13 november 2010

National Opt Out DayDet finns många människor som under flera år har undvikit reguljärt flyg eftersom de känner sig förolämpade av Homeland Security och TSA's (Transportation Saftey Administration) behandling av dem.
Att bli behandlad och hanterad som en misstänkt brottsling bara för att man vill flyga.

TSA har nu infört "kroppsscanning" på fler och fler flygplatser både inom och utom landet och antalet protesterande växer

Personalorganisationer för US Airways and American Airlines uppmanar sina piloter och övriga anställda att vägra kroppsscanning både av hälsoskäl (strålning) och för att det inkräktar på deras privatliv.
USAPA representerar mer än 5000 anställda och säger att "baserat på tillgänglig medicinsk information utsätts personalen för alldeles för mycket strålning.
Protestgrupper som "We Won't Fly" uppmanar resenärer att protestera och en lämplig dag är den 24 november , dagen före Thanksgiving, vilket är den dag när enormt många människor reser.

"Det är den dag då vanliga medborgare ska stå upp för sina rättigheter, stå upp för frihet och protestera mot den federala regeringens krav att se oss nakna eller tvinga oss att underkasta oss en "fullständig genomsökning" av bl.a bröst och könsorgan. Du ska aldrig behöva förklara för dina barn: "Kom ihåg att ingen främling får röra vid eller se dina privata delar. Bara om det är en statsanställd, då är det OK."

Varje dag utsätts miljontals av oss för den skamliga processen att bli genomsökt, genomlyst så att vi ses nakna, tafsade på, klappade, smekta och petade på av främlingar med namnbrickor- poliser under ett annat namn. Miljoner av oss varenda dag. Vi nedvärderas och kränks.
Du vet precis vad jag talar om. Jag talar om mig, dig, din mamma, hennes bror, hans brors fru och baby, deras mormödrar. Jag talar om den systematiska nedvärderingen av vårt folk. Jag talar om våldtäkt av vår värdighet, privatliv och anständighet. Jag talar om de allvarliga kränkningar som våra valda politiker utsätter oss för. Vi har förvandlats till nakna föremål för regeringens och polisens praxis.
Här följer Homeland Security Secretary Janet Napolitanos inbjudande platsannons:
Fantastiska möjligheter till tillfredsställelse för rätt sökande - massor av "extra" förmåner ingår!Ovanpå allt detta har det framkommit att flera dussin illegala invandrare fått USAs regerings tillstånd att tränas till piloter vid en privat flygskola. Efter sept 11 har det varit order på bakgrundskontroller för utlänningar som vill utbilda sig till piloter men 34 illegala brasilianare hade inga problem att få tillstånd. Inte ens ägaren av skolan var här lagligt.


TSA har inga problem med att tvinga gamla tanter att ta av sig skorna, eller att män måste ta av sig svångremmen men det vore väl rasdiskriminering att ifrågasätta brasilianare.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det ligger en hund begraven här..

pkgulag

Ann-Marie sa...

Och genast blir det liv på folket som är orsak till det här h-tet; http://cnsnews.com/news/article/muslim-group-advises-women-wearing-hijab
Så det blir väl till att ta ett huckle på sig nästa gång man ska flyga.

Pascal sa...

Nu får du bestämma dig. Antingen döda alla terrorister eller kontrollera alla som flyger. Du får ju välja.

Berit sa...

Suck.

Ann-Marie sa...

Pascal; dom kan ju alltid göra som El Al, då har vi inga problem mer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.