31 januari 2011

Kamelens nos...

Wall Street Journal skriver att Egypten ligger på 137 plats på världslistan när det gäller individuell inkomst.
Mubarak har hämmat och bromsat, såväl individuell som ekonomisk frihet. Många tror att Muslim Brotherhood ligger bakom revolten i Egypten, och de har säkert ett finger med i spelet men man får inte den uppfattningen att massorna önskar en muslimsk republik. I stället verkar det som eruptionen har mer att göra med att unga människor har fått nog och att de inte ser en framtid under Mubaraks förtryck. Två tredjedelar av Egyptens befolkning är under 30 år.

WSJ drar upp Kina som exempel, ett land som lyft fler människor ur fattigdom än något annat land, genom att ge dem ekonomisk frihet trots att man håller individen i ett järngrepp. Man kan hålla människor lugna genom att ge dem en av dessa två friheter, men om man förtrycker båda slår människor bakut.
"Människorna på gatan" i Kairo kritiserar USA och dess stöd av Mubarak och fast Obama kallade sitt Kairo-tal 2009 för en Ny Början, nämnde han ingenting om vare sig personlig eller ekonomisk frihet, vilket var vad de unga Egypten ville höra.

Så snart det uppstår tumult i världen hör vi röster både inom och utom landet om att USA "måste göra något".

Ron Paul har varit en ståndaktig kritiker av utländskt bistånd, inklusive stöd till Egypten. 2009 motsatte han sig stöd till Egypten och en 108 biljoner dollar lånegaranti till IMF som han menar:
"gör att destruktiva organisationen kan fortsätta att spendera skattebetalarnas pengar för att stötta korrupta eliter och främja skadlig ekonomisk politik utomlands."

Amerikanerna kämpar sig igenom den värsta ekonomiska nedgången sedan den Stora Depressionen, samtidigt som man sänder enorma anslag i utomlands-bistånd. $ 660 miljoner till Gaza, $ 555 miljoner till Israel, $ 310 miljoner till Egypten, $ 300 miljoner till Jordanien, och $ 420 miljoner till Mexiko. $ 889 miljoner kommer att skickas till FN för "fredsbevarande" uppdrag. Nästan en miljard dollar kommer att skickas utomlands för att ta itu med den globala finanskrisen utanför USAs gränser och nästan $ 8 biljoner (8000000000 ) kommer att spenderas för att ta itu med en "potentiell pandemisk influensa."

USAs regeringar har alltid dragit i trådarna till småpåvar runtom i världen när det passar galoscherna. Även sådana som har för vana att ignorera sina undersåtars vilja och tortera dem.
Mubarak har en lång och brutal historia och USAs stöd sträcker sig mycket längre tillbaka i tiden än de senaste två-tre veckorna.

Sedan 2005 har det egyptiska pundet varit bundet till den amerikanska dollarn, och nationen har genomgått en kumulativ 45% inflationstakt under de tre senaste åren som kan skyllas på åtgärder från Bernanke, USAs centralbank och de slösaktiga federala utgifterna.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det som pågår i Egypten är svårförståeligt och medias rapporter är inte så detaljerade tycker jag. Vi får hoppas det inte går som i Iran efter deras revolution mot shahen. Han var kanske en diktator men på den tiden levde iranierna på ett västerländskt sätt och kvinnorna hade korta kjolar och var inte beslöjade.
En massutvandring började när mullan kom tillbaka från landsförvisningen i Paris. Detta fick Sverige erfara.

Det påstås att revolterna i Kairo började efter moskéebesök och det betyder väl i så fall att islam kommer till makten och är illavarslande. Eurabia på gång?
Elisabeth

Knute sa...

The turmoil in Egypt must not be seen in isolation from other events in the world. Neither is it an aberration. It is the next scene in a long-running play whose final act is the domination of the world by radical Islamists.

The Obama administration has been delusional in its belief that dictators and religious fanatics can be coddled. It has also been dangerously wrong in thinking exposure to our way of life will make them more like us.

http://townhall.com/columnists/CalThomas/2011/02/01/egypt_aflame

Vivian sa...

Vem regerar över Presidenten?

Alex Jones film: "The Obama Deception"
i full längd.

http://www.youtube.com/watch?v=KrpRocaEfQE&feature=related

Vivian sa...

I Tunisien firar man det nyvunna demokratiet på fölgande sätt.

http://www.youtube.com/watch?v=K_nSf7HRezM&feature=player_embedded

Knute sa...

Tack för tipset, Vivian! Jag lägger ut videon här:

http://canuteocean.blogspot.com/2011/02/i-tunisien-firar-man-den-nyvunna.html

Hör av dig, du kanske kan bidra med inlägg på någon av våra bloggar?

canuteocean at gmail.com

Kh Knute

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.