22 december 2010

"Barn kommer inte att veta vad snö är"


Från den Brittiska Independent Environment för lite mer än 10 år sedan (20 mars 2000 ) kan vi läsa;

Storbritanniens vinter slutar imorgon med ytterligare indikationer på alarmerande miljöförändringar: Snö börjar försvinna från våra liv. Slädar, snögubbar, snöbollar och glädjen att vakna och finna att snön täcker allting utanför försvinner snabbt som en del av Storbritanniens kultur, eftersom varmare vintrar - som forskare tillskriver den globala klimatförändringen - producerar inte bara färre vita jular, men också färre vita januari och februarimånader. Global uppvärmning, uppvärmning av atmosfären genom ökade mängder av industriella gaser, är nu accepterad som en verklighet av det internationella samhället.... Dock har uppvärmningen hittills visar sig mer när det gäller vintrar, som är mindre kalla, än i mycket varmare somrar. Enligt Dr David Viner, en forskare vid Climatic Research Unit (CRU) vid universitetet i East Anglia, kommer snöfall inom några år att bli "ett mycket sällsynt och spännande evenemang".
"Barn kommer inte att veta vad snö är"

Från The Telegraph (22 dec. 2010) och The Daily Mail kan vi se att hundratals bilister suttit hela dagen i bilkö mellan Edinburgh och Glasgow. Människor har avlidit pga. kylan, man varnar för isiga vägar och inställd tåg och flygtrafik.
Mer snö i North Yorkshire, kaos, slask och halka, -18 grader C.


Det är så roligt att visa hur enkelt det är för grupper och individer att kidnappa forskning och genom att kontrollera och förfalska data kan man bestämma resultatet precis som man vill ha det. På så vis kan man skapa press på politiker inte bara inom sitt eget land utan över hela världen.
Denna hysteri, (som vi fortfarande ser exempel på ) om global uppvärmning visar tydligt hur lätt vetenskap kan undermineras och manipuleras. Man fortsätter att piska en död häst därför att om man kan etablera Globala Uppvärmningen som vetenskapliga fakta kan man styra människors liv in i minsta detalj. Varje rörelse kan regleras och beskattas - inte bara inom nationalstater utan även globalt, eftersom problemet måste uppfattas som internationellt.

13 Kommentarer:

Vivian sa...

Här gick jag och gladde mig till snöfria, milda vintrar och soliga somrar.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ragnar elofsson sa...

Det bästa med kalla vintrar är att man slipper tjötet om växthuseffekten, det blir helt tyst!

Ragnar Elofsson

Åsikterna i bloggen är mina. sa...

"Global warming" står inte i motsättning till ett par kalla vintrar i norra Europa. Genomsnittstemperaturen globalt blir under 2010 rekordhög. Höj blicken!

Berit sa...

Varför inte helt enkelt erkänna att de hade fel ?


Storbritanniens vinter förra året var enormt kall och i år har man satt köldrekord. Minus 20C. det kallaste sedan 1996
Ändå försöker man vidhålla att 2010 var fortfarande på väg att bli det varmaste eller näst varmaste året sedan nuvarande mätningarna började.

Men begravde bland alla detaljerna i dessa två uttalanden av Met Office ligger 12 månader av steg tillbaka som har enorma följder - inte bara för Met Office, men för debatten om klimathotet som helhet.
Till och med Al Gore måste medge den obekväma sanningen att under de senaste 15 åren har den globala uppvärmningen upphört
Läs den här artikeln från The Daily Mail
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1335798/Global-warming-halted-Thats-happened-warmest-year-record.html

Even Phil Jones, the CRU director at the centre of last year's 'Climategate' leaked email scandal, was forced to admit in a littlenoticed BBC online interview that there has been 'no statistically significant warming' since 1995.
One of those leaked emails, dated October 2009, was from Kevin Trenberth, head of climate analysis at the US government's National Centre for Atmospheric Research and the IPCC's lead author on climate change science in its monumental 2002 and 2007 reports.
He wrote: 'The fact is that we can't account for the lack of warming at the moment, and it is a travesty that we can't.'

