21 december 2010

Är militären rätt plats för sociala experiment?

Under Clintons dagar infördes regeln om Don't Ask Don't Tell, ( DADT ) vilket rent praktiskt betydde att homosexuella kan tjänstgöra inom det militära om de håller sina sexuella preferenser hemliga.
Ända från början av sin karriär lovade Obama att ändra denna regel så att homosexuella öppet kan tjänstgöra och nu har den nya regeln gått igenom. Det var viktigt att se till att det hände innan den nya Kongressen startar sitt arbete efter nyår.

Enligt källor inom Pentagon, kommer man att införa förändringar vad gäller koreografi för marscher, förse alla sovsalar med dubbelkojer, nya åtsittande uniformer i säsongens färger, installation av jacuzzis...
Pentagon kommer också att tillkännage bildandet av ett nytt kompani, förslagsvis kallat "Fighting 69. Sodomites."
----------------

Skämt åsido, jag är ytterligt misstänksam mot hela denna aktion, inte därför att jag tror att homosexuella individer automatiskt skjuter sämre, springer långsammare eller orkar bära mindre packning pga. av sin egendomliga sexuella läggning, utan därför att frågan drivs av Vänstern, den grupp inom samhället som mest hatar militären och som alltid motarbetar den.

Underliggande argument i den debatt som pågår är att det inte är någon skillnad mellan att vara straight eller gay och i botten, att det inte är någon skillnad mellan könen.

Det finns en viktig anledning till att man inte låter män och kvinnor bo tillsammans i barackerna. Hur man logiskt ska hantera det problemet bland unga män fulla av hormoner ser jag som en mardröm. Jag var ju bara bilkårist på min tid, men tillräckligt medveten om att det inte finns utrymme för särskilt mycket privatliv i det militära. Det är inget tvivel om att män och kvinnor som är hetero kommer att känna sig besvärade av att vara nakna och dela toalett och sovrum med någon som är homo även om det absolut inte finns några "avsikter eller känslor". Av samma anledning som man separerar män och kvinnor måste man väl rent logiskt ge alla homosexuella egna rum?
Atmosfären i barackerna kan också vara rätt frispråkig och jag kan se hur även ganska oskyldiga skämt som mitt här ovan, kommer att öppna dörrarna till domstolar för anklagelser om trakasserier och gliringar som kommer att uppfattas som kränkande.

6 Kommentarer:

robban sa...

tja tror det är mest en höna av en fjäder då de fjolliga bögarna knappast klarar grundträningen och därmed inte kan placeras i stridande enheter. de kommer att hamna i logistiska enheter eller som ickestridande och därför inte kommer att vara till besvär för övriga soldater. de som inte är av fjollig karaktär klarar av att ta hand om sig själv och kan hantera lumparlivet med allt som ingår.

var ju lite samma debatt med de svarta och de kom in de med till slut

Berit sa...

Liknelsen med svarta håller inte riktigt. Det finns ingen möjlighet att en persons hudfärg kan påverka hur effektiv denne person är i strid. Om en soldat däremot är förälskad i en annan soldat eller har ett kärleksförhållande med någon i truppen kan det mycket väl påverka effektiviteten.

Anonym sa...

Berit, lilla gumman, man kan hitta problem överallt om bara viljan finns.

Berit sa...

Och därför Lilla Gubben, ska man medvetet konstruera nya?

Harvey Milk Patton sa...

Som heterosexuell man i ett land med allmän värnplikt som Sverige var tills alldeles nyligen var det obehagligt nog att tvingas sova i samma tält som 20 svettiga hormonstinna tonårskillar. Det räcker att se på statistiken för att veta att någon av dem bör vara homosexuell... och förmodligen är machobögarna överrepresenterade som anställda i en miljö där en massa unga påverkbara män rullar igenom i en jämn ström....

Anonym sa...

Trots slarvig syntax låter det som att HMP haft en hel del fantasier i ämnet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.