04 december 2010

Akademisk vardagsextremism

Nyamko Sabuni har blivit beskylld för att ”fjäska för vita” av Masoud Kamali, en av sossarna politiskt tillsatt professor i socialt arbete och multietnisk forskning. Nåja, inte för att Sabuni fjäskar, hon ger helt enkelt uttryck för sunt förnuft; och lite balans behövs med tanke på att det är så många politiker som fjäskar för muslimer och islam.

Vänsterflygeln skriker ständigt i högan sky över Nyamko Sabuni, före detta integrationsminister och numera biträdande utbildningsminister och jämställdhetsminister. Bland annat har hon sagt att tvångs- och barnäktenskap måste kriminaliseras. Hon har föreslagit 15-årsgräns för att bära slöja. Beordrat Säpo att spana på muslimer. Kritiserat vissa invandrargrupper för att ”välja att inte känna sig hemma”. Det vill säga ungefär samma sak som att ”den är svensk som ser sig som svensk”, ett uttalande av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Den multikulturella ideologin säger att invandrare inte behöver anpassa sig och känna sig svenska. Regeringen tänkte väl att det är tur att Sabuni är svart, annars hade hon blivit beskylld för rasism.

Tyvärr hjälpte det inte. Den där Kamali är inte vår kompis precis, han borde åka tillbaka dit han kommer ifrån. Han har mycket gammalmodiga åsikter som passar bättre i ayatollornas Iran, bland annat gjorde han sig beryktad genom att bortförklara kvinnoförtryck och hedersvåld och det är inte första gången han blandar ihop ras och religion och försöker trumfa med raskortet. Jesus ord om grandet i din grannes öga och bjälken i ditt eget öga har naturligtvis gått honom förbi.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Om prästen och medlemmen i folketinget för Dansk Folkeparti Jesper Langballe hade skjutit in ordet VISSA hade han sluppit att dömas för ärekränkning av muslimer. Därför att det är förbjudet att generalisera. Angående hedersmord hade han sagt att muslimska fäder slår ihjäl sina döttrar. Vissa gör det bevisligen.

Läs Langballes storartade icke-försvarstal:

http://www.sappho.dk/jesper-langballe-erklarer-sig-skyldig-i-overtradelse-af-266b.htm

Anneli sa...

Sabuni är en av de ministrar som skött sig bäst. En orädd, begåvad o beundransvärd kvinna som vi bör vara stolta över.

Betr "hedersmord". Så är det ju ett faktum att det förekommer som kulturellt fenomen i Mena länderna, men inte enbart hos muslimerna, utan även bland kristna o ultraortodoxa judar.

Den förste man som dömdes för hedersmord i Sverige mördade sin dotter pga att hon förlovat sig med en muslim.

Knute sa...

“Langballes smil stivnede mærkbart, da Sapphos udsendte gjorde ham opmærksom på den opslåede retsliste, hvoraf det fremgik, at “Sagen drejer sig om: Racediskrimination”. – Med andre ord betragter dommer Lene Hjerrild, der denne dag beklædte rettens sæde, tilhængere af Muhammeds religion som en race, hvis 1,4 milliarder medlemmer kan forlange kollektiv retsbeskyttelse mod næsvis omtale. Det betyder også, at f.eks. Abdul Wahid Pedersen ifølge Retten i Randers ikke blot skiftede religion, da han gik over til profeten, han skiftede også race fra hvid til muslim."

http://hodja.wordpress.com/2010/12/04/homo-ignoramicus-juridicus/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.