18 januari 2011

Martin Luther King

I går var det MLK-dagen här i USA. Jag har skrivit om det tidigare år; hans tal om "Jag har en dröm" där jag är helt övertygad om att han strävade mot ett samhälle av "färgblinda". Inte som nu, en verklighet av politisk korrekthet, vilket betyder precis tvärtom.
Hans dröm var att människor skulle bedömas efter sin karaktär.

Den verkliga drömmen nu tycks vara att riva ner Amerika och ersätta det med ett ras-baserat samhälle där "offren" alltid lyfts upp till toppen, inte på grund av meriter utan beroende på hudfärg. Är det någon som tror att Obama valts till president om båda hans föräldrar varit vita?

Bilden är intressant. Den är från MLK's minneshögtid i Columbia, SC, på norrsidan av stadshuset. Framträdande för den platsen är en stor bronsstaty av George Washington.
I år konstruerade NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) en låda för att dölja "landsfadern", så att deltagarna inte skulle ta anstöt av hans närvaro.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Rasistiskt och inte särskilt fredsbejakande att bygga in en nationalikon som G Washington. Vad är det för skillnad på NAACP och Ku Kux Klan isåfall? Är USA på väg att bli lika PK-sjukt som oss, där de "kränkta" får bete sig hur fan som helst utan att ifrågasättas? Finns inte en chans i helvetet att det går att att leva i harmoni i ett sådant samhälle.....Blodsven

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.