22 januari 2011

Han/hon/den/det

Den nya amerikanska militären.

"Efter en dramatisk och vältaligt framförande i december undertecknade president Obama den lagstiftning som kommer att lansera ett upphävande av den 17-årig lag, som förbjuder öppet homosexuella att tjänstgöra i det militära."
källa

"Homosexuella soldater som tidigare både bryskt och motvilligt avskedats från yrken som de älskade, hoppas nu kunna gå tillbaka i tjänst, efter president Barack Obamas upphävande av "Don't Ask, Don't Tell"-politiken som kostade dem deras militära karriär."
källa

"En militär kommission har fått i uppdrag att rekommendera att Pentagon ändrar sin mångåriga politik som hindrar kvinnor från fronttjänst. Hundratusentals kvinnor tjänstgör för närvarande i den amerikanska militären, och många av dem är i Irak och Afghanistan.
Enligt Pentagons policy har kvinnor alltid hindrats från att delta i verksamhet som är direkt strid. Men i verkligheten är kvinnorna redan inblandade i häftiga strider och en ny rapport kommer att rekommendera att Pentagon accepterar verkligheten så att kvinnor ska kunna placeras i stridsförband. "
källa

"Så nu när Pentagon förbereder sig för att välkomna öppet homosexuell, lesbiska och bisexuella soldater för första gången, är förre armé kapten Allyson Robinson inte ensam om att hoppas att USA en dag kommer att ansluta sig till sju andra länder - Kanada, Storbritannien, Spanien, Israel, Tjeckien, Thailand och Australien - som tillåter transsexuella trupper. "Det är egentligen ingen fråga, det är bara en fråga om när", säger Robinson, 40, som utbildats vid West Point 1994, och som har hållit föredrag i sociologi i den skolor där hon var elev som manlig kadett. "Det finns transsexuella soldater i tjänst vid reserv och nationalgardet redan i dag."
källa

13 Kommentarer:

Anonym sa...

Va?

Är inte Sverige först med lesbiska luftförsvarsförband, transsexuella terrängförband och pedofila pansarskyttebataljoner?

Sverige har verkligen halkat efter i nedmonteringen av skyddet för den västerländska civilisationen.

16830911

Otto sa...

Rimligt att likställa transsexualitet med pedofili... NOT!

Anonym sa...

Varför inte? och vem säger att de är likställda?

Lisa/

robban sa...

jag skiter i vad de är för nåt bara de gör sitt jobb. men börjar man med en massa "hänsyn" som uppmuntrar avvikande beteende i truppen så är man på tunn is.

Anonym sa...

Skydda kvinnor och barn. . .

. . . har varit det yttersta ändamålet för soldater sedan urminnes tider. Därför att de utgjort förutsättningen för överlevnad.

En man som förloras i strid är EN man. En kvinna som stupar är värd tre gånger så mycket, d.v.s. sig själv plus två barn. Dessutom utsätts kvinnor för större risker, när våldtäkter blir en del av krigföringen, vilket ofta varit fallet på senare tid.

Kvinnorna skall skyddas, inte uppträda i strid.

Det är en absurd strävan mot jämlikhet som vill offra kvinnor i stridande förband.


Fridsamme Fridolf

Berit sa...

Väl talat, Fridolf

Vivian sa...

Obama använde 15 pennor för at underskriva lagen.
Ligger det någon symbolik i det, eller funka dom bara dårligt?

Berit sa...

Det brukar vara så att när en lag undertecknas av presidenten får den närvarande beundrarna en penna som souvernir

Vivian sa...

Tack Berit, det viste jag inte.

Jag ville helst tro, att det var så att inte ens pennorna ville vara med till att underteckna lagen:-).

Berit sa...

Det sker en avsiktlig av-maskulinisering av militären

Anonym sa...

Jag är döv och min bästa kompis är blind men vi anser båda att vi har rätt att solidariskt strida för vårt land och kräver en plats i armén.

Lisa/

Otto sa...

Lisa: Jag misstänker att du är både döv och blind.

Berit: Vad är avsiktlig avmaskulinisering?!

Berit sa...

Otto, om du måste fråga, är du inte stor nog. Vi väntar tills du växer upp.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.