07 december 2010

inte ens hans egna gillar honom längre

Under hela sin presidentkampanj och vid varje tillfälle därefter, har Obama insisterat på att man måste höja skatten på alla som tjänar mer än 250,000 dollar.
De är de ondskefulla rika som naturligtvis inte har rätt till de pengar jobbar ihop. De tjänar också sina pengar på att exploatera de fattiga så det är inte mer än rätt att man tar ifrån dem en del av förtjänsten. Gång på gång har han lovat att utjämna inkomstklyftorna genom att ta från de rika, speciellt de 1% som redan står för 40% av skatterna.
Man måste komma ihåg att i USA deklarerar småföretagarna sin affärsverksamhet som sin personliga inkomst och att 99,7 % av alla privata arbetsgivare räknas som småföretagare som är ansvariga för 80% av alla jobb inom den privata sektorn.
Nu måste Obama ge vika och gå med på att förlänga den skattelättnad som Bush införde och som Obama planerade att inte förnya.
Han verkade inte speciellt glad och nöjd under sitt svansen-mellan-benen-tal i går kväll.

Två gånger försökte Demokraterna att ta bort skattelättnaden, en gång i Senaten och en gång i The House och nu är de förbannade för att folk får behålla sina pengar.
Val har konsekvenser och det går kanske upp en talgdank för Obama nu, när 65 av Demokraterna, för bara några veckor sedan, ersattes med Republikaner .

Obama är besegrad och han vet det och Demokraterna vet det också och de är arga. Republikanerna är de som i vanliga fall kritiserar Obama men nu kallas han 'Wimp" även av sina tidigare supporters.
Obama har en ynklig möjlighet att bli omvald om han kan lura tillräckligt många att tro att han övergett den verkliga Vänstern, där hans enda stöd finns, och köra med en Bill Clinton kovändning; " Jag har blivit moderat".
Han säger emellertid att han inte gett upp kampen om att höja skatterna och det ska bli intressant att se hur han tänker driva kampanjen inför 2012, om det blir hans motto.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama är en teleprompterberoende marionett, som gjort karriär tack vare sin hudfärg.
Thomas

Knute sa...

Igen! Barack Obama dyker upp igen på listan över ”mest korrupta”

Remember the promise President Obama made just after his inauguration in 2009? “Transparency and the rule of law will be the touchstones of this presidency.”

Instead, Americans have suffered through lies, stonewalling, cover-ups, corruption, secrecy, scandal and blatant disregard for the rule of law…this has been the Obama legacy in its first two years.

http://www.judicialwatch.org/news/2010/dec/judicial-watch-announces-list-washingtons-ten-most-wanted-corrupt-politicians-2010

http://blog.tv2.dk/literally/entry391791.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.