03 januari 2011

Håll fingrarna borta från mina bidrag!


De allra flesta i USA medger att vi måste skära ner på alla de åtaganden och löften som Staten tagit på sig, men när det kommer till kritan anser samma människor att de statliga program som är viktiga för dem själva måste fortgå och att man ska skära ner på "andra" saker.
Även om attityden om att Staten ska ta hand om alla människor är djupare ingrodd i Europa än här, har båda kontinenterna en ohållbar ekonomisk och social politik som sitter långt inne i befolkningens medvetande.

Jag minns studentupplopp på 60 och 70-talet men de var för fred och lika rättigheter.
De protester vi ser nu handlar om: "jag-har-rätt-till". De som protesterar är upprörda över att de inte kan räkna med att andra människors livsstil ska subventionera deras egen.

"Rätten-till-andras-pengar" är så djupt rotad, framför allt i det europeiska psyket, att många inte kan tänka sig ett liv som de själva tar ansvar för.
Det tänkesättet och systemet är dömt till undergång och vi är på god väg nu.

Det verkar som demokratiska regeringar styrs av fegisar som är politiskt smarta. De kommer därför att ge efter för den allmänna opinionen och skyla över alla problem långt innan åtstramningsåtgärderna har någon verkan.
Valperioderna är alltför korta för att sparåtgärder här och där kan drastiskt förändra 50 år av ansvarslöshet och dumhet. Vad som sannolikt kommer att hända i USA och i Europa är fullständig ekonomisk kollaps, vilket öppnar dörrarna på vid gavel för nya regeringar.

Vad vi verkligen bör oroa oss över är vad som kommer sedan. Historiskt sett talar det för att en "Stark man" fixar problemen och det slutar aldrig väl för dem som värdesätter frihet.

Jag tror inte den så kallade eliten har särskilt mycket makt.
I demokratier är det den stor dumma massan som har makt och tillfälliga opportunister drar fördel av det under en tid.
Tack och lov, har massorna dåligt tålamod, smaken ändras och eliten likaså. Västvärlden drivs av en förbipasserande parad av maktlösa politiker som tillfredsställer det omedelbara behovet hos de lättlurade okunniga massorna.Om ni sett några avsnitt av American Idol förstår ni vilka det är som röster.

Den så kallade eliten som påverkar opinionen är fylld av akademisk retorik och hypoteser och har liten eller ingen erfarenhet av den verkliga världen.
De andra är bara grupper av sprattelgubbar som håller med, eftersom att göra något annat skulle riskera deras egen personliga ställning i samhället. Ta en titt på den senaste listan över Nobels Fredspristagare och fråga dig själv om du skulle låta någon av dem passa din hund över helgen.

Det finns naturligtvis de som medvetet arbetar för en New World Order (NWO) men jag tror att mycket av det vi ser som kan tydas så, är oavsiktliga konsekvenser som möter de stora talens lag,
(det jämnar ut sig i längden) och som duktiga opportunister manövrerar för att maximera sin egen situation i ett system i förändring.

Man behöver inte tro på en organiserad konspiration för att se att det kommer till en kollaps och därmed också ny valuta som kommer att knytas till ädla metaller eller varor av något slag.

9 Kommentarer:

Arlav sa...

Så är det inte i (S)verige.
Här kan man fortfarande gå till val på "fler, mera och större bidrag till alla"
Och dessutom lyckas rätt bra med det även om man inte fick Makten tillbaka!
Illa.
Skulle gärna se nån form av folklig ekonomisk utbildning om hur ekonomiska medel skapas och används, gärna i vår "Fria Oberoende Television".

Men, sannolikt en fåfäng tanke..

Anonym sa...

Jag håller med om mycket av det du skriver men ser få alternativ till det nuvarande systemet. Får jag intresserat fråga vilken världsordning / styrelsesätt som du själv vill se som leder till ett långsiktigt och åtminstone för dig lyckligt samhälle?

Berit sa...

Människor har försörjt sig hela livet genom att skriva luntor och hålla föredrag för att besvara den frågan.
I korthet: Rättesnöret ska vara att hålla en regering så liten som möjligt. En regering som har makt att ge dig vad du vill, har också mäktig nog att ta allt ifrån dig.
Regeringens enda funktion bör vara att skydda individens liv, frihet och egendom.


Läs Frederic Bastiat!

Jag har tidigare refererat till Alexander Tytler och hans teori: En demokrati kan inte existera som en permanent form av regering. Den kan bara hållas vid liv tills väljarna inser att de kan rösta till sig "godis" från den allmänna fonden. Från det ögonblicket röstar majoriteten alltid på den kandidat som lovar dem mest, vilket resulterar i att demokratier alltid går överstyr över finanspolitik."
Det är vad vi ser hända nu.

sven sa...

Vad skall vi ha i stället?
Skall vi ha ett klan och släktbaserat samhälle
som man har i mellanöster särskilt i bergstrakterna där man har mycket lite kontakt med staten.All hjälp som man inte kan klara själv skall komma från släkten.Ett samhälle där om individen har gjort något som klanen inte gillar skall hedermördas.

LP sa...

När man lyssnar på personerna i klippet, börjar man fundera över om inte eugenik kommer att bli nödvändigt trots allt...

Berit sa...

Sven, vi kanske inte har så mycket annat att välja på.

Anonym sa...

Berit: Skojar du? Så du tycker att Afghanerna har rätt?

Berit sa...

Om man inte förstår mer av vad jag skrivit än att man skriver en kommentar som den som Svens ( ovan ) finns det inget jag kan säga som råder bot på det.
Det är inte regeringar som skapar uppfinningar, produktivitet, framgång, arbeten och tillfredsställelse.
Om man tror det kommer Västvärlden att fortsätta att styras av den stor dumma massan (se videon) tills vi börjar om i grottorna

Kenta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.