21 november 2010

Veterans Day

Helgdagen som hyllar alla de som riskerat eller gett sina liv för att försvara den frihet som Amerika är grundad på.

En 13-årig pojke i Kalifornien (Mexifornia) visade sin respekt för landet och sin farfar genom att fästa en amerikansk flagga på sin cykel men beordrades av skolledningen att ta bort den eftersom "vissa elever" klagat.
Pojken lydde order men hade inte väntat sig att hundratals bikers, många av dem veteraner, skulle samlas och stödja honom och principen.Så vad har vi här?
En amerikansk pojke, född av amerikanska föräldrar kan inte ha en amerikansk flagga på sin amerikanska( nå'ja kinesiska) cykel i en skola betald för av amerikanska skattepengar och vars lärare och byråkrater är avlönade ur samma amerikanska skattekista. Allt för att visa solidaritet med en kär och viktig amerikansk tradition.
Detta därför att det retar mexikanare?

Om den mexikanska gruppen i den där skolan inte gillar att grabben visar sin stolthet över Amerika upplyser jag om att det finns mexikanska skolor i Mexiko där man kan hissa den mexikanska flaggan av hjärtans lust och där de aldrig behöver se den amerikanska flaggan. Ju snabbare de tar tillfället i akt och återvänder, desto snabbare slipper de stå ut med irriterande gringo-barn som viftar med sina irriterande gringo-flaggor från sina irriterande icke-gringo cyklar.


6 Kommentarer:

Anonym sa...

Man får tårar i ögonen.
Vilken glädje grabben utstrålar!
16830911

Anonym sa...

Lättare att köra bike än att klaga på rätta saker. Patriot Act=Noll frihet kvar. Att göra jippo av pojkens agerande är att koncentrera på fel saker som vanligt.

Berit sa...

Tvärtom , Jag tror att man väcker människor till medvetande genom att dra fram vansinnigheter som detta med flaggan, vilket borde få till följd att man i slutänden också inser vad Patriot Act innebär.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Anonym är förmodligen en av dom som tycker svenska flaggan och dess viftande är ett utslag av rasism.

Robert sa...

bara för att det finns stora slag att utkämpa så får man inte glömma dom mindre bataljerna. dessa män kan gott offra en dag för pojken

Babsan sa...

Tänk om vi kunde få se detta i Sverige !

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.