05 januari 2011

Déjà vu all Over Again


En av de första arbetsuppgifterna för 112: e kongressen, som kommer att samlas den här veckan, kommer att bli en debatt om att höja taket för statsskulden. Från och med idag uppgår statsskulden till mer än 14 trillioner dollar. Den lag som satte gränsen till $ 14.294000000000 undertecknades den 1 juni 2010, (för endast 7 månader sedan) av president Obama. Presidenten verkar angelägen om att underteckna en ny och högre gräns, så snart det godkänts av kongressen, för att undvika det som en av hans rådgivare karaktäriserar som "något som skulle bli en katastrof om regeringen inte kan låna mer pengar och därför misslyckas med att fullgöra sina skyldigheter."


Debatten kommer sannolikt att bli omtvistad, eftersom några republikanerna i den nya kongressen har sagt att de kommer att försöka blockera en ökning av skulden, om man inte kommer upp med en plan för att avsevärt minska federala utgifter och ofinansierade åtaganden, så som Social Security (allmän pension) och Medicare. (sjukvård)

Min bluffdetektor låter som ett brandlarm!

Oberoende av Sturm Und Drang, kommer det politiska spelet att sluta med en rejäl höjning av lånetaket och man kommer att fortsätta med leken Sparka Burken, tills man når den plats där det inte finns några dårar kvar som är villiga att bjuda på USA:s statsobligationer.

Ändå kan vi vänta oss att höra politiska tal som detta :

"Det faktum att vi är här idag för att debattera om USA: s skuld ska höjas, är ett tecken på misslyckat ledarskap. Det är ett tecken på att den amerikanska regeringen inte kan betala sina egna räkningar. Det är ett tecken på att vi nu är beroende av pågående finansiellt stöd från utlandet, för att finansiera vår egen regeringens vårdslösa finanspolitik. ...
En ökning av USA:s skuld försvagar oss nationellt och internationellt. Ledarskap innebär att "dollarn stannar här." (president Truman blev känd för denna slogan) men i stället vältrar Washington över bördan av dagens dåliga beslut på våra barn och barnbarn. Amerika har ett skuld-problem och misslyckade ledare. Amerikanerna förtjänar bättre. "

Ovanstående är de ord senator Barak Hussein Obama uttalade den 20 mars 2006.

Vi har stora problem!

2 Kommentarer:

Britt sa...

Så talar en sann, "kristen amerikan"?

Anonym sa...

Kan han panta sina atombomber? De har nog ett visst värde på den svarta marknaden. Jag tror Iran gärna skulle lösa in obligationerna mot en MIRV.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.