Al Gore har sagt att polarisarna kommer att vara försvunna vid slutet av 2013. Jag planerar redan vad jag ska skriva den 1 januari 2014.

Knute sa...

Sverige rustar sig mot det kallaste vädret på 1000 år

Desperata forskare försöker tolka vad som hänt med solen, och varför jorden skulle kunna glida in i en full istid på mindre än tio år. Klimatologer och heliologer är överens om att en dramatisk minskning av solvärmen är på gång. Det märks redan.

http://blog-dyn.tv2.dk/literally/entry392066.html

Vivian sa...

Inte bara Nord-Europa.

New York januari 2010
http://www.csmonitor.com/USA/2010/0209/East-Coast-snow-storm-New-York-braces-for-a-foot-of-snow

Anonym sa...

Här får vi ännu en gång bevis på att "forskare" inte alltid är så mycket att lita på. Det är ju helt normalt med väderändringar - det har ju skett genom århundradena och en gång i tiden hade ju Sverige t.o.m medelhavsklimat. Det är helt naturligt och inget att avlöna en massa forskare att spekulera om - med den märklige forskaren-profeten Al Gore i täten. Vid förra årets klimatmöte i Köpenhamn dök han inte upp - vet inte om han gjorde det vid mötet i Cancun heller. Är det någon som vet?

Elisabeth

robban sa...

märkligt det där att de globala temperaturerna stiger när mätstationer på högre höjd försvinner och massor av stationer står på fel ställen i statsmiljö. global uppvärmning och ökad co2 är positivt för planetens innevånare, det motsatta är en katastrof.

Nisse Hult sa...

Förstår inte hur någon kan tro på klimatdravlet efter att naturen visat sanningen.

Precis som sägs i inlägget har man explicit förutsagt att varken UK eller Sverige kommer att ha kalla vintrar i framtiden. Detta är grunden för samhällsplaneringen idag. Nu är detta bevisligen fel efter två år med kalla vintrar. Då borde detta säga alla att det finns grava fel i de använda modellerna. Allt annat är religion inte vetenskap...

Evot sa...

Tack för snöfallet! Så TV blir upptagna med vädernyheter och vi slipper höra dessa evinnerliga arabnyheter.

magnus sa...

Åsikterna i bloggen är mina skrev: "Global warming" står inte i motsättning till ett par kalla vintrar i norra Europa. Genomsnittstemperaturen globalt blir under 2010 rekordhög. Höj blicken!.

Du har nog höjt blicken lite väl högt. ;)

För det första har klimatfrågan drivits som en kombination av bl a mediehype, det fusk Berit nämnde och en idé inom den gröna rörelsen att människan kan påverka jorden mycket och måste stå till svars för det.

Jag ville dock nu påpeka att de två institut som har satellitmätt temperatur ger inte i närheten av varmaste år 2010 och det visar inte heller HadCRUT från CRU, de som mäter "global temperatur" på East Anglia-universitetet.

Det är dessa tre institut plus GISS (NASA) som levererar värden på global temperatur. Endast GISS visar varmaste 2010 sedan mätningar startade (1880 startade deras). Men GISS har konsekvent haft högre temperatur än andra institut detta år och när andra instituts värden sjönk oktober-november steg GISS dramatiskt. Detta kan såklart bero på naturlig variation i data, men vi vet att GISS har gjort de grövsta misstagen (enkla där de själva inte funnit felen men accepterat dem), har den kanske mest hemliga konstruktion av global temperaturdata och var och vartannat år senaste decennium justerat ned äldre temperatur och upp sentida temperatur, detta utan att visa hur eller förklarat varför. Jag är inte den som vill påstå att det fuskas, men denna del av klimatforskning tycks inte "ren"...

2010 var dock varmt. Säkert ett av de 5 varmaste år sedan satellitmätningarna inleddes år 1978/1979. Allt är relativt.

/mvh, Magnus

magnus sa...

Berit. Inte ens herr Phil Jones kommer att kunna visa varmaste temperatur 2010. Som bäst näst varmaste år. Fysikern Lubos Motl bra om det här.

Det är bara James Hansens GISS-data som kommer att visa 2010 som varmaste år och medierna kommer alla att ha krigsrubriker om det. :(

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.