26 december 2010

Osita i Underlandet


Här i Atlanta upplever vi den första vita julen sedan 1882. Vår hund Osita älskar det.

Det rapporteras köldrekord över hela landet och från många platser i norra Europa också rekordsnö. Kylan orsakar trafikproblem och har en förödande effekt på ekonomin.
Paris, Charles de Gaulle har skurit ner 50% av brist på anti-freeze.

Under lång tid har The Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) och Met Office i England, förutspått varma, milda vintrar i Tyskland och GB. Men denna december är även där den kallaste på hundra år. Privata tyska forskare ( Piers Corbyn, Joe Bastardi,) samt polska och ryska, förutsåg redan i somras att den här vintern skulle bli rekordkall.
Europapressen gör inga försök att sammankoppla den nuvarande kylan med den utlovade värmen och "klimatförändring". Det är som om läsaren förväntas ha glömt det.

Hela länder har lamslagits nu, och de är fortfarande pladder om den globala uppvärmningen som vi kan vänta oss under perioden 2030 till 2100? Dessa människor spelar inte med hela kortleken, som vi säger här. Det måste tyda på en allvarlig psykisk sjukdom.

Den tunga snön och extrema kylan överrumplade allmänheten och nu börjar man kräva en förklaring. Och då måste Propagandamaskinen köras på högvarv. 'FOCUS online' i tisdags , hade titeln "Kallare Vintrar på grund av Global Uppvärmning".

Der Spiegel och andra stora, tillsammans med radio och TV, gick alla ut för att sprida PIK Sovjet-liknande propaganda - alla rapporterade denna plötsligt nya upptäckt av PIK:

"Global uppvärmning kan ge Europa kallare vintrar. Detta har framkommit i en studie utförd av klimatforskare vid Potsdam Institute for Climate Impact Research. I en datormodell, som beräknar den försvinnande havsisen i Barents hav och Karahavet, kan de se hur klimatet i norra kontinentala regionerna påverkas. Om mycket is smälter i norra Norge och Ryssland, som det gjorde under den iskalla vintern 2005/06, utvecklar det exponerade vattnet värme till den Arktiska luften som därmed värmer lägre luftlager. Som ett resultat kan det uppkomma storskaliga förändringar i luftströmmarna, så att polar-vindar ta sig till Europa och norra Asien, där sannolikheten för kalla vintrar tredubblas "

"PIK vetenskapsman professor Stephan Rahmstorf påpekar också att de"kalla "vintrarna har blivit varmare"; vad han nu menar med det.

AGW blir mer och mer som Alice i Underlandet -
"Om jag hade en värld som var min egen, skulle allt vara nonsens. Ingenting skulle vara vad det är, för att allt skulle bli vad det inte är. Och tvärtom. Vad det är skulle det inte vara, och vad det inte skulle bli, blir det. Förstår Du?

*bilden föreställer en is-skulptur av Al Gore, som blåser varmluft.

10 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Ja tänk så dom kan få till det! Jag känner mig dock snuvad på den globala uppvärmningen! Hade tänkt börja odla bananer och annat gott.

Knute sa...

Obama-administrationen erkänner att isbjörnar inte är ”hotade”, men avsätter ändå 300.000 kvadratkilometer i Alaska till dem.

http://gatewaypundit.rightnetwork.com/2010/11/job-killer-obama-sets-aside-187000-miles-for-overpopulated-polar-bears/

http://blog.tv2.dk/literally/entry392226.html

Anonym sa...

Så, på några veckor tog man fram "forskningsresultat" som visade att hela planeten jorden förändras drastiskt från varma vintrar till kalla vintrar, Den här vintern har om inte annat bevisat att allt regeringar vill är att beskatta och konrollera människor, och i "climate change" har man hittat ett bra verktyg..vad dom inte räknade med var dock att ingen hittills lyckats förutspå planetens liv...människor verkar bli mer primitiva och ointelligenta eftersom man nu kan lura i dom att det är nåt ovanligt med klimatförändringar.


På 70-80 talet införde man nya skatter och kontroller pga att ozonlagret skulle förstöras senast år 2000 av allt freon i kylskåpen...jag antar att ozonlagret är kvar tack vare att vi tog bort freonet eller...

Det är dags att vi avslår anslagen till minst 50% av forskningen så att den kan bli oberoende igen. Det enda den här planeten behöver är mindre regeringar.

Anders

Ann-Marie sa...

Anders; just precis! Det enda som hänt är att vi alla fått mer skatter! Precis vad vi INTE behöver utan vad vi behöver är att göra oss av med är alla politiker och byråkrater som bara kostar en massa extra pengar.

Anonym sa...

Ja, för klimat och väder är ju precis samma sak och om planeten värms upp måste ju alla platser värmas upp, eller?


