01 november 2010

Trick or Treat

I går var det Halloween och utklädda barn ringde på dörren och "skrämde" oss så vi mutade dem med godis.

Vi vuxna har Halloween varje dag numera. Alla nyhetsförmedlare tävlar om att presentera någonting som skrämmer eftersom det ökar tittarantalet.
Rakblad, nålar i godis och fula gubbar skrämmer föräldrar, en del så mycket att barnen måste stanna hemma. (det finns visst 1 klarlagt fall om en bit rakblad i en chokladbit för flera år sedan)

Vi oroar oss över terroristbomber, kemikalier, flygning, kidnappning av barn, vaccinering, plastpåsar, tillsatser i mat, kärnkraftverk, el-ledningar, mobiltelefoner....
Förstår man sig inte på resultaten av en vetenskaplig undersökning svänger man ändå till det så att det är farligt på något sätt.

Kanada har förbjudit bisphenol A, också kallad BPA och som används i vattenflaskor och nappflaskor.

Men Europas motsvarighet till FDA säger att det finns inga bevis för att BPA i plast är skadligt för människor.

Ändå är många människor säkra på att om man kommer i kontakt med plast, orsakar BPA inte bara bröst-och prostatacancer men också fetma, diabetes, ADH, autism, leversjukdomar, ovariecancer, livmodersproblem, lågt spermieantal och hjärtsjukdomar.
När en kemikalie sägs orsaka så många sjukdomar, är det ett säkert tecken på ovetenskaplig hysteri.
Men en dokumentär som heter "Tapped" säger att det är sant. Den citerar experter som hävdar att "BPA kan vara en av de giftigaste kemikalier som människan känner till."

BPA har använts i 50 år och det finns inga bra bevis för att plast kan skada människor, det räddar i stället människor därför att förvaring av mat förbättras och botulism har i stort sett försvunnit.
Man påstår också att BPA förgiftar vatten i flaskorna men undersökningar visar att det inte är någon skillnad på flaskvatten och det som kommer från kranarna i de flesta hem.

"Tapped" hävdar också att cancer har ökat pga. dessa kemikalier, vilket är ytterligare en myt.
Kurvan för antalet cancerfall har länge varit plan och så är också kurvan för livslängd.


"Follow the money", är en bra regel och bakom många av dessa Faror hittar man David Fenton, kallad Vänsterns Mediamästare. Han driver Fenton Communications och bland hans kunder hittar vi Global Green USA, Greenpeace, MoveOn.org, Presidents Climate Change, Environmental Working Group (EWG...nu partner och inte bara klient), Climate Counts, Sierra Club och en mängd andra radikala grupper och "miljöorganisationer".

John Stossels program häromkvällen gjorde en jämförelse med verkligheten och de företeelser vi är mest rädda för:
Folk är rädda för att flyga men väldigt få plan kraschar numera. Vi oroar oss för terrorism och trots att 3000 människor dog den 11 september dör fler människor i vanliga husbränder varje år. En brandvarnare för några kronor räddar liv.
En rökare, som oroar sig över terrorism eller att flyga, väljer att bortse från verkligheten.

Men det visar sig att fattigdom dödar mer än något annat.
Om du befinner dig under "fattig-gränsen" i USA kommer du troligtvis att dö 7 till 10 år tidigare. Fattigdom dödar... Fattiga kör trafikfarliga bilar, äter mindre frukt och grönsaker..... De val de gjort i livet, som orsakat att de är fattiga, är också ofta skadliga för hälsan.


Så genom att vi ägnar tid och pengar åt att bekymra oss över flygkrascher och terrorism dödar vi människor. Hysterin leder till politisk aktivism som leder till mer regleringar, lagar och förordningar som leder till att det är svårare att driva småföretag. När småföretag går omkull eller inte ens kan startas blir människor lite fattigare.

Medias hysteri och politikers sjukliga tvång att reglera ....dödar människor.


1 Kommentarer:

Knute sa...

Efter att ha uppträtt som stjärna i offentliga lovprisningar av Obama-administrationen är den mexikansk-amerikanska arbetaraktivisten Dolores Huestra nu stjärna i offentliga lovprisningar av Fidel Castros regim.

http://frontpagemag.com/2010/10/26/obamas-castroite-allies/

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/09/embargo-mod-cuba-en-myte.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.