23 november 2010

Var går gränsen?

Ett logiskt tankeexperiment.

En person som omsorgsfullt planerar att ta med sig en icke-metall bomb ombord ett flygplan kommer med största sannolikhet inte att ha någonting på sig som kan trigga en metalldetektor. Inte ens en dragkedja, för att vara säker på att det inte piper. De som åstadkommer att metalldetektorn reagerar blir uttagna för närgånget klämmande.
Slutsats: De personer som vi ser som blir undersökta på utvalda ställen på kroppen är därför knappast muslimska terrorister.TSA används för att testa hur mycket det amerikanska folket kan ta emot och svälja utan att protestera. Hur mycket kan de förödmjuka oss?
Just nu är TSA en symbol för regeringens ständigt ökade makt och folk i allmänhet börjar se det. Under de senaste decennierna har regeringen fortsatt att ta över större och större delar av våra liv oavsett vilket politiskt parti som har suttit vid makten
Regeringen drivs av omättlig hunger att kontrollera och styra oss. När de även bestämmer att de kan klämma på alla våra kroppsdelar har vi fått nog.
Att det kunnat gå så långt som det har beror på att så många människor tror att regeringens uppgift är att ta hand om dem och lösa deras problem.

I Massachusetts har vissa skoldistrikt förbjudit eleverna att ta med egna pennor till skolan. Pennor lånas ut före lektion och återlämnas sedan. Elever som har egna pennor blir bestraffade eftersom de ses som material som man kan göra ett vapen av.

På gång är förslag om att alla nya bilar ska utrustas med en "jammer" som stoppar in och utgående telefonsamtal till mobiltelefonen som bara ska kunna användas om bilen är parkerad.

En gång i tiden hade amerikanen kontroll över sin hälso-och-sjukvård men så är det inte längre.

Vår viktigaste uppgift enl. regeringen är att vi betalar skatt. Om en skatt minskas blir andra skatter högre eller så uppfinner man en eller flera nya skatter.

Vad som verkligen kväver folket är emellertid alla regleringar, avgifter, kontroller, tillstånd, licenser och förordningar som hämmar all företagsamhet.
År 1936 var antalet sidor i Federal Register luntan ungefär 2.600. Idag är Federal Register över 80.000 sidor lång.

De knuffar och tänjer och testar var våra gränser går och sedan inför de bestämmelser.
Först var det transfetter. Sedan var det kaloririk snabbmat. New York City Health Department angriper en annan fiende, salt och uppmanar restauranger och livsmedelsföretag i hela landet att frivilligt minska salt i sina produkter. Saltkar finns inte på borden längre.
I San Francisco försöker man driva igenom att MCDonalds inte får sälja sina Happy Meals med leksaker i.
US Food and Drug Administration beräknar att livsmedelsindustrin kommer att spendera ytterligare 14 miljoner timmar varje år bara för att uppfylla de nya federala regleringarna som bestämts för alla varuautomatoperatörer och restauranger för att kalorimärka alla produkter som de säljer.

Behöver vi verkligen spendera 14 miljoner fler timmar för att tala om för amerikanerna att om de fortsätter att äta hamburgare och pommes frites kommer de sannolikt att bli feta?

Detta är bara en liten del. Jag har bara snuddat vid sjukvården och inte ens berört "Den Gröna Polisen" eller den exploderande välfärdsstaten eller försöken att förbjuda patriotism (se grabben med flaggan)


Är den proteströrelse vi ser nu ett verkligt uppvaknande eller bara ett sätt att lätta på trycket en stund och sedan återgå till dvalan och titta på "Vem vill bli miljonär", eller någon sk. "reality show" på TV?


1 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

The land of the free börjar alltmer likna USSR men det gör å andra sidan gamla Svedala också.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.