18 december 2010

WikiLeaks: Bush hade rätt

"Det fanns massförstörelsevapen - och yellowcake, förmodligen från Afrika.
Förekomsten av yellowcake-handel mellan Irak och Afrika användes av den ljusröda pressen som ett lackmustest för om kriget i Irak var motiverat. Nu när förekomsten faktiskt är dokumenterad, betyder det plötsligt ingenting. Det är vänsterflygeln sådan vi känner den..." 37 grader

Yellowcake, urania, är ett gult mineral som består av oxider av uran, och som förädlas vidare till rent uran.9 Kommentarer:

Berit sa...

Titta tillbaka på sådant som vi skrivit tidigare innan Wikileak var på tapeten

Anonym sa...

Om du läst ursprungsartikeln, vet du att det var senapsgas som påträffats i ej betydande kvantitet. Bush påstod att Saddam hade omkring 500 ton av detta. Denna enorma mängd är svår att gömma. Att Saddam däremot tidigare använde detta mot Kurderna är inte heller någon hemlighet.
Inget har däremot hittats som kan stödja den lögn som pumpades ut om att de införskaffat uran etc för framställandet av en atombomb och att detta var långt framskridet.

Berit sa...

Jag vet inte vad du syftar på men både den artikel Knute refererar till och mängder av andra bekräftar fynden av yellow cake.

But WikiLeaks' newly-released Iraq war documents reveal that for years afterward, U.S. troops continued to find chemical weapons labs, encounter insurgent specialists in toxins and uncover weapons of mass destruction
In 2008, our military shipped out of Iraq -- on 37 flights in 3,500 barrels -- what even The Associated Press called "the last major remnant of Saddam Hussein's nuclear program": 550 metric tons of the supposedly nonexistent yellowcake. The New York Sun editorialized: "The uranium issue is not a trivial one, because Iraq, sitting on vast oil reserves, has no peaceful need for nuclear power. ... To leave this nuclear material sitting around the Middle East in the hands of Saddam ... would have been too big a risk."

http://townhall.com/columnists/LarryElder/2010/12/09/the_wikileaks_vindication_of_george_w_bush/page/full/

Orvar sa...

Om det skulle vara så så skulle väl USA visat på det tidigare. Det är uppenbart att det bara är skitsnack. Det fanns inga som helst massförstörelsevapen förutom gasen som Irak hade fått av USA...

Knute sa...

Du talar mot bättre vetande, Orvar.

Angående giftgasen så kom det mesta från Singapore, Nederländerna, Egypten, Indien, och Västtyskland.

Anonym sa...

Så om jag förstår det rätt (efter att ha läst länken i första kommentaren) så fanns det inga WMD, men Saddam lyckades lura Bush att det visst fanns, så det var rätt av Bush att anfalla. Men egentligen så fanns det visst det WMD, så Bush hade rätt fast han egentligen hade fel.

Ungefär så?

Berit sa...

Förvisso! Och eftersom vi inte vet vad Bush egentligen visste ....men vi får veta lite mer varje dag...

Peaceniks" har hela tiden framhållit att påståendet om WMD var en lögn och att det var enda anledning till kriget.  Saddam var också ett allvarligt hot mot hela områdets stabilitet och därmed ett hot mot USA och oss alla. Att han inte följde reglerna för fredsuppgörelsen var bara det anledning nog att slå ut honom.

Gustaf Nordenskiöld sa...

Stöd wikileaks, det bästa queerprojektet mot hetrosexuell makt. Vi kan inte ha hetrosexuella ledare längre se bara på den växande främlingsfientligheten och rasismen eller de hetrosexuella krigen - förena dig med oss, riv sönder den hetrosexuella makten med psykiskt våld, förfölj, mobba, baktala, gör livet surt för, sabbotera, stjäl varor och ideer allt från hetrosexuella, dränera hetrosexuellas ekonomi gynna enbart homosexuella då du konsumerar. Infiltrera alla hetrosexuella kretsar och riv sönder de regler och normer som dominerar där. Ha alltid en jasägare bredvid dig, om du ska säga något som bryter mot normerna/reglerna i din grupp så är det mycket lättare om du vet att någon genast håller med, det du säger blir genast ett faktum. Motsatsen är en bortpysning tex om fienden säger något som påvisar det facistiska i queernormer så ska det genast pysas bort, den som säger det ska känna sig löjlig, homofobisk, uttittad osv.

Knute sa...

Sverige återsänder fem asylsökande kristna till muslimsk förföljelse

Hur lågt kan en regering agera? Sverige försöker visa det. De har beslutat att återsända fem asylsökande irakiska kristna till Irak eftersom det är "relativ fred" i landet.

Detta, ungefär en månad efter en massaker i en irakisk kristen kyrka.

http://missionxp.webblogg.se/2010/december/sverige-atersander-fem-asylsokande-kristna-ti.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.