18 december 2010

Krav på reglering av Internet

FN överväger att inrätta en arbetsgrupp, omfattande de många länder som arbetar för att harmonisera de globala ansträngningarna om att reglera Internet.

Inrättande av en sådan grupp har stöd av flera länder och Brasilien går i spetsen.

Vid ett möte i New York på onsdagen, efterlyste representanter från Brasilien ett internationellt organ bestående av företrädare för olika regeringar som ska försöka skapa global standard för polisarbetet på Internet - speciellt som en reaktion på utmaningar som Wikileaks.

Tror ni fortfarande att "One World Government" bara är en konspirationsteori?

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Det lyder ikke godt!

falkeøje

Arlav sa...

"Harmonisera" = reglera, kontrollera.
Nyspråket firar nya triumfer!

Ann-Marie sa...

Då läggs garanterat locket på allt bloggande och den enda information vi får är vad som makteliten tillåter. George Orwell var tydligen synsk.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Man kommer behöva identifiera sig med antingen tum-avtryck eller iris-scan för att ens komma ut på det reglerade nätet. Skriv nåt kontroversiellt och makten vet direkt vem du är och drar ut sladden för dig. Så om du inte vill råka ut för detta så har du inte så mycket annat val än att nöja dig med att blogga om Carolas nya frisyr eller den nya Idol-idolen Jay Smith och liknande.

Ann-Marie sa...

Har Carola en ny frisyr??!! ;o)

Niklas sa...

Jag läste en artikel på idg.se om nätneutralitet. Från den artikeln finns en kommentar som länkar till en bild som beskriver faran mycket tydligt: http://imgur.com/mJQZ6.jpg

Operatören "Telco" i bilden är påhittad, men operatörerna dreglar säkert över möjligheten att införa blockeringar som hävs mot extra avgifter.

Vem vill ha ett kabelTV-internet? Inte jag i alla fall. Skulle min operatör börja med sådant så byter jag direkt från dem!

KabelTV är en sak eftersom de förmedlar kanaler som kostar pengar att titta på, men det passar inte på internet där det ju inte kostar något att titta på webbsidor.

Jonathan sa...

New world order är ingen "absurd konspirationsteori". Det är en teori med oehört mycket fakta som backar upp huvudtesen, dvs att imperalism inte är förpassad till historien utan tvärtom aldrig varit på sådan framfart. När politiker & journalister, för att inte nämna redaktörer ska våga ta sitt ansvar är frågan jag & miljontals andra ställer sig. Visst, är man frimurare, odd fellow, juvenalare, flitig rotary besökare etc är det svårt att fatta några genuint självständiga beslut i dessa frågor. Systemet är ju byggt för att väva in folk i ett nät av lojaliteter och en outtalad rädsla för vad som kan hända om man "sticker ut på fel sätt". Vi vet ju alla hur det gick för Anna Lindh, Olof Palme, president Kennedy och tusentals andra.

Men sanningen i en förljugen värld har ett pris. Lögnen ett betydligt större. De som tror att de skyddar sig själva & sina nära genom att inte agera & vara tysta är genuint naiva. Historien berättar en sak, den som allierar sig med ondskan drabbas förr eller senare hårt, ofta av de egna (opålitliga) leden.

Välj sanning! Lämna slutna sällskap, gör Dig fri och respektera sanning framför fina middagar med vin, nya kontakter, och skryt som innerst inne får dig att förakta dig själv.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.