01 januari 2011

Helena Benaouda tar avstånd från islam!

Den ökända muslimska konvertiten Helena Benaouda, ordförande i Stealth Jihad-organisationen Sveriges muslimska råd, tar offentligt avstånd från islam via en tidningsartikel i Expressen!

Jag tror inte att det är sant, men hur skall jag annars tolka det man skriver i artikeln:

"...Helena Benaouda tror på ett öppet samhälle där alla har samma människovärde."

Alla med basala kunskaper om islam vet att ett sådant samhälle är raka motsatsen till det man skapar med islam. Islam graderar tydligt muslimer över ickemuslimer, män över kvinnor och heterosexuella över homosexuella.

Detta är inga personliga åsikter som vissa muslimer råkar hysa, utan ingår som en helt grundläggande del i hela den världssyn (en värld som inte verkar räcka längre än till nästa sandbank eller oas) islam manifesterar. Detta har inte på något väsentligt sätt bearbetats av islams anhängare utan är fortfarande helt självklara delar i den muslimska verklighetsuppfattningen.

De möjliga konsekvenserna av detta synsätt hålls i bla Sverige tillbaka av värderingar som inte har något alls med islam att göra. Det handlar om vissa goda delar i den kristna traditionen som genom historien getts stor betydelse av kristendomens utövare, om en humanistisk och upplyst människosyn och inte minst av ett tillräckligt frisläppt sunt förnuft som inte helt krossats av fascistoida ideologier av islamsk eller annan typ.
I andra länder som tex Saudiarabien, Afghanistan, Pakistan, Iran mfl, är inte motkrafterna tillräckligt starka, och där kan man också se islams skadliga konsekvenser.

Välkommen till mänskligheten Helena?

bilden:
Helena Benaouda
källa:
Wikimedia

19 Kommentarer:

Anonym sa...

Utmärkt sammanfattning. Skicka gärna en kopia till våra politiker och våra mediaredaktörer.

Anonym sa...

DÖDENS FILOSOFI: AYAAN HIRSI ALI. . .

. . . har förklarat att islam ser bara livet efter det jordiska som väsentligt, dödens filosofi, medan kristendomen erbjuder vägar att göra livet här bättre, livets filosofi.

Det stämmer med den turkiske ambassadörens officiella uttalande i Wien, där han menade att vi måste förstå muslimerna bättre: de jagar inte framgång i den hektiska konkurrensen utan är nöjda med vad Allah tilldelat dem.

Det är ju inte framgången här som betyder något utan den plats man får i Paradiset med floder av mjölk, som inte surnar, vin, som man inte blir full av, och den allra sötaste honung. Floder alltså.

Hennes konklusion är att muslimer inte kan leva ett normalt liv i ett demokratiskt samhälle på annat sätt än att konvertera till kristendom, till någon annan religion eller bli ateist. Det är kätteri att göra minsta invändning mot Koranen.

Den effektivaste kampen mot terroristerna är således präster som öppet talar om att islam egentligen är ett påhitt av en stråtrövare, som avancerat till krigsherre.

Genom att ge sina kämpar en guds välsignelse, eliminerades deras eventuella moraliska betänkligheter mot de våldsamheter han begärde av dem, och mot hans löfte att de ohämmat kunde stjäla och våldta i de erövrade samhällena, eftersom där bara bodde avskyvärda "otrogna".

För krigsherren är det givetvis genialt att belöna sina soldater först i livet efter detta.


Fridsamme Fridolf

Vivian sa...

Muhammed förstod att också belöna soldaterna i detta liv. Annars hade nog inte rekrytteringen varit så lätt.
De fick lov att behålla krigsbytet. Det inkluderade kvinnor och barn, som antingen kunde användas som konkubiner eller säljas på slavmarknaden.

Vivian sa...

Helena Benaouda sa den 14 december i SVT, att hon aldrig mött en radical muslim.
Känner hon inte sin svärson?

Anonym sa...

Säger bara en sak: Taqiya.

Jag är inte så naiv att jag tror ett smack på vad denna terrorist säger. Säger hon samma sak om ett år när hon dessutom tagit av sig slöjan och skrivit ett par artiklar till som visar vilken cancer islam är, då kan man kanske delvis köpa en del av snacket, men jag vill fortfarande inte ha henne i mitt bostadsområde. Det kommer jag aldrig vilja. Inte i mitt land heller./Anders

Anonym sa...

Anonym som kommenterade sist. Jag håller med dig fullständigt! Detta är falskt smörjande a'la Muhammed Omar och orsaken är såklart både att rädda islam men kanske även att rädda sin egen position i den islamiska organisation som hon är ledare i. Det är ju många tunga röster i media och politik som sagt att inte detta går för sig och för sin organisations samt sin egen skulle säger hon nog vad som helst nu för att rädda situationen.

Med tanke på det nämnda är detta utspel egentligen inte så överraskande. Situationen var kritisk och ohållbar för Benaouda.

Något makalöst är att media (i alla fall de inslag i SVT som jag sett) utelämnat denna koppling. Skulle KD-ledaren ha en dotter som var tillsammans med en man som t ex utförde mordförsök på en abortläkare (något vi inte sett i Sverige men som inträffat vid enstaka tillfällen i USA) skulle media direkt göra största grejen av det. Rätteligen.

