26 januari 2011

Ni har hört talas om Kabuki, eller hur?

Kabuki är klassisk japansk teater känd för sina kraftigt stiliserade dans-draman och för dess genomarbetade sminkning. Man vet på förhand exakt vad som kan förväntas av varje skådespelare.
"State of the Union address" påminde mycket om Kabuki förutom att man denna gång beslutat att Republikaner och Demokrater skulle sitta blandade i salen i bästa lekskolestil:
"Vi måste visa att vi inte hyser några avoga känslor"

Demokraterna fick storstilat på nöten under senaste valet. Det var inte ett val FÖR Republikaner, så mycket som det var ett val MOT Obamas politik. Så, när amerikanska folket sopat golvet med dem ska vi plötsligt "samarbeta", vilket med Obamas tänkesätt är att Republikaner ska vika sig för hans vilja och idéer.

Men bokföringen går inte ihop sig, när man tittar på vad Obama sade och det konstateras även av AP. Han uppmanade till mer spendering förlåt investering, å ena sidan och en frysning av utgifterna å den andra.
Han talade ambitiöst om att satsa på vägar, forskning, utbildning, effektiva bilar, höghastighetståg och andra initiativ. Han pekade på transport och byggprojekt under de två senaste åren och föreslog att "vi fördubblar dessa ansträngningar." Han förenar sedan detta med en uppmaning att "frysa årliga inhemska utgifter för de kommande fem åren."
Han presenterade långt fler exempel på där han skulle spendera investera än där han skulle hålla tillbaka och några av de områden han identifierade som besparingsmöjligheter kommer inte att ge mycket om än något.


Ett spel som blivit populärt är att man gör en lista över de ord man tror att någon kommer att använda till leda i ett tal och sedan skålar man och dricker varje gång man hör det ordet .

Man skulle dricka varje gång han sade: konkurrens eller konkurrenskraft, amerikanska jobb, amerikanska arbetare, amerikansk innovation och amerikansk infrastruktur. (Double Shot om han hänvisar till "investera" i någon av dessa.)
Skåla varje gång Obama sade "investering" när han menar "större resurser" samt alla omnämnanden av hövlighet, partianda, och tonen i Washington.
Fler förslag från Reason finns här men de som finns ovan räcker för att alla som deltog skulle avlida av delirium tremens

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.