10 januari 2011

En politisk sjukdom

Den största utmaningen för republikanerna i 112: e kongressen är inte Barack Obama. Det är inte Harry Reid och Senaten, kontrollerad av Demokraterna. Det är inte hög arbetslöshet, upphävandet av Obamacare, hot om islamism och Shariah i Amerika, underskottet, eller det hotande problemet från flera delstater som inte kan balansera sin budget. Allt detta är bara symptom. Sjukdomen är socialism eller, åtminstone, ett genomgripande socialistisk tänkande.

Enligt en gallupundersökning från feb 2010, säger 61% av liberaler att deras bild av socialism är positiv" och 53% av Demokraterna har en positiv bild av socialismen. Sammantaget anser 36% av amerikanerna att socialism är positivt.

Winston Churchill beskrev socialismen som "en filosofi för att misslyckas, bekännelsen av okunnighet och ett evangelium av avund. Dess inneboende kraft är en jämlik fördelning av elände." Ekonomen Thomas Sowell uttryckte det, "socialism i allmänhet har en historia av misslyckande som är så uppenbar att bara en intellektuell kan ignorera eller undvika det."
K.E. Campbell.

Nedanstående video är en trailer från en fullång spelfilm, The Soviet Story, som jag inte lyckades hitta i sin helhet, men den kan beställas här

Även 10 minuter bör grusa alla illusioner och ge en klar insikt om vad det slutliga resultatet är i ett socialistiskt system. Tyvärr har "intellektuella" som Sowell hänvisar till, en vana att skyla över och rationalisera bort uppenbara bevis, eftersom de tror att de stöder en "högre sanning", som resten av oss vanliga dödliga inte ser."Vänsterns" ideologi hyser ett enormt förakt för mänskligt liv och skyr inga medel när de ska forma oss "för vårt eget bästa".
De har en fantasi om att människans natur är utvecklingsbar och att, om man på något magiskt sätt kan införa sin "perfekta" ideologi, kan man tvinga människor att bete sig på ett "perfekt" sätt. Deras vanföreställningar och hallucinationer om den mänskliga naturen slutar alltid i misär, lidande och död för ett stort antal bristfälliga homo sapiens, varhelst det genomförs. Oavsett hur många gånger detta sker kommer trogna marxister, kommunister, socialister och alla deras varianter och arvingar att fortsätta att försöka tvinga människor till något "perfekt"tillstånd.

Ha den här videon i minne nästa gång en kollektivist lägger ut sin teori om den perfekta Socialistiska Staten.

10 Kommentarer:

Knute sa...

Hillary Clinton galen?

US Secretary of State Hillary Clinton compared the man who shot Gabrielle Giffords to Islamist terrorists and the 9/11 attackers and said the incident showed America and the Arab world faced similar problems.

http://www.document.no/2011/01/hillary-sammenligner-loughner-med-911/

Wunder sa...

Karln som sköt är knäpp. Ungefär som killen i Malmö som sköt folk är knäpp. Vad har det med socialism att göra?

Jag antar att du helt enkelt ogillar socialism. Helt OK för min del. Men ... du kan ju inte använda vad som helst som argument.

För övrigt. Palin har lagt upp en karta med kikarsikten och skrivit att det är dax att ladda om. Vare sig detta knäppskaft tagit inspiration av detta eller ej så är det osmakligt.

Knute sa...

Som jag skrev på ett annat ställe, mördaren i Arizona är faktiskt en vänstervriden typ, som läste Marx och Hitler med samma frenesi. Att använda dådet för att kritisera Sarah Palins "retorik", som socialister och liberaler gör, är ett avskyvärt sätt att skaffa sig politiska poäng. Missdådaren hade börjat förfölja den skjutna politikern Gabrielle Giffords redan för tre år sen, alltså långt innan Sarah Palins Tea Party började kritisera hennes politik...

robban sa...

att det ens finns något som kallas "obamacare" tyder på att killen har ett ego utan dess like. att ha en vårdreform så kopplad till sin egen person och acceptera dess smeknamn är ganska avslöjande.

appropå arizona så tycker jag det är smaklöst att media fort som fan ska sätta politiska etiketter på killen för att motivera journalisternas åsikter.

socialism är ett svårbotat tankevirus tyvärr

ox sa...

