24 december 2010

Gangsterfasoner

Jag hade tänkt att låta jullfriden råda på bloggen i dag och inte lägga ut någonting, men denna historia sätter sig i halsen mellan all glögg och alla pepparkakor.

En pilot stationerad i Sacramento lade ut videoklipp på youtube där han visar på det absurda i TSAs säkerhetskontroller vid flygplatsen. Passagerare och kabinpersonal tvingas stå ut med röntgenmaskiner och tafsande medan markpersonal och de som servar planen bara drar ett ID-kort genom en kort-kännare vid en dörr.
Tre dagar efter att han lagt ut videon på nätet fick han besök av 4 FBI-are och 2 poliser som tog ifrån honom hans pistol och vapentillstånd och han tvingades ta bort videon från youtube.
Det bör klargöras att piloten inte har några problem med sin arbetsgivare eller flygplatsen.

Hela händelsen visar tydligt att ledarna inom TSA inte bara är inkompetenta utan också får panik när det avslöjas.
Janet Napolitano med anhang ser som sin uppgift att mobba civila resenärer och är mer angelägen att tysta kritiker än att göra ett verkligt effektivt jobb.Händelsen har inte väckt särskilt mycket uppmärksamhet i media än så länge. Jag kan bara tänka mig rubrikerna om det hänt under George W:s tid.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

"The truth is, the truth hurts" Så sant så!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.