13 januari 2011

För er som funderar på att lämna Sverige.

Hej
jag har en fråga till dig. Vi är en familj som bara måste bort från Sverige och islamiseringen av vårt land. Hur är det att bo i USA? Såväl socialt som yrkesmässigt?
Marcus.

Mitt svar till dig Marcus började som en kommentar, men blev mycket längre än jag planerat. Håll till godo.

USA håller snabbt på att bli den välfärdsstat som Sverige var redan 1986 när jag lämnade landet, men hoppet finns nu att de går att vända trenden. För att lagligt flytta hit krävs arbetstillstånd och jobb, vilket inte är lätt just nu men klarar du det så tveka inte.
Vi har färre muslimer här i landet än i Sverige, men som du kan se av vad jag ibland skriver på bloggen, är de på frammarsch här också. Vad jag vet har vi emellertid inte getton och våldsamheter som i Europa.
Det är lätt att leva i USA eftersom majoriteten av befolkningen fortfarande delar de judeo-kristna värderingarna.
Bland mina allra närmaste vänner finns det de som är födda i Kuba, Brasilien, Libanon, Finland, Kanada, Korea, Österrike och ingen av dem verkar ha problem med att smält in och känna sig hemma. Jag får ofta frågan om var min accent kommer ifrån och sedan en vänlig kommentar om att det låter så vackert med min brytning.

Jag bor i en förstad till 5,5 miljonstaden Atlanta. Tvärt emot vad man skriver i Sverige, är brottsligheten mycket låg här. Vi känner oss väldigt trygga och låser aldrig dörrarna till huset, varken natt eller dag. Vi låser bilen inne i stan men jag är övertygad om att det egentligen är onödigt.

När min svenska familj var här på besök gjorde vi en halvtimmes tågresa runt Stone Mountain Park och lämnade barnvagnen tillsammans med en mängd andra barnvagnar vid stationen. Min systerdotter var väldigt förvånad när vagnen fanns där när vi kom tillbaka och menade att det skulle aldrig gå i Sverige.
Det finns emellertid också "den andra sidan" och i vissa delar av innerstaden Atlanta är jag eller min make alltid beväpnad de få gånger vi är där.

Om du hade flyttat till England år 1811, skulle du och dina arvingar haft det mycket, mycket bättre under de kommande 100 åren. Om du hade flyttat till USA år 1911, skulle du och dina arvingar också haft det mycket bättre under de närmaste 100 åren, jämfört med andra platser i världen.
Jag tror att Hong Kong och Singapore år de platser som ligger ekonomiskt bäst till år 2011 och kommer så att förbli under de närmaste 100 åren. Det är där tillgångarna finns nu och om du söker bättre ekonomiska möjligheter är det där det kommer att hitta dem.

Det finns emellertid platser i Sydamerika som jag inte skulle tveka att flytta till, Chile och Uraguay tex. Där kan man smälta in ganska enkelt och spanska är inte svårt att lära sig. Små länder med begränsade resurser tror jag på, eftersom andra nationer lämnar dem ifred.
Att fly från ett söndrat Europa till någon tropiskt paradis är orealistiskt.

Jag seglade omkring i världen under 10 år. Det är ett fantastiskt liv om man kan hitta sätt att försörja sig på och det är enastående för barn, som blir undervisade av sina föräldrar och lär sig mycket mer än "vanliga ungar".
Om du menar allvar med att flytta till USA, välj en stat med låg inkomstskatt; Texas, Florida, Arizona, Georgia, Nevada, South Carolina, Utah och Washington. Undvik Oregon och Kalifornien! De amerikaner som kan lämnar dessa stater nu.

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Spanien eller Cypern?

Berit sa...

Jag tror inte på någon av EU-länderna

Ann-Marie sa...

Mja, jag vill nog inte riktigt hålla med dig Berit. För det första är den officiella arbetslösheten ca 10% men den inofficiella lär vara minst det dubbla. Men visst är det säkrare här på så vis att t.ex. skolor brinner inte i parti och minut som i Sverige. Inga eller mycket få kravaller. Straffen är mycket högre för vandalism och annat och folk blir deporterade i högre grad (om det handlar om invandrare som ännu inte är medborgare).
Jag låser dock definitivt min dörr! Men jag trivs också bra här, klimatet är bättre (fast inte just nu) och jag skulle inte trivas i Sverige längre, inte som det är nu. Jag mår illa varje gång jag åker "hem" på besök.

Marcus sa...

