16 december 2010

Pet Goat Moment

Vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare...vi minns den grodan från våra historielektioner om Erik XIV.

Obama-folket drev en exemplarisk presidentkampanj, men nu verkar det som alla hans PR-anställda har gått och gömt sig och själv tycks han inte ha känsla för någonting.
Att lämna över en presskonferens till någon som älskar strålkastarljuset så mycket som Bill Clinton och som är så bra på att glänsa, är fullständigt idiotiskt.
Det värsta av allt är nog Obamas ursäkt; Han måste gå till en julfest!
Clinton slösar inte ens bort en enda minut, han tar över och tom. talar om vad Obama bör göra i fortsättningen.Detta kommer nog att bli Obamas "Pet Goat Moment". Uttrycket kommer från det tillfälle när Pres. Bush fick vetskap om attacken den 11 september, medan han läste sagoboken My Pet Goat för en grupp skolbarn. Trots att Bush informerades om vad som hänt fortsatte han att läsa för barnen i ytterligare 7 minuter.

3 Kommentarer:

Anneli sa...

Egentligen betedde sig Bush helt rätt. Han skrämde därmed inte upp barnen och dessa sju minuter kan inte ha haft någon avgörande betydelse för händelseutvecklingen, rent praktiskt.

Ex president Clinton kan däremot ha en avgörande betydelse för Obamas (förhoppningsvis) sista år som president.

Jacob sa...

Oj, denna icke-händelse (tagen från daily show/colbert report?) är väl verkligen inte värd att kommentera? Han lämnade över podiet till Clinton. Vad skulle han gjort då, haft diskussioner med Clinton och sen låtit honom stå bredvid utan att kommentera utfallet? Ang ursäkten: återigen; han har sagt sitt och har planerad julfest-appearance. Bättre att ljuga?

I fallet Bush håller jag dock med. Anneli: hur rädda tror du att barnen blivit egentligen om han helt enkelt ursäktat sig, rest sig och gått ut? Och framför allt, vad sjutton spelar det för roll om lille Timmy blir lite rädd när det flyger in flygplan i WTC och han är överbefälhavare och president (omständigheter under vilka 7 minuter är oerhört viktiga, innan de andra tre planen kommer)?

Berit sa...

Jacob , jag tror inte du förstår vidden av denna blunder.
Mig gör det alldeles detsamma men att lämna över podiet och pressen till en veteran som Clinton, att sätta sig själv i den situationen att påminna pressen om hur elegant Clinton hanterar knepiga frågor var ett stort misstag. Att visa världen att han, Obama, inte var kapabel att stå upp för skattekompromissen utan måste be "pappa" om hjälp kommer att gå till historien som svagt och ynkligt.
Detta var ingen diskussion med Clinton, det var en presskonferens och om det handlar om att ljuga vore det i så fall inte första gången.
Obama kunde helt enkelt inte hantera "pressen från pressen"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.