03 december 2010

Jag älskar att se hur de vrider sig som maskar

"Vi är inte rädda för en typ med en laptop och en 35 dollar internet-anslutning", säger Obamas presssekreterare Gibbs.
Obama, som tidigare öppnar munnen i tid och otid och kläcker ur sig att, "Jag har inte alla fakta men......" är nu alldeles förfärligt tyst när det gäller Wikileaks.
Om det vore så att "typen med en laptop" var så betydelselös, hur kommer det sig att hela världen pratar om honom?Obamas taktik är att man kan attackera sig ur problem och i stället för att komma med någonting konstruktivt, förringar man Assange.
Det verkliga problemet här är hur all denna information kunde läcka ut. Första gången var det Pentagon och nu är det State Department och bankerna står på tur. Wikileak är naturligtvis mycket allvarligt och kommer att få obehagliga följder men ingen trycker på och ifrågasätter att det tydligen är väldigt enkelt att komma över hemligstämplat material.
Jag undrar varför Media inte frågar det? Ska vi förmås att tro att en enda ynklig värnpliktig planerade och genomförde detta och att Assange är en nörd som gömmer sig i en källare och ägnar sig åt "överrasknings-sex". Vad sjutton är det förresten?


Här nedan vill jag påminna om en händelse som var mycket relevant för Obama att ha en åsikt om.
9 Kommentarer:

Anonym sa...

Wikileaks är avstängda från DNS-tjänster. Nå dem på följande:
http://88.80.13.160/
http://213.251.145.96/

Knute sa...

Julian Assange gömmer sig i en Londonmoské.

"Indirekt visar detta på en moskés betydelse som islamambassad liksom att moskéerna har en strategisk betydelse i kriget mot infidels i allmänhet och USA i synnerhet."

http://missionxp.webblogg.se/2010/november/julian-assange-wikileaks-intervjuades-i-londo.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Konstigt att man valde att åtala honom för våldtäkt här med tanke på moské-kopplingen. Eliten här älskar ju muslimer så då borde väl Assange vara ok. Fast i mina ögon bekräftar det bara att han är suspekt.

Anonym sa...

Är bara jag som det att det verkar vara helt vansinnigt osannolikt att han verkligen begått en våldtäkt? Dom som vill sätta dit honom valde naturligtvis Sverige eftersom vi är det mest feministiska landet på jorden.

Anonym sa...

Läsvärt om våldtäktsanklagelserna mot Assange:
http://rixstep.com/1/20101001,01.shtml

Anonym sa...

"should not be scared of someone that pops down 35 dollars for a web-address"

Snubben lever på 90-talet. Han tror att en domän kostar 35 dollar.

Anonym sa...

Det er mye som tyder på at Norske politikere og Proffessore /forskere ved Norsk utenrikspolitiske institutt, NUPI , mener vi Nordmenn er noen naive duster som lett følger bjellesauen utfor stupet ? Ola og Kari skal forledes, garanteres og hjernevaskes inn i den tro at Wikileaks dokumentene er noe uintressant do-papir uten verdi og skadevirkning.

Norske Arbeiderpartipolitikerne fra Støre i UD, til rørlegger Raimond har i kjent propaganda-stil fra Ap stått frem i media med reklame for at Wikileaks er et do-papir uten betydning. Det politiske mørkerom treffer befolkningen som en hammer der politikere bl,andre Bart-Eide,s streben etter egen karriere kommer frem og ligger som en klam hånd rundt deres troverdighet som det nå stinker av.

Støttende politikere fremstår under en selvfølgelighet uten grenser og sender falske meldinger ut i media. De lyver så glatt at en kan bli skremt av mindre.

Norske utenriksforskerne løper de samme politikers æren og har brukt hele denne uken på desperat brannslukking og forsøker å fremstå som rolige i sin merkelige ubetydeliggjøring av dokumentene. Det viser at det finnes forledende løgnhalser og folk mann ikke kan stole på alle steder.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre stikker inn i sitt eget hull å gjemmer seg med kommentaren:...
” Jeg er overhodet ikke interessert i hva som kunne stå i dokumentene som var sendt fra Oslo” .
Ingen kjeltring er interessert i at noen kikker inn i deres handlinger og holdninger , det er jo det reineste mekka for bevis mot en selv! Derfor mener Støre at det er unintressant det hele.
Nokas-raneneren synes også at bevisene mot dem var ”uintressante”,. Den som tror på dette våse Støre kommer med her kan stille seg bak i køen for de selvvalgte naive Sauene da uttalelsene fra Støre er det reineste vås.

Ap-politikere svinger sin pisk gjennom samrørekammeratene og pisker opp etpar Ap-vennlige skinn i fra NUPI som skal understøtte deres uttalelser og iskalde ro ovenfor Wikileaks-dokumentene og de burde kanskje finne seg en ny jobb ved siden av rørlegger Raymond hvis de ikke klarer å tjene folket med sine meningers støtte som forsker og betalt av folkets skattepenger.
Halvord Leira, stipendiat ved Norsk utenrikspolitisk institutt, NUPI og Forskningssjef Iver B. Neumann, ved Norsk utenrikspolitisk institutt, NUPI. De fremstår som nyttige idioter og det som verre er.

Det Norske demokrati lider nok som det er under Arbeiderpartiets samrørepolitikk med LO og Ap,s venners venner. Reaksjonen til Ap-politikere demonstrerer at:

” Demokratiet ikke kan fungere dersom det ikke går an å holde politikerne og systemet ansvarlig for deres handlinger og beslutninger.”

Det er snevre grenser her, men det er utenrikspolitikernes oppgave å skille hva som er så viktig ” at det må holdes skjult. Men Norske politikere forsøker å gjemme alt bak høye murer, dype huler,et kjøpt å betalt NUPI og en rørlegger på bærtur.
Og til Statsminister Stoltenberg og alle verdensvante sjeler som har sett og hørt alt før, til alle dere som synes det ikke det er noen interesse eller overraskelser i Wikileaks-dokumentene.

Et dokument datert 6. februar 2007 forteller hvordan diplomaten John M. Koenig presset tyske myndigheter til ikke å utstede arrestordre på tretten amerikanere som stod bak kidnappingen av Khaled El-Masri. El-Masri ble feilaktig mistenkt for å være med i Al-Qaida og torturert i fangenskap.

Dette dokumentet avslører ikke en nobel strategisk beslutning, det forteller om en kriminell handling.

Tony sa...

Assange = Gillar inte USA.
De vänstertjejer som anmält honom = Gillar inte USA.

Låter det inte lite suspekt när Assange menar sig på att det är USA som ligger bakom anmälningarna, alltså att vänstertjejerna egentligen är älskare av USA, att de har bara låtsats under flera års tid?

Nja, anmälningarna ligger det nog någoting bakom ändå. Assange är inte ett oskyldigt får, en person som skall vara nån slags sannings förmedlare.

Elin sa...

Alla amerikanska politiker verkar så jäkla oallmänbildade. De uttalar sig alltid utan att besitta fakta och udnervärderar sin befolkning. De förväntar sig att alla amerikaner, och andra i världen, ska sitta och nicka på huvudet åt allt de säger. Undrar vad deras plan B är när de inser att det inte kommer att fungera?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.