05 november 2010

Klantar till det igen


Obamas resa till Indien verkar inte bli den stora diplomatiska framgång som administrationen hade hoppats på. Våra vänner i världens folkrikaste demokrati är upprörda över utrikesdepartementets tuffa taktik. Högt uppsatta tjänstemän från delstaten Maharashtra inbjöds till ett party på Taj Mahal Hotel med Obama, men fick veta att de var tvungna att visa sina identifikationspapper för att komma in.

Störda av att amerikanska konsulatet krävde personliga detaljer som födelsedatum, nationalitet och passnummer, har Maharashtra högsta politiker och byråkrater beslutat att betala tillbaka med samma mynt.
Inrikesministern och sekreteraren har avböjt att delta i ett arrangemang för att ära president Barack Obama, fyra andra, däribland Chief Minister Ashok Chavan och ställföreträdande minister Chhagan Bhujbal funderar på att göra detsamma.


"Vi är chockade över tonen i inbjudan. US generalkonsuln Paul Folmsbee förväntar sig att Chavan och Bhujbal ska producera sina id-kort innan de kommer till platsen. De har blivit ombedda att lämna in uppgifter om födelsedatum, nationalitet, pass och PAN till konsulatet,
"Vi tycker att så behandlar man inte högste ministern för en stat. Chavan och Bhujbal är tveksamma om huruvida de vill ta del av evenemanget."


För en administration som har gjort en sådan stor sak av att rättsväsendet i Arizona begär identifikationsdokument från misstänkta brottslingar, verkar det vara fruktansvärt hyckleri att kräva att högt uppsatta statstjänstemän i en suverän nation (som är värd för Obamas stora följe) ska producera sina papper. Kommer indiska tulltjänstemän att begära att Obama visar sitt pass?

PS.
USA's regering har visst bett om ursäkt nu. "Det var bara ett skrivfel"

American Thinker1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är otroligt med en sådan avsaknad av takt och finess. Man har tydligen ingen aning om hur en gäst beter sig? Vore det ändå inte bäst om han stannade hemma?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.