17 januari 2011

Är det oundvikligt?

Ett av de största problemen i vårt samhälle verkar vara att varje politiker som blir vald måste se till att rättfärdiga sin existens, genom att sätta sitt namn på en ny lag eller förordning. Den nya Assemblywoman Cleopatra Tucker (D) Newark har föreslagit att alla cyklar ska registreras i New Jersey och förses med nummerplåt. 10 dollar ska man betala och 100 dollar i böter om man underlåter.
Historien bakom sägs vara att äldre människor blir överraskade och skrämda av cyklister och det blir lättare att identifiera "buset" om de har nummerplåt. Nästa steg är att vi alla går omkring med en nummerplåt runt halsen eller personnumret tatuerat i pannan .


Ingen kris får heller slösas bort, så omedelbart efter skottlossningen i Tuscon föreslår Rep. Peter King (R) en ny lag som förbjuder allmänheten att bära vapen inom ett avstånd av 1000 fot från en federal tjänsteman.

Det finns minst två miljoner federala tjänstemän. Hur vet vi när vi är inom 1.000 fot från någon av dem? På allvar! De flesta av oss vet inte ens hur kongressens medlemmar ser ut.
Vi skulle inte känna igen en i livsmedelsbutiken eller restaurangen. De bär inte ID knappar eller nummerskyltar men kanske vi ska börja med att tatuera dem i pannan.
Det finns 535 ledamöter i kongressen, låt oss starta där.

Skulle en 1000-fot-lag ha stoppat mördaren i Tuscon? Killen hade planerat att döda. Tror ni att han skulle ha brytt sig om en sådan lag? Kriminella bryr sig inte om lagar, det är därför man kallar dem kriminella.
Detta är ytterligare ett av dessa meningslösa lagstiftnings-shower som är totalt värdelös och ytterligare ett intrång på friheten.

Varje person som har ett vapen i sitt hus kommer att bryta mot lagen varje gång Kongressman King åker förbi.
Alla taxichaufför som har ett vapen och kör en federal tjänsteman kommer att bli lagbrytare.
Barägare har ofta ett vapen under disken. Hur går det om King vill ta en öl?

Vi har dessutom ett förbud mot "Title of Nobility". En kongressperson tillhör inte en klass med andra privilegier och är inte mer värdefull än oss andra.

Vi kan flina åt detta och se det orimliga just nu men för hur länge? Titta på filmer från 80-talet, 25-30 år bakåt i tiden.
Stalone i Rocky åker motorcykel utan hjälm. Det vore helt otänkbart i dag. Vad skulle våra barn säga om det?
Nu har nästan alla stater hjälmlag och folk kokar över av indignation om man ens föreslår att det bör vara upp till varje motorcykelåkare att avgöra vad de ska ha på sig.

I Miami Vice kan vi se hur man åker till flygplatsen, köper biljett utan att visa ID, betalar med kontanter och helt sonika bara går ombord, med en cigarett hängande i mungipan. Ingen kollar vare sig skor eller skrev.
Numera behandlas vi som arresterade som bokas in i häktet och alla är misstänkta terrorister även när det är patetiskt tydligt att vi inte är det.
Vi har kommit långt på 25 år, eller hur.

3 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Låter banne mig värre än i Sverige och det säger väl inte så lite. Registreringsskyltar för cyklar är annars en sådan idiot-lag som lika gärna skulle kunnat vara uppfunnen av en svensk byråkrat. Skyltar kommer vi nog inte få, det är alldeles för opraktiskt och för lätta att dölja eller avlägsna. Nej, det blir RFID-chips istället. Det dröjer nog inte länge nu innan dom börjar lagstifta om sådan skit.

Anonym sa...

En del av dessa politiker tycks ha besökt Sverige.
Registreringskyltar för cykel har fanns i Uppsala på 50-60-talet..
Federala tjm kan väl påbjudas bära en rödrandig tomteluva när de är ute på stan så galningarna inte utsätter fredliga medborgare för fara när de skall knäppa en politiker...
(Parentes. Hade jag inte burit mc-hjälm fär några månader sedan så hade jag aldrig kunnat skriva detta. Eller nåt annat heller. Min fart? 30kmh..)
//WR

Anonym sa...

Robin

På 40 och 50talet hade Stockholm registreringskrav för cyklar. Alla cyklar skulle i framänden ha en klumpig nummerskylt tillverkad av pressgjutet gods. Veterligen användes registret inte på något förnuftigt sätt och regeln avskaffades någon gång i slutet av femtiotalet. Hundskatten (som kostade mer att administrera än den inbringade) tog längre tid att bli av med. Svenska myndigheter har alltid varit ett självspelande piano som uppvisat grovt överdrivet registreringsdille. Storebror måste veta allt om dig. Se FRAlagarna!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.