21 december 2010

Svensk byråkrati i toppen!

De svenska tv-nyheterna visade igår 20/12 en man som äger en butik mitt emot den plats där terrorbombmannen i Stockholm rök i luften. Butiksinnehavaren hade installerat kameror vid sin butik av rädsla för rånförsök, och således kunde han som den enda ge polisen en exakt återgivning av händelsen.

Men vad hände?

Mannen åtalades för att dessa kameror inte fanns inne i butiken, men utanför på gatan utan myndigheternas tillstånd!

Och det är förbjudet!

Mannen var något modfälld över resultatet av sin välmenande hjälp till polisen.

Spydpigen

9 Kommentarer:

Berit sa...

Påminner om denna händelse där två män räddade ett rådjur som höll på att drunkna. De hade en uppblåsbar båt i bilen som de använde för att hjälpa djuret och blev sedan bötfällda för att inte ha flytvästar ombord.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/12/20/AR2010122001601.html?referrer=emailarticle

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Denna sjuka regering måste avsättas till varje pris och alla denna ännu mer sjuka byråkrati avskaffas. Med våld om nödvändigt. Vilket det förmodligen kommer bli, för hittills har aldrig någon makthavare i historien lämnat ifrån sig makten frivilligt. Makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

werner sa...

I told my friends about the strange laws here in sweden and the best is that actually no one in sweden is doing something about it. The proccecuters and police can do what ever they want, and they do it. Strange persons the sweds, they have all the possibilities to change the system and they are just sleeping and doing the dummest thing in the world, joining the 2. biggest crime organisation, the full coruppted EU. Good night sweden

Freddan sa...

@Robin Shadows, Jo det är ju verkligen Regeringen som åtalat butiksinnehavaren...
Och RödGröna regeringen fick faktiskt lämna ifrån sig makten "frivilligt" för några år sedan då vi har demokratiska val i Sverige.

Anonym sa...

@Robin Shadowes: Bestämmelser om hur man får och inte får ha övervakningskameror i sina butiker och lokaler är inget denna regering ligger bakom. Det hänger kvar sen gamla sosseregeringar.

HeadWar sa...

Så hur borde det vara? Ska man få sätta upp övervakningskameror hur man vill? Eller ska man slippa straff om man har gjort något olagligt, bara man har gjort något annat också som var lite bra?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Till Freddan och anonym. Så är det nog förvisso men jag betraktar ändå både denna och föregående regeringar som kriminella. Dom har alla sålt ut sitt land och folk som dom fört bakom ljuset fullt medvetet. Vilket i praktiken innebär att dom har begått högförräderi och borde straffas för detta. Som jag nämnde tidigare så är det inte sannolikt att dom skulle lämna makten ifrån sig frivilligt eftersom det skulle innebära att dom blev åtalade och dömda till livstidsstraff, kanske rent av dödsstraff. Sett ur det perspektivet så har vi all rätt i världen att störta denna kriminella regim. För om vi inte gör det så kommer svenska folket på sikt bli fördrivna och utrotade om dom stannar kvar och landet blir en islamistisk diktatur med helt ny befolkning vid rodret. Men ni politiskt korrekta verkar inte ha något som helst problem med det.

Ann-Marie sa...

Det är vad som händer när det finns för många politiker och byråkrater. Dags att skära ner duktigt på bägge sorter och eliminera korkade lagar, så kanske världen kunde bli lite bättre och enklare att leva i.

WMB sa...

@ HeadWar
Det beror på vilken lag man har brutit mot. I detta fall är det en lag som (enligt mätningar) 98 procent av befolkningen är emot ("integritetsskydds-lagen"). Då kan det vara mycket lämpligt att slopa straffet och samtidigt ändra lagen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.