03 november 2010

En viktig dag

Valdagen är snart till ända och trots att vi ännu inte vet resultatet, visar Republikanerna redan en glädje och lättnad. För inte så länge sedan verkade det omöjligt att bryta Obama-demokraternas makt och Amerika marscherade stadigt mot socialism.

Det är viktigt att komma ihåg att även om Demokraterna är de som framstår som det största problemet nu, har Republikanerna bara dragit fördel av ett redan kraschat system. Demokraterna har skyndat på fallet genom att skapa en gigantisk välfärdsstat med social instabilitet och socialism.
Republikanerna kommer att vinna stort i dag och uppleva glädjen igen av ett två-partisystem, men deras framgångar beror enbart på att valet är en protest mot Obamas politik.

Det har tidigare visat sig att när en administration inte har en stark majoritet i Kongressen slösar man ännu mer pengar för "kohandel"; administrationen lovar generösa bidrag till projekt som politiker kan ta med sig hem till sina väljare i utbyte mot stöd för sina lagförslag.

Efter varje kris har Amerikas regering vuxit. Det gäller allt som händer i landet från utbildning, till finansväsendet, till säkerhetsföreskrifter för arbetsplatser, till vilken sorts bil vi ska köra.
Amerika har blivit ett land med miljoner lagar och regler för hur vi ska leva och vi som bor här har blivit sprattelgubbar som hänger i snören från federala byggnader.
Den politiska eliten har gjort systemet till ett redskap för sina egna ambitioner och intressen så när någon kommer i maktposition blir de korrumperade. Det är det största problemet vi ställs inför idag.
Det är svårt och nästan meningslöst att försöka fungera inom systemet utan att bli del av korruptionen. Alla som försöker komma in i systemet för att INTE spendera pengar, slåss inte bara för en reform utan måste försvara att åtgärderna innebär att många människor kommer att bli utan jobb. Det är som att söka jobb i ett företag för att få det att gå med förlust, eller gå med i armén för att se till att kriget förloras. Så är den uppgift som ligger framför de som försöker bli valda till Kongressen för att inte spendera pengar.

Dagens val handlar om mycket mer än skattesänkningar och ObamaCare. Det handlar om att vrida klockan tillbaka och återställa makten till folket igen. Om vi kan göra det, kan vi kanske ändra ett system som har kapats av en politisk elit för deras egen vinnings skull. Om vi inte kan det står vi inför en ekonomisk kollaps.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.