Hey Wunder,

Du vet tydligen inte hur ett kikarsikte ser ut. Vad Palin har på sin karta är en lantmäterisymbol. Vänsterextremisten Kos, son liksom du skyller på Palin, hade själv måltavlor, du vet såna man skjuter PÅ, på offret för att hon var för mycket höger. Who's to blame now, motherfucker.

Testa korsord, lär vara bra för intelligensen.

Berit sa...

Följ länken till Verum Serum i postingen ovan, "Hitta någon att skylla på" så ser ni flera kartor och symboler att jämföra med.
Uttryck som "sikta in sig på", "mål", "målgrupp", "fiende" "ammunition" "skjuta över målet" osv.(ni kan säkert komma på fler) är fula ord nu.

Erik sa...

Menar du att Sverige 2011 är ett land helt utan socialistiska inslag?
All form av kollektivt ägande är ett utslag av socialism. Och man får vara en fenomenal retoriker för att kunna övertyga mig om att all form av kollektivt ägande obönhörligen leder till Gulag.

Jag tycker det är ytterst obehagligt med människor som med kommunistiska haverier som bevisföremål försöker övertyga mig om att den enda måttstocken för ett gott samhälle är graden av frihet (det vill säga hur låg skatten är). Jag anser att frihet är ETT värde i ett bra samhälle, ett av de viktigaste dessutom. Sen finns det tusen andra. Låg fattigdom, hög utbildningsgrad, friska människor, små inkomstklyftor, liten korruption etc etc. Klart politiken har en roll! Och klart ett demokratiskt samhälle som dessutom är okorrumperat och har friska, välutbildade medborgare och låga inkomstklyftor är bättre än ett demokratiskt samhälle som är korrumperat, ojämlikt, med sjuk befolkning och stora skillnader mellan rik och fattig? Eller är jag "kommunist" bara för att jag ens formulerar åsikter om vad jag tycker är ett bra samhälle, ett bra liv?

Daniel sa...

Knute sa...

Erik, du slåss mot halmdockor. Var i inlägget hittar du att frihet är den ENDA måttstocken för ett gott samhälle. Och om så vore, hur definierar man frihet? Inte bara låg skatt, eller hur?

Daniel har skrivit en lång kommentar som jag gärna publicerat om han kunnat avhålla sig från nedsättande omdömen som "skrattretande" och "get real".

Visst finns det hot om islamism och shariah i västvärlden. Inte bara från extremister, utan på grund av våra egna makthavares eftergivenhet. Mot undergrävandet av vår frihet och demokrati hjälper inte säkerhetstjänster och elitsoldater. Islam skrämmer oss till tystnad på samma sätt som nazism och kommunism.

På ett par årtionden har vi fått ett parallellt shariasamhälle. Kosovo är ett exempel på vart vi är på väg. Islam är en konspiration från början till slut, det gör varken Koranen eller dess uttolkare någon större hemlighet av.

Berit sa...

"Den bästa regeringen är den som regerar minst."

Ju mer makt en regering får desto mer korruption och övervåld förekommer. Kollektivisternas slutmål om fullständig kontroll av ett samhälle leder till Gulager och massutrotning av opposition mot makthavarna. Jag förstår att det kan vara svårt för dig att acceptera, Erik. Sanningen är obekväm.
Kollektivister kväver all inovation. Alla storslagna uppfinningar jag kan komma på har utvecklats i den fria kapitalistiska marknaden.
1900-talet - den första allmänt sekulära århundradet - är den mest våldsamma århundradet i mänsklighetens historia. Det mesta av våldet har begåtts av "regeringar." mot oskyldiga icke-stridande civila.
   Det mesta av det våld som begås av "regeringar" mot oskyldiga icke-stridande civila har varit emot "deras egna" medborgare, inte yttre "fiender".

Läs Prof. R.J. Rummel

En bra sida att börja med är den här.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.