27 december 2010

Bedrägeri

En av de snabbast växande industrierna i världen är baserad på en pyramid av bedrägerier och dess oundvikliga kollaps kommer att bli värre än subprime-kraschen.

Den globala uppvärmningsindustrin matas nu med miljarder dollar från västvärldens skattebetalare och konsumenter. Den är baserad på det obevisade och misskrediterade påståendet att människans produktion av koldioxid orsakar farlig global uppvärmning.

Det grundläggande bedrägeriet är här:

Det finns inga bevis för att koldioxid styr världens temperatur - bara en teori samt de manipulerade resultaten från en handfull gigantiska datormodeller som mycket få människor har kontrollerat eller förstår.

Men det finns klara bevis från historiska dokument om koldioxid i atmosfären och temperaturen som visar att koldioxid inte kontrollerar temperaturen. Snarare tvärtom - när sol eller vulkanisk värme värmer haven, avger vattnet koldioxid. Den Global uppvärmningen orsakar en ökning av koldioxiden i luften, inte tvärtom.

Varje dag ger dessutom fler bevis för att den nuvarande temperaturen inte är ovanligt hög. Under de senaste 2000 åren har det funnits två tidigare epoker av uppvärmning ("den gyllene åldern") som avgränsas av två mini-istider ("den mörka medeltiden"). Både den Romerska uppvärmningen och Medeltida uppvärmningen var varmare än idag och det fanns ingen mänsklig aktivitet som bidrog till uppvärmningen.

Nästa bedrägeri som åberopades när det första bedrägeriet började vackla, är påståendet att koldioxid är en förorening i atmosfären. Koldioxid är mat för alla växter och därmed föda för allt liv på jorden. Det är inte giftig i någon mängd som det är troligt att vi någonsin kommer att erfara, och det finns klara bevis för att mer koldioxid gör att växterna utvecklas snabbare och blir större och gör dem mer toleranta mot torka, hetta och salthalt.

Ett relaterat vetenskapligt bedrägeri är påståendet att betande djur ökar atmosfäriskt kol.
Varje behörig biolog kan avslöja detta bedrägeri genom att förklara kretsloppet mellan kol och mat.
Kolkredit-imperierna och handeln med kolkrediter är byggd på dessa bedrägerier. Avslöjanden om bedrägerier vad gäller europeiska kolkrediter och kollapsen av handeln med utsläppsrätter på Chicago Climate Exchange är förebud om kriser på väg mot ytan. Kolkrediter har inget egenvärde - de är beroende av politiskt stöd och det kommer alltid att avdunsta i tid.

Nästa nivå av bedrägerier gäller den stödjande energiindustrin. Trots årtionden av subventioner och skattelättnader inom vind / solenergi-industrin kan de inte överleva om inte det ekonomiska stödet fortsätter och deras kol-konkurrenter beskattas hårt. Att kalla dessa verksamheter "industrier" är ett bedrägeri - de är lögn-kollektiv.

Slutligen, de som spenderar miljoner på projekt som syftar till att påvisa möjligheten att begrava koldioxid begår bedrägeri mot skattebetalarna och aktieägare. Det finns inga fördelar med att begrava atmosfärisk växtnäring från någon källa. Med noll vinst och höga kostnader kan CCS aldrig vara "ekonomiskt" och det är bedrägeri att låtsas att det aldrig varit något annat.

Den globala uppvärmninges-branschen är en stor pyramid av ekonomiskt och politiskt bedrägeri som vilar på en kvasi-vetenskaplig grund av kvicksand.


Viv Forbes, Carbon Sense Coalition (finns på PDF som jag inte vet hur man länkar till)

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet. Visst är det århundradets bluff!!

Eivor sa...

Din vetenskapsfietlighet är förbluffande. Det enda du skulle behöva gör är att vara lika gudstokig som Knute...

Berit sa...

Eivor, din kommentar säger mer om dig, din personlighet, intelligensnivå och utbildning än du själv anar.

Anonym sa...

Eivor Du är sannerligen inte kapabel att avgöra vad som är vetenskap och falsarier. Jag föreslår att Du googlar på The climate scam. Dom som skriver i tråden där är många lysande ingenjörer och många professorer och emeriti. Troligen är nivån för hög för Dig men där finns länkningar till andra bloggar av enklare slag. Jag kan försäkra Dig att Du har blivit lurad. Det budskap som kokas ihop av bedragare som Al Gore och FN:s klimatpanel och som amplifieras av okunniga outbildade journalister som Bojs och Baltchewsky strider mot alla erkända naturlagar. Koncensuspacket kan inte(eller har glömt bort de dom eventuellt lärde sig av fysiken)fysik och det dom kokat ihop är helt galet. Politikerna är dock förtjusta ty nu kan dom utan opposition beskatta oss ännu hårdare utan att en majoritet i val kan avskeda dem. Det är därför dom stöttar bedragarna med stora summor för forskning (dock en forskning som skulle få ett abrupt stopp riktig vetenskap fick komma fram). Du måste om än frågan är komplicerad försöka läsa på och försöka förstå att allt inklusive SVT och SR bara är propaganda avsett att få dig att avstå frivilligt från allt mer av dina surt förvärvade arbetsinkomster.

Knute sa...

Gud är inte ett så tokigt begrepp, x-et i ekvationen, det som vetenskapen inte (ännu) lyckats förklara. Det måste finnas något som balanserar vetenskapliga fakta, nämligen moraliska värderingar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.