on Family anklagar hon Michelle och Barack Obama för att vara opatriotiska och hon antyder också att de är rasister.

Den första svarta amerikanska presidenten är bland dem som ansåg att Tea Party rörelsen har rasistiska fördomar och han anser också att "Amerika är ett i grunden ojämlikt land".

Palin citerar kampanjen 2008 och det tal där fru Obama yttrade: "För första gången i mitt vuxna liv, är jag verkligen stolt över mitt land".

Sarah Palin fortsätter: "Jag antar att detta inte borde förvåna oss, eftersom båda tillbringat nästan två decennier i bänkarna i pastor Jeremiah Wrights kyrka och lyssnat till hans haranger mot USA och vita".

Det spekuleras naturligtvis om att boken är startskottet för Sarah Palins planer att nomineras till Republikanernas presidentkandidat 2012 och hon medgav förra veckan att hon "allvarligt överväger".

Boken kritiserar också talangjakt-shower och "kulten runt självkänsla", som hon delvis skyller på Obama: "Unga människor i dag har inte mött någon i sitt liv - alltifrån föräldrar till lärare till sin president - som vill låta dem höra sanningen därför att 'då kan ju barnen må dåligt'. Så de växer upp övertygade om att de kan bli stora popstjärnor som Michael Jackson."

Det är naturligtvis alldeles för tidigt att ens försöka gissa vem som kommer att vinna nomineringen, Mike Huckabee och Mitt Romney är också populära men Sarah Palin skulle kunna bli USAs motsvarighet till Margaret Thatcher.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.