28 december 2010

Miljardsatsning på ensamkommande

Danmark har ingalunda stängda gränser men det är främst samhällsnyttiga medborgare från Polen, Kina och Tyskland man importerar. I Sverige däremot sågar politikerna av den gren som samhällsekonomin vilar på.

I tidsskriften DSM presenterar Jan Gillberg siffror på vad några tusen "ensamkommande flyktingbarn" från olika islamiska länder kostar det svenska samhället; det rör sig om flera miljarder kronor. En av anledningarna till dessa svindlande summor är att stat och kommun anställer och avlönar minst en person för varje ensamkommande. Kostnaderna ökar sedan mångdubbelt som följd av den anhöriginvandring som kommer i ynglingarnas fotspår.

"När ifrågasätts det rimliga i denna - som det tenderar att bli på bara några års sikt - 'mångmiljardsatsning' på en invandrarkategori, som ingen kunnat avgöra om det är fågel eller fisk? Och då ställt i relation till andra hjälpbehov?"

6 Kommentarer:

Anonym sa...

De NYA MODERATERNA det nya arbetarepartiet är PARTIET för ALLA dessa som arbetar inom den
kraftigt expanderande invandringsindustrin plus
alla övriga som mer eller mindre har sin inkomst
från invandringen dit hör bla advokater, tolkar,
massor inom hela byggsektorn, Tv och telefon
affärer ja listan kan göras lång och ALLT är finansierat av oss SKATTEBETALARNA. Hur länge skall Svensson svälja detta VANSINNE? Pursvensken.

Knute sa...

Danska Pensionsstyrelsen avslöjar att fjärde passagerare på flyg från Mellanöstern är skyldiga till socialt bedrägeri.

http://hodja.wordpress.com/2010/12/28/socialt-bedrageri-der-tilsyneladende-overrasker/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det måste bli slut på denna galenskap.

Knute sa...

Säpo: “Lars Vilks liv är i akut fara”

Enligt Aftonbladet “kostar bevakningen av Lars Vilks minst en miljon kronor i månaden.” Det är en aning mindre än ett ensamkommande flyktingbarn..

http://snaphanen.dk/2010/12/29/sapo-lars-vilks-liv-ar-i-akut-fara/

Anonym sa...

Gillberg backar inte upp sina siffror med några fakta, alls. Han skriver helt enkelt "enligt min bedömning". Knappast seriöst. Inte ett dugg seriöst, faktiskt.

Knute sa...

Jo, Gillberg har detaljerade uppgifter i sin artikel, tyvärr inte online.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.