09 december 2010

Krokodiltårar

Under de senaste dagarna har vi hör en hel del om hur Wikileaks är ett hot mot våra soldater, främst i Afghanistan. Titta närmare på vad som hänt och vi ser snabbt att politikerna inte bryr sig ett dyft om soldaterna utan bara är ute för att rädda sitt eget skinn.

Gå tillbaka till den 25 juli 2010 när Wikileak släppte de första dokumenten om aktiviteter i Afghanistan. 7,500 sidor; det största militära läckaget genom tiderna.

Observera datum. Det hände för fyra och en halv månad sedan, men hörde vi något från administrationen då? Under augusti och september? Under tiden fram till valet?
Det var bara när Wikileaks började dumpa dokumenten om State Depertment som politikerna började skrika 'Förräderi' .
Dessa dokument innehöll ingenting som hade direkt beröring med trupperna i Afghanistan eller Irak. Vad de i stället avslöjar är genant och förödmjukande för politikerna och då blir de helt plötsligt oroliga för trupperna. Vilket egendomligt sammanträffande!

Till att börja med stämmer det inte att de typer som driver den nuvarande administrationen helt plötsligt oroar sig för våra trupper. I själva verket har många av dem ett långt register av kritik och ogillande av militären. Detta är inte förvånande, eftersom militären inte är särskilt partisk till deras politiskt korrekta agendor, vilket inkluderar att ha öppet homosexuella män i leden.

Om de var uppriktiga i sin omsorg om trupperna skulle politikerna ha protesterat det ögonblick den afghanska delen offentliggjordes. Men då var de tysta. De var tysta ända till deras eget skinn exponerades. Först då började de klaga. De använder trupperna - de människor som de inte bryr sig om under normala förhållanden - som en täckmantel för att rädda sig själva.

Republikanerna kan inte lämnas helt utanför. Även om de nu kokar av ilska och är upprörda över de påstådda farorna för vår militär, var de för det mesta också tysta under hela denna tid, efter utgivningen av de afghanska dokumenten. De började ropa efter Assanges avrättning när fru Clintons hamnade i blåsväder. Är inte detta helt absurt?

Innebar avslöjandena en direkt fara för våra trupper? De omfattade perioden från januari 2004 till december 2009. Tänk på att de släpptes i juli 2010. Även det senaste dokumentet var mer än 6 månader gammalt. De allra flesta var flera år gamla. På grund av att de var så gamla var deras värde, vad gäller taktik, för alla praktiska syften noll. För att en fiende ska kunna dra fördel av den andra sidans information, måste informationen vara färsk.

Trots allt raseri från politikerna, verkar det som läckorna inte har orsakat någon direkt skada på våra trupper, eller de som arbetar med oss. I augusti, till exempel, uppgav en talesman för Pentagon att "vi har ännu inte sett att någon kommit till skada i Afghanistan som direkt följd av exponering i Wikileaks handlingar."
I oktober kom Pentagon att utsättning: "det har inte förekommit ett enda fall där afghaner behöver skyddas eller flyttas på grund av läckan."

Därmed inte sagt att ingen skada har tillfogats eller att ingen skada kommer att åsamkas i framtiden. Men det borde vara uppenbart att den påstådda skadan kraftigt har överdrivits av just politiker som nu frenetiskt försöker rädda sina jobb.

Utdrag från Wikileaks Crocodile Tears

3 Kommentarer:

Knute sa...

Tidningarna publicerar bara valda delar av Wikileaks document. Pirate Bay är modigare:

wikileaks-cablegate-all.bundle

http://thepiratebay.org/torrent/6018089/wikileaks-cablegate-all.bundle

Anonym sa...

Vad vi ser nu, är bara början på den allt mer accelererande resan mot ett kontrollerat internet, där myndigheterna tar sig total kontroll över vem som gör vad och var. För även länder där man säger sig vara för demokrati och öppenhet, har ju i själva verket en mer eller mindre väl dold agenda där myndigheterna eftersträvar full kontroll över sina medborgare, och andras. Kraftigt förenklat, så kan man väl nästan säga att många regeringar världen över har sett Orwells "1984" som något av en instruktionsbok...

/John Doe

Knute sa...

Helt sant är det ju inte att "det har inte förekommit ett enda fall där afghaner behöver skyddas eller flyttas på grund av läckan."

Men krokodiltårar är det helt visst. Obamas vill försvaga Amerikas inflytande, han är genomsyrad av "Dreams from My Father", som han kallade sin bok.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.