05 december 2010

"Beskatta de rika, inte arbetarna!"Denna slogan, som används dagligen av Demokraterna, är symbolen för vad som är fel med Amerika i dag. De håller krampaktigt fast vid Klasskampen, det är där de får sin näring.
Fundera på vad som ligger bakom dessa fem ord och se om du resonerar på samma sätt.

"Beskatta de rika, inte arbetarna," betyder att de rika inte arbetar och att arbetstagare inte är rika.

Tänk på följande super-rika människor: Warren Buffett, Bill Gates, Jack Welch (GE), Fred Smith (FedEx), Julia Roberts, Oprah Winfrey, Donna Karan och Michael Jordan.
Titta sedan på de näst intill super-rika (som bara tjänar lite över $ 100.000 per år) och vars namn inte är allmänt kända: Den kirurg som opererade din mamma, din revisor, ägaren till din lokala McDonald's och kocken på din favoritrestaurang. Vilken av dessa människor arbetar inte så hårt?

I själva verket startade den stora majoriteten av rika och superrika människor med väldigt lite, arbetade mycket och avancerade från [fattiga] arbetstagare till rika [arbetstagare]. Det är det som gör USA till ett så storslaget land. Åtminstone var det så. Det är därför som mängder av människor står i kö för att flytta hit..
Det är vad Demokraterna vill förstöra genom sin "omfördelningen av rikedom?"

"Beskatta de rika, inte arbetarna" innehåller underförstått att de rika bör stödja [fattiga] arbetstagare. Men de gör de redan! De 40% av amerikanska löntagare på den nedre delen av inkomststegen betalar ingen skatt och de 10%-rikaste betalar över 40% av alla skatter.

Nu vill Obama-gänget höja skatten för de rika. De vill göra rika människor fattigare, vilket är alldeles bakvänt. Vi ska naturligtvis i stället sträva efter att alla blir rikare.

Central omfördelning av rikedomar var målsättningen i fd Sovjetunionen och fortfarande är det så i EU-länderna. Sovjet gick i konkurs och EU är på god väg och tidningsrubrikerna är en daglig påminnelse om följderna av omfördelning.

Även under extrem omfördelning, "jämnar det inte ut sig."
I det kommunistiska Ryssland var det endast de grå massorna som stod i kö för skor, mat och toalettpapper. Medlemmar i kommunistpartiet åkte till sin "dacha" vid Svarta havet i limousiner med egen chaufför. Vi behöver inte gå längre än till Obamafamiljens shopping och lyxiga semestrar och fråga oss: Vem betalar?

När man hävdar att det är en stor klyfta mellan rika och fattiga i USA kan vi lugnt svara .
"Ja , visst, precis som i alla andra länder som någonsin existerat; monarkier, diktaturer, kapitalistiska, socialistiska eller kommunistiska. Skillnaden är att vi har fler rika än andra länder."

Hur kom det sig att USA blev den rikaste, mest produktiva nation på jorden? Med "rikaste" menar jag, den högsta genomsnittliga levnadsstandarden.

Svar: "Genom att vara mest produktiv." Kolla statistik över per capita produktivitet per land.

Svar: Genom att ge individen de största möjligheterna att bli rik och undvika lockropen från socialismen.

Om man verkligen vill att USA ska ha så många rika människor som möjligt måste man öka chanserna för alla att bli rika. Ekonomisk framgång är inte ett nollsummespel, utom när det spelas av Washington. Vi bör minimera skatterna i stället för att höja dem, förbättra utbildningen genom att privatisera den och därmed skapa konkurrens och kvalitet, samt låta bli att underblåsa klasskamp.
-----
En grupp välbärgade som kallar sig Responsible Wealth annonserar att de vill att rika ska beskattas mera än nu. Att de 5% med mest pengar, betalar in mera i skatt, allt för att rädda landets ekonomi. De tror inte att det leder till färre arbetstillfällen eller att de verkligt rika flyttar sina företag till andra länder.
Vad jag inte förstår i det sammanhanget är, Varför betalar de själva helt frivilligt inte in mer skatt? Skriv ut en check till IRS, det är inte svårare än så!

2 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Monty Python meets islam.

http://www.youtube.com/watch?v=GGe2YI6DdoE&feature=player_embedded

Anonym sa...

Europa är VÄRRE än USA!!

EU har förvandlats till en klubb för samvetslösa korrupta politiker!

Det är fördj-vligt hur EU ministrarna håller på att förvandla EU till "socialistiskt paradis" a la Sovjetunionen del II.

Deras kärnkompetens består i att plundra befolkningen på pengar och frihet!

Nya kontrollmekanismer införs på löpande band för att "skydda" befolkningen mot "farliga" fria marknadskrafter.

Om ett par år riskerar jag väl säkert fängelsestraff om jag skriver ett liknande inlägg igen.

Jag SPYR på de där packet till EU politiker!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.