/mvh, SIGNATURMANNEN

PS. Ange någon signatur vid kommentering

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Skicka tillbaka mumintrollena Benaouda och Linna till Suomi där dom hör hemma. Good riddance!!

LP sa...

@Robin

Jo det skulle ju lösa en del problem för oss här i Svedala, men å andra sidan gillar jag Finland och de andra nordiska grannländerna för mycket för att vilja dem så ont...


@Anonym 1 och 2

Givetvis handlar det om taqiya!
På sätt och vis ser jag personer som Benaouda som ett större hot mot demokrati och frihet, än typer som hennes svärson - Hon ljuger och lismar på bästa sändningstid i media och hon konsulteras av det offentliga Sverige då det gäller "muslimerna". Samtidigt verkar hon i stillhet för att islamisera Sverige. Islamiseringen sker på ideologisk väg och den möter inget hinder i form av kritiska frågor och grävande journalistik. Hon utnyttjar det demokratiska systemets fri- och rättigheter för att långsamt avskaffa detsamma och införa sharia.
Samtidigt stirrar vi oss blinda på enskilda terrordåd och tror att det är dessa som hotar vårt samhälle.

sven sa...

Är det bara inom islam där man tycker man tycker att män står över kvinnor,hetersexuella
står över homosexuella?Den ena religonen står över den andra religonen?

LP sa...

@sven

Problemet finns hos alla de Abrahamitiska religionerna och även en del andra, men om du lyfter blicken en smula från det lilla hål du valt att krypa ned i, så kan du tydligt se var problemen är störst just nu då det gäller både teori och praktik.

En annan intressant sak att reflektera över då det gäller Sverige (och egentligen flera andra västdemokratier) är att islam är ett nytt problem på vår hemmaplan. Problemet har inte orsaker som vi inte råder över, utan är helt och hållet en följd av politiska beslut. Kristendomen har vi däremot umgåtts med ganska länge här i Svedala nu, och ärligt talat, och detta säger jag trots att jag absolut inte är kristen, måste jag säga att det gått bättre och bättre.
Vad islam kommer att innebära, det vet vi inte, men sannolikt är risken för misslyckande mycket större då det gäller umgänget med islam pga dess mera renodlat ideologiska och politiska natur och pga dess sektliknande natur.
Vad jag inte förstår är varför vi i våra före detta ickemuslimska länder, skall tvingas upplåta vår mark för det eventuella civiliserandet av islam. Ett projekt som för övrigt ingen egentligen vet om det kommer att ske?

sven sa...

Jag vill bara i all välmening påpeka att ni som skriver på sådana här bloggar blandar ihop västerlänsk upplysning med kristendomen.
Vad är kristendom?Jo kristendom är att Jesus
är gud tilsammans med gud och den helige ande.
Tror man inte att Jesus är den ende sanna guden
är man i djävulens våld och kommer att brinna i helvetet.
I Europas historia har det sedan kristendomen kom varit en kamp mellan tron på det mänskliga förnuftet och kristendomen.För medlemmarna i dom Svenska frikyrkorna var det förr förbjudet
att gå vidare med högre utbildning.Fortfarande är det där en känslig fråga med högre utbildning

LP sa...

@sven

Jag vet inte om du även syftar på mig i din senaste kommentar, men eftersom jag är en av tre skribenter på denna blogg verkar det väl inte helt osannolikt.

För det första är det väl inte helt korrekt att kalla Jesus för "den ende sanna guden ". Visserligen tramsade jag mest på konfirmationsundervisningen, men jag tror mig ha förstått att de flesta kristna ser Jesus som guds son, men också som en del av Gud. Däremot tror jag väldigt få definierar honom som "den ende sanna guden". Jag har åtminstone aldrig hört någon kristen uttrycka sig åt det hållet, men jag kan ha fel.

Jag kan hålla med dig om att det finns stora problem med nästan alla religioner då det gäller de mer eller mindre omfattande anspråk man från religiöst håll gör på att förklara hur allting fungerar. Här har den kristna kyrkan generellt sett backat och lämnat vetenskapliga frågor åt vetenskapen. Detta gäller i synnerhet i Sverige.
Tyvärr har inte samma tendens setts i de områden där islam tillåts dominera, utan en syn som på det hela taget är densamma som de kreationistiska kristnas är mycket vanlig och utbredd. Som lök på laxen gör man vansinniga anspråk på att Muhammed/islam skulle ha kunnat förstå och förklara sådant som blivit känt för oss först i modern tid genom vetenskapliga upptäckter. Allt möjliggörs genom "kreativ" texttolkning och fria fantasier. Undersök fenomenet om du inte redan känner till det. Det är intressant och skrämmande.

All denna smörja tvingas vi nu dras med i Sverige igen tack vare en ansvarslös invandring- och integrationspolitik. Vi backar flera hundra år i utvecklingen i och med införandet av islam i Sverige och detta helt i onödan. Jag känner därför inte att jag bör respektera den mentala cancern islam som är på väg att förstöra mitt land.

