27 december 2010

Vi har passerat gränsen

"Den smygande metamorfosen av vår nation till en kollektivistisk stat, verkar passera obemärkt och osedd av huvuddelen av vår yngre befolkning som verkar ha blivit indoktrinerade till bifall av en statlig "utbildning", som kontrolleras av en styrande elit som främst fokuserar på naturaförmåner av makt.
Frågan är: kan den obönhörligt annalkande kollapsen avvärjas? Det är denna författares uppfattning att "The Tipping Point" redan har passerats och ignoreras både av oss själva och de styrande, vad gäller de begränsningar som ställs på regeringen från grundarna av republiken. Den period som följer efter kollapsen kan bli blodig och omtumlande för att återställa status quo och vad gäller återställande av frihet, är det osannolikt. Den västerländska kulturen uthärdade tidigare nästan ett årtusende inför uppvaknandet och även om man ser till det mest optimistiska utfallet, kommer de som lever i dag sannolikt inte att uppleva nästa. Detta är åsikter från en som närmar sig sjuttiofem år av observation och som skulle bli överlycklig om det bevisas att han är alltför pessimistisk. "

Från Leonidas, Fighting in the Shade

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.