18 januari 2011

Malmö högskola "analyserar" SD

Elever på Malmö högskola drog igår den 17/1 sitt strå till stacken då det gäller att misstänkliggöra ett riksdagsparti. Man anordnade konferens där Moderaternas politik analyseras utifrån tesen att deras politik i själva verket bygger på förakt för arbetarklass och svaghet...

Nej, så tokigt var det förstås inte, inte ens på Malmö högskola.

Däremot anordnade man en konferens som på Mah:s hemsida presenteras så här:

"Konferens: "Därför älskar vi att hata SD" 2011-01-11 STUDENT.
Sverigedemokraternas intåg i riksdagen.
Det är en av orsakerna till att freds- och konfliktvetenskapsstudenter anordnar en konferens för unga människor om främlingsrädsla och islamofobi.
– Ämnet ligger rätt i tiden. Vi hoppas att konferens ska bidra till att öka förståelsen kring varför många av oss är rädda för det okända och främlingar, säger Sofia Persson, en av de arrangerande studenterna."

Det är försåtligt att man nämner främlingsrädsla och islamofobi i samma mening. Främlingsrädsla är skamligt i vår nya balla globaliserade globetrottervärld. Det luktar lite byfåneri. Få vill nog kalla sig just "främlingsrädda".
Vill man lura i folk att rädsla för islam är en slags sjuklig avvikelse, en fobi, är det ett smart drag att få dem att tro att den enbart beror på (obefogad) främlingsrädsla. Man kan på så sätt avleda uppmärksamheten från att islam faktiskt är något att vara rädd för. Alla som inte är manliga heterosexuella muslimer, har i själva verket mycket goda skäl att vara rädda för islam. Egentligen har även de straighta manliga muslimerna skäl att sky islam, men tillfälliga fördelar kan ju tyvärr verka lockande för många.


Dagen efter, idag alltså den 18/1 2011, analyserar gratistoapappret City (Malmö) konferensen på sidan 6 (finns som PDF)

Mah Facebooksida City

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.