29 januari 2011

Dilema

Det startade i Tunisien med protester mot Ben Ali över hans korruption, förtryck, höga livsmedelspriser, utbredd arbetslöshet, fattigdom, förnedring och har nu spridit sig till Egypten.

Stackars Obama, mottagare av Nobels Fredspris; detta var inte vad han skrev under på när han beslöt sig för att frälsa världen.
Dessa människor som saboterar allt bara för att de vill bli fria!

Det var tyst väldigt länge från Vita Huset och media hytte med näven och menade att det måste vara Wikileaks fel. Tunisier och egyptier fick äntligen kunskap om hur korrumperad deras ledare är och därför kokade det över. Som om de inte visste det efter 23 år av Mubarak?

Att skrapa lite på ytan och ta en titt på den inflation som USA har åstadkommit genom att trycka mer pengar, "kvantitativa lättnader", som man så vackert kallar det, törs man inte ens nämna. Att bönder världen över odlar majs för biobränsle, eftersom det genom subventioner, lönar sig bättre än att odla födoämnen, talar man inte heller om.

Nu har Obama tagit sig samman och pumpar upp musklerna från ett land som inte ens kan betala räntan på sina lån och som håller igång två krig man inte har råd med.
Reuter rapporterar:

President Barack Obama uppmanade Egyptens president Hosni Mubarak på torsdagen att införa "absolut avgörande" politiska reformer och ökade därmed trycket på en viktig USA-allierad. Det var "rätt i ansiktet" på de som protester och kräver hans avgång.
Obama var noga med att undvika tecken på att överge Mubarak men klargjorde sina åsikter för demonstranterna, som han sade uttryckte en "uppdämd frustration" efter årtionden av auktoritärt styre.
Det tror jag det, att det var uppdämt.

Det är helt klart att Obama känner sig mycket mer hemma tillsammans med auktoritära regimer, än med demokratier där folkets vilja bara krånglar till allt.
Se bara på hans reaktion till TeaParty.

Obamas världsbild är mycket enklare att åstadkomma om man har en stark, allsmäktig härskare, än om man måste lyssna till stora grupper av fritänkande människor.
Han förordar en stor stark regering och tvekar inte att agera gentemot viljan hos folket, vilket vi tydligt ser vad gäller Obamacare och federala utgifter. Dessutom sätter han sig själv i fokus för allt han säger eller gör.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Vänstern har alltid strävat efter egen diktatur och alltid slutit till sin famn dom som redan lyckats etablera en. Betrakta bara den tvehågsna rapporteringen från de pågående revolutionerna. Nordafrikanska diktatorer som störtas det gillar dom inte. Det uppstår nog inga nya demokratier den här gången vilket tröstar vänstern för islamiskreligiösa diktaturer kramar dom så gärna.

Knute sa...

"All such revolutions are of epic importance and consequences, the outcome however is uncertain and any extremist violent minority group could cease power as they did in Iran in 1979 and in Russia in 1917."

http://azarmehr.blogspot.com/2011/01/tunisia-egypt-iran-differences.html

Knute sa...

Egyptierna tror att det är alla andras fel att de är fattiga. Det är det inte. Den man och den organisation som inte fungerar, ska de vanliga egyptierna finna i sitt eget hem.

http://universalgeni.wordpress.com/2011/01/29/video-farvel-egypten/

Knute sa...

Inte underligt att ledarskribenter i tidningar och experter i TV är så förtjusta i revolutioner, när de som barn läste proggiga barnböcker och såg proggiga barnprogram och tvingades gå i demonstrationståg och skandera "Internationell solidaritet, arbetarklassens kampenhet".

Knute sa...

Kairo: plundrande mobb förstörde två faraoniska mumier berättar Jihad i Malmö. För islamister är muséer som visar att Egypten hade en rik och livskraftig civilisation innan mörkret kom från Arabiska halvön naturligtvis en styggelse.

Kopernikus, Darwin och Freud inget för Islam

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.