16 november 2010

Skrota TSA


I en anda av politiskt samarbete och förnuft, föreslår jag att det första politikerna eliminerar är en ineffektivt organisation som slösar pengar, kränker våra rättigheter, och uppmuntrar oss att fatta beslut som äventyrar vår säkerhet.
Jag pratar om Transportation Security Administration.
Det är svårt att hitta något där vi kastar bort så mycket pengar.

Skrota hela TSA och låt flygbolagen ta ansvar för sin egen säkerhet!
Flygbolagen har enorma summor på spel vad gäller passagerarnas säkerhet, och att tro att en statlig byråkrati har bättre möjligheter att tillhandahålla säkra resor än flygbolagen själva, med deras miljarder dollar är inte trovärdigt.
Oddsen att dö från en terroristattack är mycket lägre än oddsen att vi dör från otroligt vanliga saker som vi gör varje dag. Vi löper mycket större risk att dö eller skadas när vi kör till flygplatsen, än att vi ska skadas av en terrorist när vi är i luften, även utan TSAs inblandning. . Faktum är att när vi har lyckats ta oss till flygplatsen, är den farligaste delen av resan över.
Tills det är dags att köra hem.
TSA ger oss inte säkerhet. Det ger oss en teaterföreställning om säkerhet.

Den lille killen med isglass i Tucson innan de införde "tre-ounce-regeln" ? Den lilla flickan i princessklänning på en flygplats jag inte minns namnet på ? De otaliga mormödrarna?
Det är mer sannolikt att jag dör när jag snubblar över mina egna fötter medan jag distraheras av vansinnet, än att jag blir dödad av en av dem i en terroristattack.

Det är också absurd teater av TSA att skärma piloter. Om en pilot vill ta ner ett plan kan han göra det med bara händerna, och definitivt utan vapen. Det är också helt vansinnigt att tro att ett flygbolag inte kommer att vidta åtgärder för att se till att deras piloter inte använder värdefulla plan som flygande bomber.
Och de föremål som beslagtas? Är nagelklippare och rakvatten verktygen för terrorister?
Och den plastkopp med vatten i som jag blev tillsagd att göra mig av med eftersom "det kunde vara syra" (jag citerar en TSA-screener)? Den burk med Coca Cola som jag måste slänga bort ?
Jag skulle vara mer orolig över att ge en burk läsk till ett barn och bidra till uppkomsten av barndiabetes än att använda den för att dölja något som kunde äventyra säkerheten på ett flygplan.
De flesta screening-utrustningar är dessutom ineffektiva, eftersom alla som menar allvar med att smuggla något ombord kan göra det i en kroppshålighet eller kirurgiska implantat. De scanners TSA använder kommer inte att stoppa dem.

Forbes magazine

------------------

Slutligen - Ett bra alternativ till kroppsskanning på flygplatser. . .

Helkroppsskanning är ett intrång i privatlivet men israelerna håller på att utveckla en säkerhetskontroll för flygplatser som eliminerar det problemet.
Det är en monter du kliver in men som inte röntgar dig, utan i stället detonerar alla 
 sprängladdningar du kan ha på dig. De ser detta som en vinnande situation för alla.
Inget tjafs om rasprofilering längre.
Det kommer också att eliminera kostnaderna för långa och dyrbara rättegångar. Rättvisa skipas snabbt. Case closed!

När du är i flygplatsterminalen kommer du att höra en dov explosion. Strax 
 därefter ett tillkännagivande över högtalarsystemet. . . "Attention standby 
 passagerare - Vi har nu en plats ledig på flyg nummer XXXX "

Shalom.


6 Kommentarer:

Anonym sa...

Hej jag heter Danne och jag har problem med att förstå texter och vet nästan ingenting om amerikansk politik. Men någon har sagt att Sarah Palin är jättemongo.

robban sa...

tjena danne är du en svensk journalist månne?

Ann-Marie sa...

Det sista alternativet skriver jag under på!!
Såvida det inte är skadliga strålar förstås för oss andra.

Den som vill få ombord en bomb kan göra det ändå. Hur noga kollas folk som städar t.ex?

Ann-Marie sa...

Eller så är Danne en svensk politiker!

John Bengtsson sa...

Jag förstår att du förstår att det handlar om teater eller i bättre ord legitimitet. Men det är nödvändigt för att den stora massan ska kunna känna sig trygga och tillfreds med en enormt viktig del av den internationella infrastrukturen. Om det utöver legitimitet skapar en ökad säkerhet för nationer (smuggling) och säkerhet gentemot terroristbrott så varför inte. Vi lägger pengar på så mycket annat galet, har haft byggarbetare utanför vårat jobb i 4 veckor som har haft grävmaskiner mm och de har arbetat med att göra trotoaren ca 4 decimeter smalare !?!?!? inte för att vägen behövde vara bredare men den matchade inte stadsplanen.....

Som sagt låt dem kontrollera och låt folk känna sig trygga, det är ytterst det som det handlar om.

Mvh

John

Berit sa...

Att lura människor att tro att se är säkra är verkligen respektlöst, slösaktigt och improduktivt. Borde inte TSA och vägarbetarna kunna sysselsättas med bättre saker?
Låt en grupp människor gräva gropar och en annan grupp komma senare och fylla hålen?
Huvudsaken att de har något att göra?

Var går gränsen, hur mycket frihet ska vi finna oss i att förlora?
Vägspärrar ? Kroppsvisitering för tunnelbana, bussar, tåg?

Jag kan inte dra mig till minnes att någon av dessa flygplatskontroller, som imiterar vad man gör när man bokar in brottslingar i fängelse, har lett till arrestering av en terrorist.
Det finns emellertid mängder av rapporter där "smuggelgods" passerat kontrollerna obemärkt.
Privata flygbolag skulle inte hota kunder, som vägrar samarbeta, med böter och fängelse.

Här är en länk till en av många händelser när en kvinna blir tafsad på mot sin vilja.

http://www.ourlittlechatterboxes.com/
Ska vi verkligen behöva finna oss i det ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.