Kent Cement

janne sa...

Gott om vatten eller vattenbrist?
Unicef (FN:s barnfond) delar in världens länder i fem vattenförsörjningsgrupper. Kategorierna baseras på forskning som utgår från hur många människor som delar på 1 miljon kubikmeter vatten. (Se siffrorna inom parentes.)

God vattentillgång hela året. Hit hör Sverige och Norge. (max 500 människor delar på 1 miljon kubikmeter vatten.)
Säsongsproblem. Här behöver man spara vatten från perioder med överskott till torrperioder. Hit hör de flesta europeiska länderna, bland annat Danmark. (max
1 000 människor delar på 1 miljon kubikmeter vatten.)
Vattenstress. Här har man stor vattenbrist under torrperioder. Hit räknas till exempel Polen. (max 2 000 människor delar på 1 miljon kubikmeter vatten.)
Absolut vattenbrist. Hit hör länder som Syrien och Egypten. (max 3 000 människor delar på 1 miljon kubikmeter vatten.)
Vattengränsen redan nådd. Här har man redan passerat gränsen för hur många människor området kan försörja med vatten. Hit hör till exempel Israel och Namibia. (Fler än 3 000 människor delar på 1 miljon kubikmeter vatten.)

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vatten kommer vara den resurus som framtida krig kommer handla om. Det är precis därför som Sverige är attraktivt att erövra. Ni kan ju själv gissa vilka som kommer få fri tillgång till vattnet och vilka som inte kommer att få det när landet väl är erövrat. Bara dom som känner sig tillräckligt underkastade kommer att få några droppar extra.

Johan Andersson sa...

Jag frågade min 10-åriga dotter om hon visste vad ordet global betyder. Hennes svar var "över hela världen". Man klagar på att skolan är dålig nu för tiden, men tydligen får 10-åringar lära sig saker som en del äldre missat, som då t ex vad "global" betyder.

Global uppvärming handlar om temperaturen över hela jordklotet. Nu vet även ni äldre det.

Samtidigt som vi haft rekordkallt finns det andra ställen på jorden som haft rekortvarmt, där har det tex varit 20 grader varmt istället för det normala 5-10 grader.

Man kan självklart ifrågasätta forskningen, men att göra det utan att ens veta vad global uppvärmning betyder är rent av larvigt.

För min egen del hoppas jag ju att förändringen i Sverige blir kallare vintrar samtidigt som det blir varmare resten av året, men om jag ser utanför min egen själviska lilla bubbla inser jag att problemet kanske inte ligger så mycket i vad som händer i förhållandevis rika Sverige.

Jag hyser inget hopp om att kunna förändra någons åsikt i klimatfrågan, vad jag märkt finns det 3 typer av människor som sakliga argument inte biter på, och dessa är religiösa fanatiker, macintosh-ägare och klimatskeptiker.

Johan Andersson sa...

@Anders (Anonym)

"lura i dom att det är nåt ovanligt med klimatförändringar"

Jag har *aldrig* hört någon påstå att klimatförändringar är ovanligt, kan du ange en enda seriös källa till ditt påstående? Du kanske blandar ihop det med att den absoluta majoriteten av forskare anser att människan nu påverkar klimatet *utöver* den naturliga förändringen?

".jag antar att ozonlagret är kvar tack vare att vi tog bort freonet eller..."

Delvis korrekt. Det tillsammans med andra orsaker har kraftigt förbättrat situationen. Där ser man hur bra det kan vara att jobba proaktivt. Ett mycket positivt exempel på hur man kan förändra saker genom åtgärder, istället för att gräva ner huvudet i sanden.

"Det enda den här planeten behöver är mindre regeringar"

Hur små vill du att de ska vara? :)

Berit sa...

Johan, om du frågar din 10-åring varför det är varmt på jorden svarar hon förhoppningsvis att det beror på solen.
Vet du Johan, att det beror på solen att denna planet inte är en stelfrusen klump omöjlig för människan att leva på? Det är också solens magnetfält som skyddar oss från kosmisk strålning. Den kosmiska strålningen påverkar molnbildningen runt vår jord. Solen går genom perioder av förändring ungefär vart 11 år när polerna byter riktning. Det är en normal process. Vi är nu i vad man kallar SolarCycle 24 (man började studera detta redan på 1700-talet) och det man kallar solminimum som föregick Cycle 24 är den svagaste som uppmätts sedan 1932.
Vintrarna de tre senaste åren har inneburit strängare kyla än tidigare i både södra och norra hemisfären , är det globalt nog för dig?
Du kanske kan tala om för oss andra vilken temperatur du anser normal för jorden.


Vad gäller regeringar vet jag inte vad Anders tycker men jag tycker kan vi starta med Ingen Regering Alls.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.