04 november 2010

Tänk om han inte kommer tillbaka

I dag startar president Barack Obama sin 10-dagars resa till Indien och Sydkorea, vilket kostar oss skattebetalare cirka $ 200 miljoner dollar om dagen!

Obama tar med sig 3.000 personer !
Han ska faktiskt träffa skolbarn samt premiärminister Singh Manohan i New Delhi och äta middag med presidenten och hans fru. Han kommer emellertid inte att besöka Indiens populäraste och heligaste monument The Golden Temple, eftersom han då skulle vara tvungen att svepa en tygbit runt huvudet och det kan få honom att se ut som en muslim.

(Tänk er rubrikerna om det varit Bush. Han skulle ha blivit korsfäst för något sådant)

40 jetplan behövs för att frakta Obama, familjen, vänner och personal. De har hyrt hela Taj Mahal Palace & Tower Hotel, alla 570 rummen! Han tar också sin teleprompter med sig, vilket väckt undran i Indien. Teleprompter har aldrig tillåtits i indiska parlamentet tidigare.

Jag är inte säker på om kostnaden för resan innefattar de 34 krigsfartygen som kommer att patrullera kusten.

I Mumbai har man vidtagit extraordinära åtgärder för att ge maximal säkerhet inför Obamas besök. Man har de plockat ner alla kokosnötter som kan tänkas falla på hans huvud från palmträden.
"Alla kokosnötter runt Gandhi-museet har nu huggits ner", rapporterar en tjänsteman till BBC.En god sak med resan är att Obama kommer att vara borta från USA i 10 dagar och tänk så bra det vore om han planerat att aldrig komma tillbaka. Med den takt som budgeten ökar är det möjligt att det blir billigare för oss om han stannar i Indien för alltid. Vi skulle kunna köpa hela Taj Mahal-hotellet och låta honom bo där.
Det har spekulerat över anledningen till denna resa. Den mest uppenbara förklaringen är att han vill hålla sig så långt borta från Washington som möjligt just nu. En annan anledningen är att han planerar att flytta fler amerikanska jobb till Indien och en tredje att detta är en kampanjtur för att bli Världspresident.

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Är Obamas entourage större / dyrare / mer omfattande än t.ex GW Bush's?

Berit sa...

Jag vet inte det Anonym, du kan väl leta uppgifter om det, jag har inte tid nu.
Vet bara att i dessa ekonomiskt tuffa tider skulle Bush ha fått på nöten för dyrbara resor som denna.
-----
Kraxpelax, jag förstår inte din kommentar

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det vore väl snarare än välsignelse för er om vistelsen blir betydligt längre än planerad. Dessutom har han ju inte så långt till sin födelseplats. Vem vet, han kanske får hemlängtan?

GalaXyBloggen sa...

Är inte Obama muslim? Jag tycker han kan stå för det.

Anonym sa...

Vad är telepromter?
Rune

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

Det är en "grej" som elektroniskt visar texten till ett tal så att talaren inte behöver lära sig utantill eller läsa från ett papper. Han, Obama i detta fall, kan inte ens tala till skolbarn utan att läsa innantill. Om du tittar på en video när han talar ser du hur han rör huvudet fram och tillbaka ca. 90 grader eftersom han har två skärmar att läsa ifrån så att det ser ut som om han tittar på publiken.
.


PS. Bara för dig ska jag lägga in en bild.

Anonym sa...

Om du skriver ett blogginlägg som präglas av kritik av Obama-administrationens förmenta slöseri vid ett statsbesök får du väl för tusen jävlar ha bättre på fötterna än att besvara en uppriktigt menat fråga med: "du kan väl leta uppgifter om det, jag har inte tid nu". Där sänkte du i ett nafs min respekt för den här bloggen ganska rejält!

Eivor sa...

Eller så planerar han med Al-qaida. Hur många makalösa konspirationsteorier har du på lager Berit?

Berit sa...

Hej där, Anonym, som inte ens kan presentera sig med namn. Vem "tusan jävlar" tror du att jag är?
En sak ska du komma ihåg och det är att jag aldrig påstått att någon ska tro på allt jag säger. Leta efter fakta själv latmåns!

Om din attityd är att jag har fel, bevisa det!
Om du är intresserad av en speciell sak sök reda på det och begär inte att andra ska fixa det åt dig!

Anonym sa...

Min "attityd" (sic!) är inte att du har fel, utan att fakta bör sättas in i relevanta sammanhang. För övrigt "Berit", så heter jag Per Andersson och bor i Helsingborg. Vad skillnad det nu gör.

Anonym sa...

Om en presidentkandidat(Obama)trodde att USA har 57 delstater, kan ju inte hissen gå ända upp.
Olof Dahl

Arlav sa...

3000 personer???
Och sen finns det personer som anser att det skulle bli billigare med republik i Sverige än nuvarande monarki??
(Detta med anledning av skandalboken om kungen som troligen bara är ett lågt inlägg i republikdebatten.)

Berit sa...

Per Andersson, "sammanhanget" här är, som jag antydde i en kommentar ovan, att det är dålig stil att spendera så mycket pengar på resor (Spanien, Indien) med enormt mycket folk i släptåg när resten av det amerikanska folket måste dra åt svångremmen. Dessutom finns det ingen som kan ge en snygg förklaring till varför det är så viktigt att resa till Indien just nu.

För övrigt finns det ingen "budget" för en presidents resor. Han åker dit han vill och tycker.

Knute sa...

Obama Contradicts Islam Understanding of Jihad

When Barack Obama spoke in Mumbai about “the different meanings” of jihad, he set up us up again for the Big Lie: “I think,” the 44th president said, sounding much like the 43rd president, “all of us recognize that this great religion in the hands of a few extremists has been distorted to justify violence toward innocent people that is never justified.”

All — all — of the sacred books and schools of Islam say differently. Every, single one. The fact is — not the fantasy — there is no distortion of Islamic texts required to justify the violence of jihad from Mumbai to Tel Aviv to New York City to Bali to Madrid and beyond.

http://www.dianawest.net/Home/tabid/36/EntryId/1579/Elisabeth-Sabaditsch-Wolff-Versus-the-State-of-Denial.aspx

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.