16 december 2010

TSAJag undrar hur många TSA-agenter, tafsare eller röntgen-scanners som behövs för att stoppa al-Qaida från att genomföra sin påstådda jul-attack? Myndigheterna i Irak anser att de har fått trovärdiga bekännelser från terrorister som säger al-Qaida planerar självmordsattacker i Storbritannien och i Europa över julen. Har TSA någonsin framgångsrikt stoppat någon som försökt ta sig ombord ett flygplan med avsikt att skada andra ombord på planet?

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Om polisen är riktigt effektiv, fångar den inga eller bara få brottslingar. Dessa vet att de åker fast om de försöker. Det är den säkraste brottsförbyggande effekten.

Men kortsiktiga politiker förleds då att dra in på polisens resurser, eftersom de inte ser att de fångar några brottslingar. Därmed släpps brottsligheten upp på banan igen.

Detsamma gäller TSA. Är de riktigt effektiva, fångar de inga terrorister, eftersom dessa inte räknar med att kunna ta sig igenom filtret.

Man kan idag utgå från att det finns potentiella terrorister lite varsomhelst. Ett effektivt sätt att begränsa deras möjligheter är att angripa de kriminella, som säljer vapen och sprängämnen till dem. Vilka enkla blandningar med explosiv kraft de än väljer, måste de ha en utlösningsmekanism och en tändpatron att starta explosionen med. Det är detaljer som är svåra att tota ihop hemma i köket. Läs mer av Jan Kallberg på Opinionen.

Det var dessa detaljer som Stockholmsbombaren inte klarade.


Fridsamme Fritjof

Berit sa...

Fridolf du kan naturligtvis ha rätt i att TSA har varit effektiva och avskräckt ev. terrorister men om de nu är så effektiva varför måste de i så fall intensifiera det hela med att klämma och röntga folk? Varför måste de bokstavligen gräva i byxorna på folk nu?
Vad händer när det avslöjas att en terrorist smugglar sprängämnen i ändtarmen?

Både kalsongbombaren och skobombaren tog sig förbi kontrollerna och stoppades ombord planen av besättningen samt rådiga pasagerare.

Din förhoppning om att kunna kontrollera och begränsa de som säljer vapen och sprängämnen låter alltför optimistisk.
Titta bara vad som händer med knarksmugglingen vid mexiko-usa-gränsen där kriminella driver en lukrativ verksamhet.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag förstår inte hur TSA skulle kunna vara avskräckande då vandrande tält släpps igenom utan kontroll alls. Det är bara vita man förnedrar på detta vis.

Andreas sa...

berit, som du märker så upptäcks flera stycken för sent-
Det är ju dessa man försöker ta med de intensifierade kontrollerna!

Antalet som nu avskräcks lär ju va ännu flera.

Tyvär har dock Robin en poäng i att burkor faktiskt undantagas. Vilket är sjukt då de är den mest sannolika platsen att hitta en bomb.

Berit sa...

Andreas, hur kan du bevisa ngt. negativt? Hur vet man hur många som avskräcks?
Vilken sorts kontroller kan vi se fram emot när folk stoppar upp sprängämnen i ändtarmen?
Varför ska piloter kroppsvisiteras och röntgas? Om de vill använda planet som bomb är det ju hur enkelt som helst utan sprängämnen.

gäster sa...

"Varför ska piloter kroppsvisiteras och röntgas? Om de vill använda planet som bomb är det ju hur enkelt som helst utan sprängämnen."

Precis som al-Qaida 9/11 ... de skaffade ju sig pilotutbildning.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.