24 december 2010

Merry Christmas, God Jul


Det kallas Christmas, med anledning av Kristi födelse och det är vad vi förväntas fira, men lyssnar man till alla TV och radioannonser, speciellt när det gäller bilar, är denna helg allt annat än 'Christmas'. Man övertrumfar varandra med erbjudanden som:
Vinter Rea... Fantastiskt Helgerbjudande... Årets Tillfälle...Årets sista chans...Säsongens fynd...
Ordet 'Christmas' existerar inte.

I Minnesota är tom. ordet 'Tomten' förpassat till den politiskt inkorrekta underjorden.
Man får ju, Gud bevars, inte göra muslimer irriterade.

Man kunde ju förstås fira AL-Shabab i Minnesota. Om man gör sig av med den förskräckliga Jultomten, kanske somalierna slutar att gå med i terroristgrupper. Är det inte så man resonerar?

EU kommisionen har skickat ut 3 miljoner kalendrar där man inte refererar till 25 december annat än som 'en dag som ger glädje om man man delar den med en trogen vän'
Man inkluderar emellertid judiska, hinduiska, sikh och muslimska högtider i kalendern.

Tanken är att om man sakta men säkert tar bort Jul och kristendom ur vårt medvetande kommer vi alla att leva lyckliga i Multikultlandet.
Så skynda er ut till närmaste Volvohandlare och ta del av 'Slut på Globala Uppvärmnings-Hysteri'- utförsäljningen!

Nio utav tio amerikaner firar jul. I många fall är det väl inte "riktig" jul med evangeliet och julkrubba men man dekorerar och köper klappar, dricker eggnog och "tror på tomten".
Media försöker övertyga oss om att vi kan ha en underbar Jul utan att nämna Jesus. Från 527 TV-program som handlade om Christmas nämnde man Gud sju gånger.
NBC tog sig igenom hela förra året utan att en enda gång sammanknippa Kristus med Christmas.

Vi ser ocksa direkta aktioner för att sabotera Julen. I Boston stal man leksaker till ett värde av 15,000 dollar som Marines hade samlat in i sitt program, Toys for Tots.
I Florida vandaliserade någon en julkrubba i en kyrka. Andra förstör dekorationer i hem och trädgårdar och ateister mobbar folk genom skyltar och annonsering.


En grupp ateister har köpt annonsplats på en buss där man proklamerar att, " Miljoner människor klarar sig bra utan Gud".
Som en motaktion hyrde några affärsmän ett eget fordon som kör bakom bussen hela tiden med budskapet:
Jag älskar Dig ändå, - Gud

15 Kommentarer:

robban sa...

ateisterna är de första som ryker på ställen islamister tar makten. de är inte värda någonting i deras ögon.

Ann-Marie sa...

God Jul till er alla!

Biskop Kyrillos sa...

Tack för viktig information och ha själv en God och Välsignad Jul Ann-Marie.

Anonym sa...

Jag är ateist och trivs bäst med det. Över allt är det bara krig i religionens namn. Nu senast i Irak när muslimer störtade in i en kyrka och mördade massor av människor endast för att de var kristna. Tycker även kristna är inkrökta i sin religion och sin förmenta helighet och falskhet. Önskar alla en riktigt God Jul i alla fall och tycker den lyser upp i vintermörkret med tomtarna och med klapparna. En gång i tiden hade vi nordmän Midvinterblot och sen blev det till jul för att passa in i kristendomen.
Elisabeth

Berit sa...

Tack för Julhälsningen men min vana trogen måste jag "sticka" lite.
Ateism är lika mycket en religion som alla de andra, grundad på en tro som inte vetenskapligt kan bevisas. Det är bara ett uppsättning andra tros-regler. När det kommer till antalet dödade i historien har ateisterna svarat för miljoner. Tänk bara på Stalin, Mao, Pol Pot.

Nittonhundratalet, som också kallas det första sekulära århundradet, är det våldsammaste i människans historia

Tony sa...

God Jul till er alla på bloggen, tack för att ni vakar.

Saliga äro de tjänare som deras herre finner vakande, när han kommer. Sannerligen säger jag eder: Han skall fästa upp sin klädnad och låta dem taga plats vid bordet och själv gå fram och betjäna dem.

Anonym sa...

Kära Berit,

Under medeltiden och under inkvisitionen dödades människor och brändes på bål i Guds namn för sin tros skull - för att de inte ville bli kristna katoliker. En del ville bli lutheraner en del ville bli kalvinister. Tänk på kriget mellan katoliker och protestanter på Irland.

Pot Pot, Mao och Stalin mördade pga en IDEOLOGI och inte för att de var ateister. Samma enfaldiga idelogi som muslimer står för. Var och en lycklig i sin tro och enligt mig behöver man ingen religion för att förstå att man ej skall döda, stjäla etc. Religion är ett sätt att hålla ett folk i schack. Religion är folkets opium.Det är - tycker jag - vad vi i Sverige kallar vanligt folkvett.

Elisabeth

Berit sa...

Kära Elisabeth, Ateism är en religion. Religion är en ideologi.
Det är vanligt folkvett.

Anonym sa...

Kära Berit

Enligt Svenska Akademiens Ordlista över det svenska språket betyder religion en gudstro - ideologi betyder ett system av uppfattningar och värderingar. Nu tycker jag vi slutar käbbla och låta var och en vara salig i sin tro.
Med vänlig hälsning
Elisabeth

Berit sa...

Hoppas att du inte tog illa upp, Elisabeth. Det var inte min mening!
Jul-Kram från Berit

Vivian sa...

Merry Christmas, to all of you.

Sara sa...

Gud köper inte reklamkampanjer. Att göra som dessa affärsmän och signera sina egna budskap med "Gud" är väldigt fult. Det kommer alltid finnas människor som använder Gud i sina egna syften.

Anonym sa...

Jag tyckte att det var ett väldigt fyndigt tilltag. Det var ju Guds budskap de signerade med Guds namn, så jag håller inte med om att de använde Gud i sina egna syften.
God fortsättning! Tack för ett trevligt blogginlägg!
/ David

Paxmax sa...

Hahaha, så osäkra fast dom har "gud på sin sida" att dom måste ha motaktioner. Så impotent tycker kristna att deras gud är.

Anonym sa...

om det är impotens det tyder på går det nog åt båda håll, i så fall
Lisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.