25 december 2010

Är vi bättre andligt utrustade än kung Herodes att möta Jesus?

Julgranen med sina ljus är en symbol för stjärnan i Betlehem, som bebådade Jesu födelse.

Kung Herodes fick höra att tre vise män var på väg till Betlehem. En Messias hade blivit född där. Herodes inbillade sig att denne skulle bli en politisk konkurrent och beordrade att alla nyfödda gossebarn i Betlehem skulle dödas.

Många tror att Jesus är en politisk figur. De är betydligt snällare än Herodes men lider av samma missuppfattning. Röda Korset är ett av många exempel på hur samhället har politiserats och blivit korrupt. Politiker, journalister och jurister tillämpar en socialistisk variant av kristendomen, där man hjälper människor utan att fråga dem som får betala notan...

Marie Jon: "Har berättelsen något att lära oss när det rör sig om att räkna ut var gränserna mellan Kyrka och Stat bör dras? Kristna ska naturligtvis inte sitta passiva och slött titta på medan ondskan härskar - men det är en fin gräns när vi rör oss från att bedja, förkunna och utföra personliga gärningar, till att stötta politiska kandidater från predikstolen."

9 Kommentarer:

Biskop Kyrillos sa...

Helt rätt käre Knute.

Knute sa...

God Jul, och tack för uppskattningen, högvärdige eminens!

Anonym sa...

Julgranen är av hednisk tradition, liksom de flesta andra attribut kopplade till julen.

Knute sa...

Så mycket bättre i så fall! Med både kristna och fornnordiska rötter kommer julen att kunna stå emot attackerna från multikulturen.

Vivian sa...

Du har rätt Knute.
Julen i Skandinavien kan ingen besegra, och främst på grund af de hedniska rötterne. Inte ens de kristna apostlarna, som kom och döpte vikingarna lykkades att besegra Julen.
Til skillnad från anglosaxerna og de latinska lænderna, har skandinavierna behålt högtidens hedniska namn og många av traditionerna är hedniska skick.
Faktisk tror jag att det är snarare grisen än Jesusbarnet som står i centrum för de flesta skandinaver, när Jul firas.

Ändå kunde jag önska, att vår frälsare hade större plats i våra liv och vid högtiderna.

Knute sa...

Vid julnattens mässa i Peterskyrkan i Rom önskade påven Benedictus XVI att Gud skulle straffa världens förtryckare.

Rätt tolkning av Jesusordet om att vända den andra kinden till.

Knute sa...

Muslimers förföljelse orsakar kristnas flykt från Bethlehem.

"For 50 år siden var et flertall av befolkningen i Bethlehem kristne, men byen har vært under kontroll av den såkalte ”palestinske selvstyremyndigheten” siden 1995 og det er først og fremst i den perioden at de kristne er blitt tvunget på flukt. I dag er under 25 % av befolkningen kristne og den kristne befolkningen synker med typisk 1000 til 2000 pr år.

- - -

Da måtte de i det minste ha trukket paralleller fra den kristne flukten fra Bethlehem til hvordan blant annet nederlenderne flykter fra sitt eget land hals over hode på grunn av at muslimene er i ferd med å gjøre det ulevelig i stadig større deler av det. Og derfra kunne man trukket parallellen videre til Groruddalen i Oslo hvor så vel kristne som avkristnede etniske nordmenn også flytter/flykter ut av nøyaktig samme grunn.

Og grunnen er selvsagt at muslimer kan ikke leve fredelig side om side med annerledes troende fordi islam forbyr det. Det kan gå så noenlunde enkelte steder for i perioder, men den evige konfrontasjonen mellom sivilisasjon og islam vil alltid vende tilbake."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2010/12/fra-bethlehem-til-groruddalen.html

Knute sa...

Gud er ingen vatpik

Det er en vatt-kristendom vi serveres i kirken, og det er ekstra tydelig i julen, fordi vi er i stemning og venter noe mer. I stedet blir vi avspist med uforpliktende prat om kjærlighetens Gud, og Jesus som har tatt på seg våre synder, slik at vi slipper å gjøre noe selv. Riktig en kristendom for velferdsstaten!

http://www.document.no/2010/12/gud-er-ingen-vatpik/

Paxmax sa...

Hahahaha, kristendomen är så urgullig när dom fösöker trycka in krubban bland tomtar, troll och julskinka och granen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.