24 januari 2011

"Föd inte odjuret"

Republikaner vidtar åtgärder för att stoppa penningflödet till FN's råd för mänskliga rättigheter.
"Det är ett slöseri med skattemedel och jag anser att vi ska upphöra med allt underhåll till odjuret," säger Rep. Ileana Ros-Lehtinen. "Rådet är inte en grupp som stöder demokrati utan en samling skurkar som är medlemmar därför att de inte vill bli sanktionerade.".

Den rådgivande kommittén förväntas vara en "think-thank" vars mål är att "se till att bästa möjliga expertis görs tillgänglig för rådet." Experterna, sägs det , har "erkänd kompetens och erfarenhet inom området för mänskliga rättigheter","moraliskt högtstående" och "opartiska". FN vill få oss att tro att "de bygger på principer om bevis och logik".

Ordförande är Halima Warzazi, (bild till vänster) diplomat från Marocko.
FN föreslog sanktioner mot Saddam Hussein redan 1988, när det var känt att han gasat tusentals kurder och mördat, torterat och våldtagit. Warzazi initierade en "no action motion" för att stoppa resolutionen och vann och Saddam fortsatte att mörda tusentals fler.

Schweizaren Jean Siegler, som var vise-ordförande förra året, är en stor beundrare av Castro och likaså av Mugabe, som han säger har "historien och moralen på sin sida."
Tillsammans med Khadafy bildade han en internationell prisfond för mänskliga rättigheter och vinnare har varit sådana framstående rättighetskämpar som Castro, Hugo Chavez , Louis Farrakhan, Holocaust-förnekaren Roger Garaudy och Ziegler själv.


En annan expert-rådgivare är Nicaraguas fd. utrikesminister under Sandinista, Miguel D'Escoto Brockmann. Vi ser här hur han kramar om Ahamadinejad sedan denne attackerat Amerika och de "svekfulla" zionisterna vid FN's öppnande 2008.
Ziegler kallar Castro en "Solidaritetens världshjälte" och kallade det rasism när Sudans president al Bashir anklagades för folkmord.

Här har vi några av de "opartiska och moraliskt högstående " experterna . Övriga medlemmar inkluderar Kina, Libyen och Saudiarabien.
Och vi undrar varför man inte vidtar åtgärder mot Kuba, Iran och Zimbabwe?


Dick Erixon säger:
FN är på väg att bli de kriminellas bästa skydd. I FN:s korridorer förvandlas de från mördare och bedragare till respektabla diplomater och företrädare för statsledningar med samma kredibilitet som Fredrik Reinfeldt, Angela Merkel och Barack Obama.
----------------------

Vad man egentligen bör göra är att stoppa all finansiering av hela FN. Vräka dem från kontorsbyggnaden och skicka ut dem ur USA. Ingen har kurage att göra det, tyvärr. Det förvånar mig om man ens har ryggrad nog att fullfölja Rep. Ileana Ros-Lehtinens förslag.

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Det er vanvittigt, at Vesten ikke forlængst har dannet sit eget FN.
Organisationen er jo fuldstændigt domineret af muslimer efterhånden, hvilket skinner igennem organisationen overalt.

falkeøje

Knute sa...

Media är översvämmade av upprörda artiklar om att Israel avböjer palestiniernas erbjudanden om att dela Jerusalem. Gudskelov att Israel har självbevarelsedrift nog att inte lyssna på dem.

Anonym sa...

Lägg ned FN i sin nuvarande skepnad.
Skapa ett demokratiernas FN, var det är ett krav att medlemmar måste uppfylla standardkraven på parlamentarisk demokrati för att få rösta i församlingen.
Icke-demokratier kan gärna få bli medlemmar, men enbart med observertörstatus!

Unknown sa...

Jag gillar din blogg, den är väldigt intressant. Tycker dock du saknar något, någonting för oss läsare. Exempelvis omröstning eller liknande. Själv gör jag mina omröstningar på http://www.valresultatet.se till min blogg

Glöm inte att besöka min blogg också! :-)

Berit sa...

Tack Rebecca. Vad gör du med valresultaten sedan du fått in dem?

Jag har en känsla av att om vi gör politiska "opinionsundersökningar" på vår blogg blir det missvisande, eftersom folk oftast läser de bloggar de redan sympatiserar med och vi kommer därför inte att nå ett genomsnitt av befolkningen i sin helhet

Anonym sa...

FN kallas ju inte helt utan orsak för "diktatorernas fackförening".
Jag har sett på nätet, någonstans, en redogörelse och gradering av medlemsländernas demokrati/diktaturnivå, nån som kan hjälpa mig att hitta den?
Eller måste jag sätta mig och göra en egen version??
//WR

Anonym sa...

Alla världens länder med några få undantag är medlemmar i denna suspekta organisation. Deras stadgar låter ju bra men det är få som efterlevs i dessa länder. Bl.a stadgan om "Yttrandefrihet".
Sverige är ett bra exempel på att vi inte har yttrandefrihet.

http://www.sfn.se/fn-info/om-fn/fns-medlemslander/

Elisabeth

Berit sa...

WR/ jag kan inte hitta en lista, men här är lite uppgifter.


Number of UN member states: 192

Percentage of UN member states which are full-fledged democracies: 46%

Knute sa...

Når hele kystlinjen minst fra Algerie og østover til Israel nå kommer under genuin muslimsk kontroll, i stedet for under kontroll av diktatorer som var dårlige muslimer, bør det ikke forbause noen om vi etter hvert også vil se den muslimske piratvirksomheten utenfor Øst-Afrika spre seg til Middelhavet.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2011/02/hva-slags-revolusjon-i-libya.html

Knute sa...

Den avdankade sossepolitikern Jan Eliasson är beryktad för att ha gjort FN:s råd för mänskliga rättigheter till en plattform för diktaturer som underminerar mänskliga rättigheter.
Eliasson har nu hamnat ytterligare ett par snäpp över sin kompetensnivå. Han har utnämnts till vice generalsekreterare i FN.

Anonym sa...

Snalla, tala inte om allas var hjalte Dag Hammarsjold samma dag som Eliasson!
Eliasson ar en rod sosse, hans bror och brorson ar djupa MP sedan starten.
Eliasson ar for gammal och har for manga skelett i garderoben.

Fast israelerna kan ju skjuta ner honom ocksa!

Steve sa...

Economist gör ett index över graden av demokrati i 167 länder.
2011 har Norge i topp, tätt följt av Island, Danmark och Sverige. Sedan kommer NZ och Australien. UK ligger som 18, och US som 19.
- I botten ligger (nedifrån) Nordkorea (167), Chad, Turkmenistan, Uzbekistan och Burma.
- Malaysia ligger som 71, Bangsladesh som 83, Albanien och Turkiet 87-88, och Tunisien som 82. Saudi-Arabien 161… Islam och demokrati…
http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.