Ann-Marie sa...

LP; du har så rätt så!

sven sa...

På sådana här bloggar är ju politisk korrekt ett
skällsord.Men faktum är att man nu tycker att kristendomen är så snäll och humanistisk och bejakar homosexualitet och kvinnans frigörelse är att en stor del av världens kyrkor har konverterat från kristendom till politisk korrekhet. I synnerhet den Svenska statskyrkan
har gjort det.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag är lika oförsonlig mot islam som islam är mot mig som otrogen hund. Målet är ett totalt islam-fritt Sverige, där islam blir förbjudet, alla moskéer rivs och alla mohammedaner utvisas till siste man, även konvertiter. Jag förstår nog så väl att detta är omöjligt med nuvarande grundlag men det är bara att elda upp den och skriva en ny bättre svenskvänlig sådan. Där man kan dra in medborgarskap, även för etniska svenskar som begått lands- och folkförräderi.

LP sa...

@sven

Jag tror du missförstår min ståndpunkt.

Jag ser mig inte som en företrädare eller försvarare av kristendomen eller för religion öht. Men verkligheten är ju som den är och det enda man kan göra är att försöka förhålla sig till den på ett rimligt sätt.

Det är vore inte rimligt för mig att slösa alltför stor energi på att tampas med kristendomen nu. Jag tycker inte kristendomen i Sverige på det hela taget utgör ett alarmerande och akut hot mot det slags samhälle jag vill leva i just nu. Det finns oroande tendenser, men väger lätt mot de problem jag upplever att islam är på väg att skapa i vårt land och i många andra länder.

Det ju självklart även så att jag är född och uppvuxen i ett samhälle där kristendomen varit en viktig och tongivande del under en lång tid, och detta måste jag helt enkelt acceptera som ett historiskt faktum, även om jag inte är kristen själv. Det jag däremot inte behöver acceptera är islamiseringen av Sverige som sker i min tid via politiska beslut. Den motarbetar jag genom det demokratiska systemet.

LP sa...

@Robin

Jag har i princip samma ståndpunkt som du i förhållande till islam. Jag anser att man måste villkora friheten om den inte skall falla på eget grepp. Friheten kan alltid missbrukas av de som vill avskaffa den.

Detta är liberalismens grundproblem men jag är samtidigt fullständigt övertygad om att detta problem inte kan lösas mer än högst tillfälligt genom totalitära metoder.

Den enda verkligt hållbara lösningen är att man helt enkelt navigerar med stor försiktighet för att undvika de problem som hotar friheten. Man bör tex inte importera hundratusentals muhammedaner till ett land med drygt 8-9 miljoner invånare. Man bör inte heller tillåta religiösa friskolor. Man bör inte ge människor att utpressa och skrämma till tystnad genom skattefinansierade myndigheter som DO. Man bör verka för en sund journalistik där det är högt i tak istället för att premiera den politiska korrekthetens idioti. Man bör ställa stora krav på den som vill bosätta sig i vårt land och man bör inte dela ut svenska pass som om det vore kuponghäften från ICA. Osv osv

Det finns mycket man kunde göra för att undvika att friheten och rättigheterna missbrukas av illvilliga ormar.

Anonym sa...

Aret 2010 kommer att bli ihagkommet som vägkorsning da Sverige och de som bryr sig om och älskar det svenska samhället som varit sa tolerant, öppet och älskat och omtyckt världen över, äntligen valde rätt väg. Istället för att som de flesta svenskar gjort genom tryck fran massmedia och politiker som alla strävat efter att ljuga för folket och föra dem bakom ljuset och framförallt fa dem att ta avstand fran sin egen svenska kultur. Förtryckt svenskarna sa till den grad att det mest positiva omdömet i Sverige blivit att vara osvensk???. Fredens religion islam har visat sitt rätta ansikte genom terror, lögner i TVs Debatt, radio, tidningar. Politiker och krönikörer som tidigare dumförklarade alla som inte utat älskade islam överallt annat för rasister, islamofober och främlingsfientliga har nu blivit tvungna att ta sma steg at rätt hall da det uppenbara inte längre gar att dölja. Det sorgligaste inslaget är att Sverige denna gamla exportnation nu även börjat exportera muslimska terrorister som enligt stora delar av media inte ens finns. Sverige sallar sig saledes till en stolt skara nationer som Pakistan, Saudiarabien, Afganistan irak och iran. De förljugna socialdemokraterna, vänsterpartisterna och miljöpartisterna lyckades nästan förvandla Sverige till den första europeiska muslimska staten. Nu vänder istället trenden. Vägra bli kallade för rasister om ni kritiserar islam ty det handlar om religionskritik. Achmad

Anonym sa...

Mycket klokt har sagts om vilken pest islam är, tyärr har Sverigedemokraterna lagt beslag på frågan. Deras politiska syn är ju bara en variant på islam och lika obehaglig. Om vi blev av med denna svulst liksom andra främlingsfientliga organisationer, så skulle nog de flesta svenskar och politiska företrädare agera mot alla ytterlighetsrörelser som islam.

Signatur För invandring men mot islam

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.