30 december 2010

Allmänhetens rädsla underhåller forskare


I en kommentar på bloggen Canute Ocean hänvisade jag till de studier som gjorts av det man kallar isotopdata från GISP2, Greenland core, där man beräknat temperaturer över tusentals år.

1934 ansågs länge som århundradets varmaste år följt av 1998, som var ett super el-Niño år, men som ändå låg efter 1934 med en halv grad C. Man hade förhoppningar om att 2010 skulle bli varmast men knappast nu efter denna december, men spelar det någon roll vilket år som vinner tävlingen?
Lika lite som Sveriges väder är normgivande för världen, lika lite är ett år i sig betydelsefullt.

Jag visar på snöoväder och rekordkyla i Europa och USA mest för att reta warmister, påkalla deras uppmärksamhet och kanske få dem att studera och inse hur det blivit lurade.

En tro på Kollektivism verkar gå hand i hand med att också bekänna sig till Religionen om AGW, (att ev. uppvärmning orsakas av människan).

De politiska ytterligheterna inom AGW är häpnadsväckande och att allmänheten kan drivas till panik i politiska syften har vi sett förut ( för att uppamma stöd för krig tex.) men den genomgripande infiltrationen i det vetenskapliga etablissemanget, tidskrifter och dess finansiärer har förvånat mig.

För inte så förfärligt länge sedan kunde stora mängder av människor skrämmas till lydnad av statlig eller religiös auktoritet. Men efter andra världskriget, speciellt inom skolundervisning, har man sökt auktoritet i vetenskap. Om man vill imponera och bli trodd numera hänvisar man till vetenskapen...forskningsresultat...kända vetenskapsmän...vetenskapliga data.
Det har gett vetenskapsmän en enorm makt; makt korrumperar precis som vi kan se när vi tittar tillbaka på hur religiös dogm har utnyttjats av de skrupelfria. Jag ska kanske inte förvånas över att vi ser liknande fenomen nu när vetenskap har sprungit förbi religion? (åtminstone i Sverige)

Skräckscenarier skapar allmän rädsla, vilket leder till offentlig finansiering för mer forskning, och om den nya forskningen skapar mer allmän rädsla kommer vetenskapen att fortsätta att expandera. Miljövetenskapen har hittat en oemotståndlig finansieringsmekanism som sällan tidigare utnyttjas utanför vapenindustrin och som öppnar oanade expansionsmöjligheter och som har fullt stöd i marxist-aktivistiskt tänkande.

Isotopdata från GISP2, Greenland core har tagits fram av Minze Stuiver och Peter Grootes genom mätningar av tusentals syre-isotoper från när snön föll, tills den omvandlades till is. Åldern kan bedömas från grusavlagringar från varje sommars issmältning och koncentration av stenar i glaciärer.


Tabellen nedan visar två perioder av global uppvärmning och två perioder av global nerkylning under det senaste århundradet. Som ni tydligt kan se är det inte koldioxid som driver temperaturen åt det ena eller andra hållet.
Temperaturer varierar, klimatet ändras och det är helt naturligt!!! och har inget att göra med om kossorna pruttar och människan kör bil.
5 Kommentarer:

pierus sa...

Har ingen funderat på solens olika cykel som låg aktivitet till hög tillika.

Berit sa...

Pierus, det är inte lätt att följa alla inslag på denna blog men i en kommentar till
Osita i Underlandet

skrev jag lite om solen. Det är så självklart att det är jordens värmekälla att man utgår ifrån att folk allra först ska tänka på det.

"Johan, om du frågar din 10-åring varför det är varmt på jorden svarar hon förhoppningsvis att det beror på solen.
Vet du Johan, att det beror på solen att denna planet inte är en stelfrusen klump omöjlig för människan att leva på? Det är också solens magnetfält som skyddar oss från kosmisk strålning. Den kosmiska strålningen påverkar molnbildningen runt vår jord. Solen går genom perioder av förändring ungefär vart 11 år när polerna byter riktning. Det är en normal process. Vi är nu i vad man kallar SolarCycle 24 (man började studera detta redan på 1700-talet) och det man kallar solminimum som föregick Cycle 24 är den svagaste som uppmätts sedan 1932.
Vintrarna de tre senaste åren har inneburit strängare kyla än tidigare i både södra och norra hemisfären , är det globalt nog för dig?
Du kanske kan tala om för oss andra vilken temperatur du anser normal för jorden."

Det finns också lite här från förra året

Anonym sa...

Liten korrektion

Redan i början på 1800-talet hade astronomen William Hershel funnit ett samband mellan klimatet i England och solfläckarnas cykler.

Antalet solfläckar vid cyklernas minimum var mycket lågt, när man började räkna noga i slutet av 1600-talet. Då rådde "Den Lilla Istiden", som gjorde det möjligt för Karl X att ta sin armé över Bälten och så erövra Skåne.

Solfläckarnas aktivitet har nu varit mer extrem än din uppgift indikerar.

Det senaste minimet var lägre än någonsin sedan mätningarna började ! Dessutom är början på cykeln nr 24 försenad med två år.

Detta sammanfaller med en extremt sällsynt ställning av de stora planeterna. Liksom månen ger tidvattenvågor på jordens yta, ger de vågor på solens gasformiga yta, vilka antas påverka bildningen av solfläckar.

Man måste observera att solfläckarna i sig inte är orsaken till klimatpåverkan. De är bara effekter av samma krafter som påverkar magnetfälten runt jorden, vilka skyddar mer eller mindre mot den kosmiska strålningen. En teori säger att den har avgörande betydelse för molnbildningen, som man inte behöver vara någon v etenskapare för att förstå dess betydelse för jordens temperatur. Det är bara att gå utanför dörren en stjärnklar natt och jämföra med en molnig natt.

Konklusionen är att vi mest sannolikt går mot en ny "Liten Istid" med igenisad Östersjö och bilväg över Öresund på vintrarna. Jag minns hur man körde lastbilskaravaner över Bottenhavet i januari 1940, för att hjälpa finnarna.

Fridsamma Fridolf

Vivian sa...

Förra året hotade "Global Warming", i år är det den "Lilla Istid".
Vem är det, som ska plocka oss på pengar den här gången?
Finns det värkligen något förtroende kvar för "klimatforskare"?
Utom i Sverige, alltså;-).

Gott Nytt År allesamman, och gläd er till våren!
Den är inte så långt borta, som det synes.
Det brukar jag, i alla fall, intala mig själv, redan från början av November.

Knute sa...

Tack Vivian, ja, idag skiner solen men lite global uppvärmning hade varit välkommet.

Skrattar bäst som skrattar sist:

Meteorolog Piers Corbyn – hånet af global opvarmnings alarmister for at forudse kold vinter

http://blog.tv2.dk/literally/entry392852.html

http://www.mediaite.com/tv/global-warming-skeptic-predicts-brutal-winter-warns-you-aint-seen-nothing-yet/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.