16 januari 2011

13 svenska män hade rest till Tunisien...

... för att jaga vildsvin. Plötsligt upptäckte de att de befann sig mitt ibland en massa folk som besköt det tunisiska oppositionspartiet PDP's huvudkvarter. Eftersom de svenska sportskyttarna gick omkring och bar på väskor med gevär så uppstod det en del missförstånd om vad de hade tänkt skjuta på.

Det är alltså för ovanlighetens skull pursvenskar det handlar om. Efter att ha blivit misshandlade av motståndare till regimen blev de räddade av militären.

Ja, hur ska det gå i Tunisien, demokrati eller diktatur? Sekulär militärdiktatur eller islamisk militärdiktatur? Vilken regim det än blir så blir den nog inte av det mildare slaget.
15 Kommentarer:

Anonym sa...

Det hade varit bättre att stanna i SVerige och jaga vildsvin här, tycker jag. Billigare också

Ingenjören sa...

Eller så visar det sig att du har fel och vi får en liberalare och mer demokratisk regim i enlighet med Tunisiernas önskningar.

Anonym sa...

Den demokratiska ådran är ju i länderna "därborta" inte så stark..
Intressant att det var "pursvenskar" inblandade, kanske händelsen väckte några nya tankar hos dem??
Tunisien ser jag inte som en framgångsrik framtida demokrati. Islam är stort där 99%(?) och det borgar ju knappast för en stabil och folklig demokratibas.
Vi får se vad som händer men jag är iaf pessimist. Läget är nog utmärkt för "en ny stark man" att framträda, som kallar sig "demokrat"..
//WR

Anders L sa...

Anders L sa...
SLUTA FÖRSVARA DESSA RYGGRADSLÖSA TJUVJÄGARE
Militären i tunisien borde aldrig räddat dessa svin.

Människor som "tjuvjagar" för att tjäna pengar på fällda djur. Jag har varit i många länder i Afrika och Asien, mött många jägare genom åren och där kan jag säga att många rest via sk jaktresor. Många av de beskrev känslan som EUFORISK och det var så manligt och mäktigt att få skjuta ett stort rovdjur.

Angående vildsvinsjakt i tunisien står det så här på deras hemsida:

Världens bästa vildsvinsjakt, länk http://www.svenskajaktresor.com/nyheter.html?news=9387

Kasserinebergen, var det inte en massaker i kasserine för några dagar sedan där ca 20 demonstrerande människor blivit ihjälskjutna.
Dit åker man för att få skjuta vildsvin och sedan tar man två taxi till tunis, bilarna är fulla med vapen och ammunition. Läste idag i en fransk tidning att de här killarna "jägarna" hade ammunition i kameraväskorna, fickor och i strumporna.

Varför åker man dit när man vet att det är oroligt i tunisien justnu?????

Ursäkta men de får skylla sig själva!

Vildsvin förökar sig snabbt och är inte utrotningshotade MEN att jaga lejon, elefant och leopard med svenska jaktresor.

Läst på deras hemsida:
http://www.svenskajaktresor.com/lejonleo_tanzania.html

Klistrar in lite text från sajten:
Tidigt varje morgon väcks Du av Din betjänt som diskret bär fram en kopp te eller kaffe, allt efter behag. Efter en riklig frukost beger Du dig iväg med Din P.H. och hans stab av spårare och andra hjälpredor i en jaktbil, äventyret kan börja.
Beroende på hur lång jakt Du har bokat får Du fälla en rad djur och är Du där för 21 dagar eller längre, är allt som finns på trofélistan tillåtet! Elefant, flera Bufflar, Lejon och Leopard samt mängder med antiloper och gaseller.
Innan Du är färdig har Du spenderat runt en halv miljon Kronor! Vår firma har den längsta erfarenheten av jakt i Tanzania, vi startade vår safarifirma redan 1988!
Har Du bestämt Dig för att ta steget fullt ut, kan Du med största förtroende vända Dig till oss för en offert!

Anders Lindh

VoP sa...

Snacka om att vara på fel plats, vid fel tidpunkt,fel kläder och med fel utrustning. Dom hade säkert kamouflagekläder och såg halv militäriska ut. Ibland får man fan i mig skylla sig själv. Dåligt omdöme kallas det.

Knute sa...

Tunisien en demokrati? Osannolikt!
Demokrati är vår religion, islam är deras!
Vill dom ha demokrati så måste dom byta religion!

http://klartexten.wordpress.com/2011/01/15/tunisien-en-demokrati-osannolikt/

Knute sa...

Det var två tunisiska islamister som ett par
dagar före 11 september 2001 mördade den afghanske frihetsledaren Ahmed Shah Massoud
på Bin Ladens uppdrag.

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/01/tunisiska-islamister-och.html

Knute sa...

Terroristen Usama bin Ladin har använt barnslavar han köpt av rebeller från Uganda som tvångsarbetare på marijuanafarmer i Sudan för att hjälpa till med att finansiera hans globala terrornätverk.

http://www.uriasposten.net/archives/22252#comment-1031200

Tony sa...

De fick känna på en kultur som jag inte tycker passar i Sverige.

LP sa...

Håller med Anonym nr 3, den "demokratiska ådran" är ju väldigt svag i de muslimska länderna. Givetvis beror det huvudsakligen på islam, men det kan nog inte helt och håller skyllas på det.

Berit sa...

Tyranner som flyr sina länder brukar ta med sig resväskor fyllda med pengar.
Frankrikes regering misstänker att Zine al-Abidine Ben Ali med familj struntade i sedlar och tog med sig 1,5 ton guld.
Det säger det mesta om tilltron till dollar och euro
http://www.cnbc.com/id/41115532

Knute sa...

ÅRETS HYCKLERI

”Socialistinternationalen tog igår beslutet att partiet Demokratisk konstitutionell samling (RCD), som den före detta tunisiske presidenten Zine el-Abidine Ben Ali tillhör, ska uteslutas ur den världsomspännande organisationen för arbetarpartier.”

Under 23 års diktatur har alltså detta parti varit medlem i denna organisation för arbetarpartier. När diktatorn tvingas på flykt utesluts hans parti av socialistinternationalen.

Vilket hyckleri!

Som socialdemokrat skulle jag skämmas!

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/january/arets-hyckleri.html

Knute sa...

Skjoldungen skriver ett par bevingade ord om pressens skönmålande beskrivning av händelserna i Tunisien:

"For et par tusind år siden skrev den kinesiske filosof Kung Fu Tse, at ville man være lykkelig for en enkelt dag skulle man drikke sig fuld. Ville man være lykkelig et par år skulle man gifte sig, Men ville man være lykkelig hele livet skulle man anlægge en have. Hertil kan vi hodjanere føje, at vil man være lykkelig et minuts tid skal man læse Jydepotten. Hvor ellers kan man finde en kur mod denne verdens kendsgerninger?"

(Jydepotten = Jyllandsposten)

http://hodja.wordpress.com/2011/01/19/i-de-blindes-verden-er-jydepotten-konge/

LP sa...

Hörde nyss på radion att tunisierna burit sig mycket illa åt mot en tiger som en av de ny utflugna ledarna haft som husdjur och nu lämnat efter sig när han flydde. Reportern (på P1) beskrev det i stil med att folket betedde sig som om tigern verkligen tillhörde den hatade ledarfamiljen.

Konstig logik...

Unknown sa...

Vi lyckades utan att byta religion 🤣🤣

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.