30 november 2010

Studenter och Fackföreningar

Grekland, Irland, Frankrike, Spanien, Portugal är på fallrepet och miljontals människor ger sig ut på gatorna och gapar och protesterar över att politikerna måste hitta sätt att ta tillbaka de generösa förmåner de strött omkring sig.
Det är en sak att skylla på politikerna, men man kan inte frita det grekiska folket (eller spanjorerna eller irländarna, eller...). De var de som krävde det.
De ville att staten skulle stödja deras ohållbara livsstil. Om den privata sektorn motarbetas och inte producerar tillräckligt mycket för att förhoppningsvis växa, kollapsar systemet eftersom det inte finns några pengar. Om allas existens är beroende av en check från regeringen, eller ett program kontrollerat av staten kommer det till en punkt när allt kollapsar.
Det har blivit en klyscha nu, men det är faktiskt sant det Margaret Thatcher sade: "Problemet med socialism är att det gör slut på andra människors pengar." Alla uppräknade länder ovan har kört slut på andra människors pengar och det har vi här i USA också gjort.
Och vilka är det som protesterar och ropar: Ge mig, Ge mig?
Svar: Studenter och fackföreningar!

Studenter som sitter i sina subventionerade studentbostäder, går på subventionerade lektioner, lever på sina föräldrar och subventionerade lån. Som hittills bara varit "parasiter" på systemet.
OK. Det finns vissa möjligheter inför framtiden där. Många av dem kommer säkert att bidra till sin försörjning så småningom, men vad har de för ursäkter för sina högljudda krav nu?
Om man är seriöst intresserad av att utbilda sig och inte bara delta i "studentlivet " är det numera mycket enkelt och billigt att studera via internet.

European Trade Union Confederation kallar till strejker för att protestera mot nedskärningar medan alla andra drar åt svångremmen och inser att vi måste skära ner.
Det har länge varit känt att fackmedlemmar har högre lön än motsvarande privatsektorjobb.
En gång i tiden fyllde facken en uppgift men den är överfylld för länge sedan. I dag är det de lata och medelmåttiga som gillar facket.

Det var facket, tillsammans med en dålig ledning som drev USAs bilindustri i botten. Facken förknippas med ineffektivitet inom så gott som alla områden. Titta på hur lärarfacken motarbetar medborgarnas möjlighet att få skattepengar tillbaka (vouchers) så att de kan placera sina barn i valfri skola. Det skulle skapa konkurrens mellan bra och dåliga lärare och det är "fult" och det kräver att lärarna anstränger sig. Se på resultatet av statliga undervisning!
Se på monopolet och ineffektiviteten hos Posten och deras anställda, som protesterade vilt när Obama föreslog att man ska frysa löneförhöjningar under två år!

Delta, det största flygbolaget i landet med över 3000 anställda är inte fackföreningsanslutet. De köpte upp Northwest förra året. Northwest, där facket styrde allt, gick överstyr eftersom det var det bolag som hade absolut sämst service av alla jag flugit med. Man visste aldrig om planet skulle lyfta i tid eftersom det alltid var någon protest på gång bland de som lastade bagaget, jobbade vid incheckningen eller ombord.
Vad gör de anställda från Northwest så snart de absorberats av Delta? Jo, de börjar propagera för att flygvärdinnor och markpersonal måste gå med i facket och de krävde en omröstning.
Tre gånger har deltapersonalen röstat emot fackanslutning men facket ger sig inte utan har framfört krav på ytterligare en omröstning.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Europa er færdig og har kun en vej. Dramatiske nedskæringer - mere end de som er nu og tage kampen med folket og et dyk i økonomien. Pinen kommer under alle omstændigheder. Ingen grund til at trække den ud.

http://logisksnit.blogspot.com/2010/11/det-handler-om-renten.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.