08 november 2010

Muslimer är underliga

Finns det någonting här i världen som inte upprör muslimer? NÅGONTING?
Serieteckningar, teddybjörnar och små grisar, skinksmörgåsar och spritpåsar.....nämn någonting. Glass-strutar?
Nu är det en hund som heter Khan. Som påstås heta Khan.

I torsdags anlände en schäferhund till Mumbai i ett Hercules transportplan. Det sägs att hunden hade en namnbricka som det stod 'MWD Khan' på. (Military Working Dog). Khan ska visst vara hundens namn.
Arga muslimer i staden och provinsen hotar att protestera mot denna "förolämpning" mot deras samhälle.

Frågan hettade till ännu mer när en kvällstidning rapporterade händelsen och skrev att skådespelare Raza Murad hade invändningar mot att man kallar en hund "Khan."

"För amerikanska säkerhetstjänsten att ge en hund ett muslimskt namn är att medvetet förolämpa det muslimska samhället. Vi kommer snart att sammankalla till ett möte och utarbeta en strategi för att protestera och begära en ursäkt från USA, sade Maulana Athar Ali.

Dags för Obama att bocka och ursäkta och förklara att USA är ett förfärligt land, för han kan ju inte bjuda grabbarna på öl denna gång.

Jag visste inte att Khan var en heligt muslimskt namn, men nu när vi vet det bör vi väl lägga Kubla Khan till listan över förolämpningar och Djingis Khan och Star Trek, genom sin skildring av The Wrath of Khan. (Fatwa för Ricardo Montalban?)


11 Kommentarer:

Anonym sa...

Vi måste omedelbart be närmaste imam om en lista över förbjudna namn så detta inte upprepas!

Vad döper de sina kameler till?

16830911

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Montalban avled ju av naturliga orsaker härom året så han kommer faktiskt slippa få en fartwa över sig. Men kanske får filmbolaget det, eller Montalban ändå, för dom bryr sig väl inte om att fakta-kolla som vi, utan bara kör på och över, som vanligt alltså.

Ann-Marie sa...

Nej, jag tror inte det finns något som INTE kränker musslor. Det spelar ingen roll hur vi än vänder oss ut och in så är det ändå något som inte passar. Så varför egentligen bry oss?!

Anonym sa...

Ann-Marie: Jag skulle absolut inte bry mig om jag inte vore i händerna på en regering som skiter i sitt eget folk, men däremot slickar lurkarsel för obegripliga skäl....Blodsven

GalaXyBloggen sa...

De döper kamelerna till "älskling" "sötnos" osv. Samma med getterna.

Naivtive sa...

Nu vet jag vad jag kan döpa nästa hund till. Grisen skall få heta Profeten och kon Mu-Hammed. säga vad man vill om våra kära Musselmaner men i vissa sammanhang så underlättar de livet.

Ann-Marie sa...

Blodsven: visst är det väl obegripligt att ursprungsbefolkningen inte är vatten värd längre. Eller i så fall endast som skattebetalare; dvs som värd åt alla blodiglar som tillåts välla in över gränserna som om morgondagen inte fanns.

Anonym sa...

"Komplett lista" på:
http://amboytimes.typepad.com/the_amboy_times/2007/02/the_list_of_thi.html

Anonym sa...

Redan på 60-talet väckte den dåvarande kronprinsen muslimernas vrede genom att kalla sin hund Ali.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article426020/Kungens-hund-fick-inte-heta-Ali.html

/ Ördög

LP sa...

Jag hörde någonstans att det finns en rondellhund som heter Muhammed...

Anonym sa...

Jag vet precis vad jag skall döpa min tama gris till... Det börjar på M!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.