Hej och 1 000 tack för ditt eminenta svar. Vi har även funderat på Argentina och/eller Uruguay. Två länder med stark kristen tro och vars befolkning är "europeiserade" vilket gör att det blir lättare att smälta in. Efter ditt svar om USA så har jag fått en helt annan bild av landet. Skall kontakta handelskammaren om ev hjälp. Engelska kan man men spanska...

Än en gång. Tack för svaret och fortsätt med din eminenta blogg

Berit sa...

Här är en intressant artikel

http://www.sovereignman.com/expat/why-protecting-the-homeland-is-destroying-the-economy/

Lincoln sa...

70% av USA:s BNP är konsumtion. För att förstå hur det kommer sig måste man i sin tur veta hur den "free ride" som det innebär att ha världens reservvaluta. Något som kan ända ganska snabbt. Jag skrev om de här:
http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/10/konsten-att-bli-en-ny-hitler/

USA har bara en massa finansiella produkter samt en krigsindustri som det exporterar. Bara krigsindustrin är reell. Sen har de i och för sig en anfallsarmé som har kunnat banka skiten ur alla som vågat vägra acceptera dollar som världsvalutan.

Berit sa...

Lincoln, you are spot on!

Välgörare sa...

Någon som vet ifall det finns någon jag kan vända mig till som samlar in pengar för att hjälpa fler stackars patrioter att white-flighta landet? Skulle kännas fantastiskt att kunna bidra med det lilla man har.

x sa...

Jag tycker du kan skriva något om vilket hån det är mot oss som flydde Islam och mellanöstern kultur för att finna att Sverige går i samma riktning.

Skriv om den kyrka min mamma fick hjälp av för att lära sig Svenska och nu jobbar brevid som ska byggas om till en moskee.

Det är hemskt att INTE stoppa islamisering, inte bara mot svenskar men mot den minoritet som kom till Sverige för att man delar de svenska värderingarna och älskar den svenska kulturen.

Att strunta i islamiseringen är ett hån mot de som flytt islam.


det är sorligt när människor som kommer från mellan östern vill fly städer i Sverige för att moskeer byggs, och maträtter förbjuds osv. för att det börjar efterlikna och bli till ett slags islamabad.

Ville bara ha det sagt..

Hur som helst, tycker om denna blogg, så tack.

:(

Berit sa...

X, du vet mycket mer om den saken än vad jag gör. Vi lägger ofta ut bidrag från andra som vill bidra till bloggen. Skriv något på detta tema, det verkar som du vet vad du talar om.
Kul att du gillar oss! Tack!

gäster sa...

Har nationen Sverige passerat ”The Point of No Return”?”

"Sverige närmar sig väldigt fort något som påminner om gamla Jugoslavien eller Libanon, dvs ett antal folkgrupper med olika bakgrunder och värderingar lever i samma land. Själv tycker jag att Libanon är bästa jämförelsen. Det var ett väldigt rikt och välfungerande land ända till de blev översvämmade av muslimsk immigration. De flesta kristna libaneser var sekulariserade men när konfliken med muslimerna blossade upp blev man tvungen att välja sida eller lämna landet. Nu lever en majoritet av de kristna libaneserna utanför Libanon.

En viktig lärdom från det som hände i Libanon är att man bör lämna landet innan sammanbrottet är ett faktum, eftersom det då är lätt att sälja sitt boende och att få uppehållstillstånd i ett västland. Efter sammanbrottet tenderar lokala fastigheter att bli nästan värdelösa räknat i hårdvaluta och det blir mycket svårt att flytta till ett vettigt land."

http://stenkvist.wordpress.com/2011/05/20/diskriminerad-for-att-han-ar-svensk/#comment-427

gäster sa...

Förnekelsen av muslimska invandrares brottslighet är närmast total bland opinionsbildare. Men här får en sådan dåraktig verklighetsförnekande artikel svar på tal:

"Hur har brottsligheten sett ut bland den grupp människor, som i andra världskrigets slutskede räddades ut koncentratonlägren i Tyskland och kördes hit i "de vita bussarna" eller med de lasarettståg som gick i skytteltrafik. Har dessa människor rånat, bränt bilar, och gruppvåldtaget? Tror liksom inte det. Trots att en del fick gå direkt från sjukhussängen ut på skånska betåkrar för att rensa ogräs, så talar de om en stor tacksam mot ett Sverige som var oändligt mycket snålare än dagens. Borde inte invandrarnas tacksamhet räcka till för att de åtminstone inte skulle ha högre brottslighet än de infödda svenskarna?
Tack för att du räddade våra liv! Nu bränner vi din bil!"

http://nyheter24.se/nyheter/583334-brottslighet-bland-pursvenskar-borde-oroa-alla-partier

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.