24 november 2010

En stor lögnare

Om en månad ska det bestämmas om förnyelser av majsodlarnas subventioner och skattelättnader och då träder Al Gore fram och säger att subventioner för spannmålsbaserad etanol "inte var bra politik"

USAs skattelättnader för etanol gör det lönsamt för raffinaderierna att använda bränslet trots att det är dyrare än bensin.
Totalt subventionerades amerikansk etanolindustri med 7,7 billioner förra året och över hela världen fick biodrivmedel mer stöd än någon annan form av förnybar energi.

Men nu säger Al Gore: "Det är inte en bra politik att ha dessa enorma subventioner för USAs etanol". Han talade vid en konferens i Aten för gröna energiföretag sponsrade av Marfin Popular Bank.

"Jag tror att etanol var ett misstag. Energiomvandlingens nyckeltal är i bästa fall mycket små.
När ett sådant program dras igång är det sedan svårt att hantera de lobbygrupper som håller igång det.
Anledningen till att jag gjorde misstaget var att jag visade speciellt intresse och omsorg om jordbrukarna i min egen hemstat Tennessee och grannstaten Iowa därför att jag försökte bli president."

Kan vi tro att han snart erkänner att hela hysterin runt Uppvärmning också var ett påhitt för att tjäna pengar och få politiskt inflytande?

Att etanol är en dålig idé är ingen nyhet. Mängder med människor uttalade sig om hur vansinnigt det är att använda god åkerjord, till oekonomisk bränsleproduktion.
Varenda människa som inte har en Prius fullastad med stinkande flaskor, burkar och pappkartonger för återvinning, har vetat det hela tiden.
Ändå fortsatte Gore och hans knäppa warmister att driva igenom subventioner för majsodling. Inte för att de ville "rädda planeten" utan för att Gore behövde röster från bönderna.


När ska vi ställa alla dessa lögnaktiga bondfångare till svars för deras bedrägerier och förskingring av våra pengar?
Gore borde sitta i fängelse, men i stället har han blivit mångmiljonär.

Alla Vattenmeloner låtsas att de oroar sig för "miljön" men det handlar inte om att ta hand om världen. Dessa patetiska små lurendrejare som utsett sig själva till jordens väktare gör det enbart för egen politisk och ekonomisk vinnings skull.

Gore är en cynisk skurk som leder en samling cyniska skurkar. Det är dags att vi gör klart för dem att de ska hålla sina giriga fingrar borta från våra inkomster.

6 Kommentarer:

gäster sa...

Visste ni att en sektion i teoriprovet för körkort handlar om miljöfrågor? Den som vill ha lapp gör klokt i att vara passande bekymrad över förekomsten av koldioxid.

Det är inte förvånande. Det förvånande är att det inte finns en genussektion också, där man bör vara passande bekymrad över den sneda könsfördelningen bland långtradarchaffisar. Staten gillar att uppfostra oss.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article8171752.ab

Anonym sa...

Det är kallt i nordliga delar av Europa, Asien och Amerika. Relativt varmt i Arktis med smältande isar. Dvs allt fokus på smältande isar och CO2 och inte ett ord om vad som egentligen pågår (omfördelning).

Det finns inte många kvar med vetenskaplig integritet, men här är faktiskt en:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kan-bli-vargavinter-aven-i-ar_5733247.svd

Mikael sa...

Bra rutet! Du tar upp en naken sanning. Men tyvärr kommer de inte att straffas, för på hög nivå straffas aldrig skurkarna i vår värld. Särskilt inte de som fått en stämpel av att vara goda världsförbättrare. Sen spelar det ingen roll om miljoner barn dör som en konsekvens av deras miljövänliga politik. Det uppmärksammas aldrig. För alla gick ju på bluffarna, och vill inte se dumma ut, utan går vidare som om ingenting hänt - till nästa religiösa spektakel.

Väl skrivet!

Marcus sa...

Visst är etanol ett direkt uselt alternativ, det är något som borde varit uppenbart för alla med någon teknisk kunskap. När hjulen snurrar igång och politiker ser en möjlighet att starta en inhemsk marknad glöms fakta gärna bort dock.

Det betyder dock inte att det inte finns en problem med överkonsumtion av ändliga resurser, och den måste vi bemöta om inte det system vi lever av ska duka under.

Berit sa...

Marcus,
meningarna är delade även när det gäller mängden av jordens resurser.

Läs vad George Reisman
säger och låt mig veta vad du tycker.
Jag hade tänkt göra en separat posting om artikeln men den är lång och svår att komprimera.

Anonym sa...

Etanolen är en ekonomisk katastrof. De svenska bolag som sysslar med etanol har kapat åt sig miljardsubventioner. SEKAB och Agroetanol går med enorma förluster. Bara kommunala SEKAB har - under skandalösa former med bl.a. mörkad årsredovisning - fått 1,7 miljarder (!) i riskkapital från tre norrlandskommuner.
http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.2501312-nya-miljoner-till-sekab-
Pengarna har bl.a använts till vidlyftiga etanolprojekt i Afrika och Östeuropa utan insyn för lokalpolitikerna. Bara i Tanzania förlorades 170 milj. innan verksamheten där såldes till ett par styrelseledamöters företag för 400 (fyrahundra) kronor.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.